مزاج مردان نسبت به زنان گرمتر و خشکتر است؛ در حالی که مزاج زنان بیشتر به سردی و تری متمایل است. به همین علت زنان بیشتر از مردان دچار بیماریهای سرد و تر مانند ورم و درد مفاصل میشوند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا»، امروزه علت بیماریهای گوارشی بیشتر غلبه سردی است. افراد با مزاج سرد و تر همچنین افراد مسن در زمستان دچار ورم و درد مفاصل میشوند. این اشخاص معمولاً با خوردن غذاهای گرمیبخش مانند سیر، سیاهدانه و زنجبیل احساس رضایت بیشتری خواهند داشت.
مزاج مردان نسبت به زنان گرمتر و خشکتر است؛ در حالی که مزاج زنان بیشتر به سردی و تری متمایل است. به همین علت زنان بیشتر از مردان دچار بیماریهای سرد و تر مانند ورم و درد مفاصل میشوند.
استخوان بیشتر از خلط سودا استفاده میکند
هرکدام از اعضای بدن از همه اخلاطی که در سراسر عروق در حال گردش است به میزان نیاز و به تناسب وظیفه و مزاج خود برداشت میکنند؛ مثلاً استخوان، بیشتر از خلط سودا استفاده میکند تا ثبات و استحکام بیشتری داشته باشد.
اختلال در مواد اولیه و اختلال در هر یک از مراحل هضم باعث اختلال در تولید متعادل اخلاط میشود و برای تولید خلط خوب باید غذای مناسب و با ترکیبات صحیح خورده شود تا از آن اخلاط سالم تولید شود (کیلوس معدهای طبیعی) همچنین باید هضم، جذب و حرارت به مقدار کافی باشد زیرا ممکن است فرد غذای سالم بخورد ولی دستگاه گوارش یا اعضای دیگر مشکل داشته باشند و اخلاط ناسالم تولید کنند.
کیموس کبدی دربردارنده ۴ خلط به نام سودا، بلغم، دم و صفراست که تعادل این اخلاط نقش مهمی در حفظ سلامتی دارد و بسیاری از بیمارها در پی بهم خوردن تعادل آنها عارض میشود. اگر اخلاط ایجادشده سالم و از نظر کمیت و کیفیت معتدل باشد، موجب سلامتی بدن شده و اگر ناسالم باشد، زمینه بروز بیماریها فراهم میشود.
افراد دارای مزاج سرد و تر، تابستان را دوست دارند
سیدمحمد ابراهیم ابراهیمی، محقق طب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» میگوید: افرادی که دارای طبیعت سرد و تر هستند، نسبت به هوای گرم تابستان اظهار خشنودی و نسبت به هوای سرد زمستان اظهار ناراحتی میکنند.
به گفته وی، افراد سردمزاج کسانی هستند که از کولر فرار میکنند، لباسهای زیاد میپوشند و گرمای تابستان برایشان خوشایند است همچنین مصرف غذاهایی با طبیعت سرد موجب بروز دل درد در آنها میشود.
این محقق طب اسلامی میافزاید: افرادی که دارای طبیعت سرد و تر هستند، معمولاً سفیدپوست و تپل هستند همچنین بسیار خوشخواب بوده و همیشه از خستگی بدنشان شکایت میکنند و درد مفاصل، نفخ و شکم بزرگی دارند.
ابراهیمی ادامه میدهد: مصرف داروهایی که دارای طبیعت گرم و خشک است، موجب کاهش رطوبت بدن سرد مزاجان میشود و بیماریهای این افراد را کاهش میدهد.
رفع سردی و تری بدن موجب افزایش فعالیت و بهبود حافظه میشود
وی اضافه میکند: رفع سردی و تری بدن موجب افزایش فعالیت، بهبود حافظه و کاهش وزن این افراد میشود؛ افراد بلغمی در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکلاتی هستند و به خوبی نمیتوانند ارتباط برقرار کنند که با اصلاح طبع و مصرف مواد غذایی گرم از قبیل ارده، خرما و شیره میتوان سردی مزاج آنها را کاهش داد.
سیدعلی ابوالحبیب، محقق طب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» میگوید: افرادی که گرم مزاج هستند با استفاده از مواد غذایی سرد، معدهشان تغییر نمیکند ولی در بلغمی مزاجها به دلیل اینکه طبع سرد دارند و معده آنها سرد است با مصرف غذاهایی که طبع سرد دارد، زخم و ورم معده با گذشت زمان ایجاد میشود.
به گفته وی، در ماه رمضان برای پیشگیری از سوزش و درد معده میتوان قبل از مصرف وعده سحر و افطار یک استکان عرق بومادران همراه با عرق نعناع مصرف کرد به دلیل اینکه عرق بومادران از ترشح اسید معده پیشگیری کرده و مانع بروز دردهای معده در روزه داران میشود.
ازدیاد صفرا موجب سردرد، گرگرفتگی، جوش و کهیر میشود
ابوالحبیب ادامه میدهد: کسانی که دارای معدههای ضعیف هستند باید در مصرف برخی از غذاها احتیاط کنند البته سه نوع معده داریم یکی معده سالم که معده معتدلی است و مصرف غذاهای گرم و سرد تأثیری بر آن ندارد. دیگری معده سرد یا بلغمی است که زمانی که افراد غذاهای سرد مثل میوههای تابستانی، آلو، هلو و زردآلو مصرف میکنند دچار دل درد و نفخ معده میشوند و این نوع معده باعث بروز باد در سراسر شکم میشود همچنین یبوست ایجاد میکند. معده گرم معدهای است که اگر مواد غذایی گرم خورده شود، موجب ازدیاد صفرا میشود که سردرد، گرگرفتگی، جوش و کهیر ایجاد میکند.