به گزارش افق نیوز/ محمدحسین قمری دبیر شورای سیاستگذاری دومین دوره آزمون استخدام بخش خصوصی، در ابتدای این نشست با ارائه گزارشی از نحوه برگزاری آزمون سال گذشته و نتایج حاصل از آن، به اصلاحات و تغییرات پیشنهادی از سوی اعضای شورای سیاستگذاری برای بهینهسازی این آزمون و جذب بهتر نیروی انسانی مورد نیاز اشاره کرد و افزود: آزمون امسال در ۸ دسته و ۲۲۲ عنوان شغلی برگزار میشود و با توجه به اینکه محور اصلی این آزمون برگزیدن داوطلبان دارای مهارت است لذا هیچ شرط محدودکنندهای از جمله شرط سنی یا تحصیلی برای شرکتکنندگان در آزمون وجود نخواهد داشت.
دبیر شورای سیاستگذاری دومین دوره آزمون استخدام بخش خصوصی کشور افزود: تا کنون بیش از ۱۱۰۰ شرکت و سازمان، درخواستهای خود را برای جذب نیروی انسانی دارای مهارت در سراسر کشور ارائه کردهاند و این عدد در حال افزایش است. خوشبختانه امسال ۲۰ درصد از مشاغل مورد نیاز آزمون، مشاغل جدیدی است که مورد نیاز جدی و به روز شرکتهاست و درآمدزایی بیشتری نیز برای افراد جویای فرصت شغلی بهتر به همراه خواهد داشت.
محمدحسین قمری با اشاره به اینکه معاونت تعاون وزارت کار از افراد مستعد انتخاب شده در آزمون با ارائه تسهیلات مرتبط حمایت خواهد کرد، افزود: با توجه به شرایط اقتصادی مردم، امسال افزایش هزینهای برای شرکت در آزمون نخواهیم داشت ضمن اینکه راهنمای شغلی و آموزش های عمومی و تخصصی رایگان متناسب با ویژگیهای ارزیابی شده به همه شرکت کنندگان ارائه خواهد شد.
علی آقا محمدی، عضومجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس شورای سیاستگذاری دومین دوره آزمون استخدام بخش خصوصی، شرکتهای صنعتی، تجاری و فنآور نیز در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مشکلات شرکتها نداشتن نیروی متخصص است گفت: این آزمون فضایی را فراهم میکند که نیروی انسانی خوب جذب و با مهارتافزایی، اتصالات شغلی ممکن شود. همچنین شرایط خوبی برای کارفرمایان ایجاد میشود تا نیروی متخصص و مورد نیاز خود را جذب کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه در حال حاضر مشکل اقتصاد ایران کمبود سرمایه نیست بلکه عدم به کارگیری نیروی انسانی متخصص است، افزود: باید بیکاران را دستهبندی کنیم؛ با برگزاری این آزمون امکان دستهبندی موقعیتهای شغلی مختلف در بخشها و موقعیتهای مختلف وجود دارد.
سپهری، رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه ۱۰ شاخص مهم برای برگزاری این آزمون وجود دارد گفت: از طریق این آزمون میتوانیم شبکه شغلی ایرانیان را راه اندازی کنیم. در دنیا تکنولوژی توزیع کار وجود ندارد؛ به طور مثال فردی در مجموعهای مشغول فعالیت است اما تمایل دارد به شغل دیگری برود، این امکان برایش وجود ندارد. با این آزمون چنین فضایی محقق میشود.
سپهری افزود: این آزمون، سیستم شخصیت را کشف و استعدادیابی میکند و متوجه میشود که فرد به چه نوع شخصیتی گرایش دارد. با این آزمون صدای جوانان جویای کار شنیده میشود و مهارت نرم را فرا میگیرند. متأسفانه در آموزش مهارت نرم ضعف داریم؛ در حالی که اکنون مهارت مذاکره و مهارت نرم در یافتن شغل حائز اهمیت است.
مشیریان، معاون روابط کار وزارت کار در ادامه این نشست با اشاره به راهاندازی سامانه روابط کار گفت: با راهاندازی این سامانه به زودی به یک بانک اطلاعاتی طبقهبندی شده متناسب با واقعیت دست مییابیم.
وی ادامه داد: برای جذب نیرو باید برای کارفرماها اعتمادسازی صورت گیرد. زیرا در بسیاری از موارد کارفرماها از صلاحیت های شغلی نیروی کار رضایت ندارند.
کلانتری، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه بهسازی مشاغل باید در ایران انجام شود گفت: بعضی واحدها نیازمند بهسازی هستند. باید با برگزاری این آزمون مراقبت کنیم که افراد شرکتکننده سرخورده نشوند. ضرورت دارد یک کارنامه مکتوب صلاحیت شغلی به افرادی که در آزمون موفق به استخدام نشدهاند ارائه شود تا بتوانند متناسب با نیاز بازار آموزشهای لازم را فرا گیرند.
در نشست شورای سیاستگذاری دومین دوره آزمون استخدام بخش خصوصی، که به ریاست علی آقامحمدی و با حضور نمایندگان وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صدا و سیما و سایر نهادهای مرتبط برگزار شد؛ ضمن تأیید برنامه اجرایی این دوره آزمون، نیمه شهریور امسال برای آغاز ثبت نام تعیین شد.
لازم به ذکر است جزئیات بیشتر پیرامون نحوه ثبتنام، لیست مشاغل و سایر نکات در اطلاعیههای آتی در سایت آزمون به نشانی www.inre.ir منتشر خواهد شد.