به گزارش افق نیوز، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نخستین همایش «مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام» که صبح امروز در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: ما در کشور به سندرمی دچار شدیم که مجموعههای تحقیقاتی فراوان داریم همینطور کارهای نظری و کلی گویی و سطحی نگری هم وجود دارد که با وجود تحقیقات زیاد اثرگذار نیست.
وی افزود: مشکل بدتر اینکه بین محققان و مجریان ارتباط برقرار نمیشود و اگر ارتباط باشد هم فهم مشترک نیست و هر شخصی مسیر خود را میرود.
وزیر کشور ادامه داد: من به عنوان مسئول کنونی و معلم دانشگاه هم علاقمند به کار تحقیقاتی هستم و هم معتقدم باید از مطالعات تحقیقاتی در حل مشکلات استفاده کنیم.
رحمانی فضلی تصریح کرد: من هم در ستاد مبارزه با مواد مخدر و هم وزارت کشور هر مقالهای که منجر به حل مشکل نباشد قبول نمیکنم. یک رساله در حوزه بنده نبوده که یک مشکل راحل نکند.
وی گفت: اگر اینگونه باشد میتوانیم کپی پیست کنیم و با تدوین، یک مقاله تحویل دهیم ولی اصل این است که تحقیق مشکلات را حل کند.
وزیر کشور تصریح کرد: ما باید بزرگترین مشکل کشور که آسیب های اجتماعی است را حل کنیم که البته سخت است ولی با تحقیق کاربردی میتوانیم این کار را انجام دهیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه تنوع مواد مخدر از ۲۰ نوع به ۷۰۰ نوع رسیده است، گفت: برای انواع مسائل از زیبایی و لاغری و تمرکز تا انواع موضوعات مواد هست.
وی افزود: در حوزه تریاک، میزان کشف مواد به هشتصد تن رسیده و بیست هزار عملیات انجام دادیم و میزان شیوع در دنیا با رقم ۲۵ درصدی مواجه است.
رحمانی فضلی ادامه داد: ما با امری مواجه هستیم که علتش آسیبهای اجتماعی است و آن هم تغییر نسل و سبک زندگی است. ۶۰ سال قبل ما با ۴۰ سال قبل تغییر چندانی نداشته و حتی صد سال قبل هم تفاوت چندانی نداشته اما در شرایط کنونی با سرعت غیر قابل وصف در تغییرات مواجهیم.
وی تصریح کرد: محور این تغییرات و سازمان یافتگی آن هم بر محور تفکرات لیبرالیستی و کاملا مادی گرایانه است زیرا کسانی که برای این تغییرات برنامهریزی میکنند قدرت دارند و ابزار دست آنهاست و به دنبال منافع و مصالح خود هستند.
رحمانیفضلی اظهار داشت: وقتی تجارت مواد مخدر ۶۰ میلیارد دلار در دنیاست پس به راحتی قابل چشم پوشی نیست و همه آنهایی که در دنیا به دنبال شفاف سازی هستند باید بگویند که مبدا و مقصد این ۶۰ میلیارد دلار کجاست.
وزیر کشور در ادامه سخنانش اظهار داشت: چند درصد علوم ما در حوزههای انسانی و اقتصادی و فرهنگی تولید خودمان است؟ چقدر تحت عنوان علوم اسلامی نظریه های سکولار را تبیین میکنیم؟ چه تسلطی بر محتوای رسانه داریم؟ چه کسی مسئول مطالعه و مقابله و خنثی کردن آسیبهای رسانه ای درکشور ما است؟ من برای هر کاری به دنبال اثر آن هستم.
وزیر کشور افزود: این همه دستگاه فرهنگی و رسانه چطور نمیتوانیم یک سایت را از نظر محتوایی کنترل کنیم که باورهای اخلاقی و اعتقادی ما را نابود نکنند؟ تلاشهای مقام معظم رهبری در حوزه آسیبهای اجتماعی برای ما حجت است که در این حوزه وارد شویم و ما فقط باید امر ایشان را در مواجهه انجام دهیم.
وی ادامه داد: چهل سال از انقلاب گذشنه ولی برخی نظرات و تحلیل ها مثل روز اول انقلاب است، ما باید به خلقت و ویژگی های انسان باور داشته باشیم؛ بر اساس قرآن، انسان یک موجود چند وجهی است که میتواند به اسفل السافلین یا اعلی علیین برسد. انسان قدرت بسیار زیادی دارد و ارزش هر انسان بسیار بالاست.
وزیر کشور گفت: برخی به گونهای صحبت میکنند که خنده را گناه میدانند ولی جامعه بدون نشاط کارایی ندارد.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش و خانواده نخستین پایگاهها برای مصونسازی افراد هستند، گفت: باید فرزندانی چنان قوی تربیت کنیم که در برابر تمام طوفانها قدرت تدافع و تهاجم داشته باشند.
*از میانگین بینالمللی در بحث آسیبهای اجتماعی پایینتر هستیم
رحمانی فضلی افزود: ما از میانگین بینالمللی در بحث آسیبهای اجتماعی پایینتر هستیم زیرا هنوز اصالت فرهنگی و باورهای عمیق ما کارایی دارد و شبهای احیا، عاشورا و تاسوعا برقرار است هرچند که دشمنان اینها را نشانه گرفتهاند و به شدت در زمینه کمرنگ کردن باورهای اعتقادی ما فعال هستند به طوریکه در اعتراضات و شعارهای سازمان یافته تحلیلها نشان میدهد شعارهایی که برنامهریزی شده است برعلیه مقدسات بوده و این باورها تحت نشانه آنهاست در حالیکه ما باید از آنچه داریم به شدت دفاع کنیم.
وزیر کشور اظهارداشت: ما باید امید، اعتماد و نشاط ایجاد کنیم و باورهایمان را با زبان قابل فهم ترویج کنیم به طوریکه در حوزه آسیبهای اجتماعی باید مردم محور انجام کار باشند یعنی سهولتی ایجاد کنیم که مردم وارد صحنه شوند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۳ تا ۴ درصد کل جامعه ما درگیر این آفتها هستند، آیا ۹۶ درصد دیگر نمیتواند این مزیت را اصلاح کند. ما باید به خانوادهها آموزش دهیم و کار را به خودشان بسپاریم زیرا پیشگیری بهترین راه مواجهه با آسیبهای اجتماعی است.