دکتر حسین وطن پور با یادآوری دیپلماسی علمی کشورمان اظهار داشت: در حال حاضر ما با خیلی از کشورهای دنیا تعاملات علمی دو طرفه داریم و تحریم ها تاثیری در تبادلات و انتقال تجربیات علمی، نخواهد داشت.
اشاره وطن پور به تحریم های خصمانه ای است که در پی خروج عهدشکنانه رئیس جمهوری آمریکا از برجام، مورد نظر این کشور است.
مدیرکل دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر این که بسیاری از تعاملات علمی ما دو طرفه است، گفت: سایر کشورها به اطلاعات علمی نخبگان ما هم نیازمند هستند. اگر ما به تجهیزات و قطعات آنها نیاز داریم در مقابل، دانشی در برخی از زمینه ها بدست آورده ایم که به سایر کشورها هم منتقل کرده ایم.
وی تاکید کرد: تحریم ها به ما کمک خواهد کرد تا به دنبال تقویت تولیدات داخلی باشیم و زمینه خودکفایی را فراهم آوریم.
** پژوهش های تحقیقاتی بین المللی تابع رفتارهای دیپلماتیک خصمانه نیست
وطن پور با اشاره به این که ما الان پروژه های مشترکی با کشورها داریم، خاطرنشان کرد: کارهای تحقیقاتی بین المللی تابع رفتارهای دیپلماتیک و خصمانه نمی تواند قرار گیرد.
وی اظهار داشت: هرچند تحریم ها بر حوزه تهیه داروها تاثیر گذاشته و مشکلاتی را برای بیماران ایرانی فراهم آورده اما در حوزه دستاوردهای علمی و توسعه فناورانه، نمی تواند خللی ایجاد کند و رشد این حوزه همچنان ادامه خواهد یافت.
وطن پور ادامه داد که تولید علم معمولا با انجام پروژه های مشترک بین المللی توسعه پیدا می کند و محققان کشورهای مختلف با هم افزایی درصدد تحقق این موضوع مهم در همه حوزه ها هستند.
** محصولات دانش بنیان قابل تحریم نیستند
مدیرکل دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین گفت: محصولات دانش بنیان حاصل سعی و تلاش نخبگان علمی هستتند، مرز نمی شناسند و قابل تحریم هم نیستند.
وی افزود: محصولات دانش بنیان به عنوان یک کار اصولی و با ارزش، هیچگاه تحت تاثیر تحریم و فشار خارجی قرار نمی گیرند.
وی یادآور شد که جمعی از نخبگان کشور در قالب شرکت های دانش بنیان اقدام به تولید محصولات دانش بنیان کرده اند که زمینه صادرات آنها به تعدادی از کشورها فراهم شده است.