به گزارش افق نیوز، حسن مسلمی نائینی استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس و معاون سابق سازمان امور دانشجویان و مدیرکل بورس خارج وزارت علوم و تحقیقات و فناوری دولت دهم گفت: پس از ۴ سال توکل به خدا، صبر، بردباری و تحمل سخت ترین مشکلات و تلاش و پیگیریهای مستمر، طاقت فرسا، اخلاقی و قانون مند بورسیههای مظلوم، اخیرا شکایات متعدد دانش آموختگان بورسیه در دیوان عدالت اداری براساس استفساریه ماخوذه از شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مصوبه ماده واحده در جلسه ۶۳۰ درسال ۱۳۸۷ در جریان افتاده است.
وی اضافه کرد: دانش آموختگان بورسیه بر اساس اعلام نیاز دانشگاهها و پس از موافقت هیات اجرایی جذب اعضاء هیات علمی دانشگاه های مذکور که وفق بند ۲ ماده ۵ آیین نامه تشکیل هیات عالی جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب جلسات ۶۰۸ و ۶۲۳ مورخ ۱۹ تیرماه سال ۸۶ و دهم اردیبهشت ماه سال ۸۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی بورس شده اند. آنها طبق مفاد سند تعهد داده شده بودن قصور و هیچ تخلفی ۴ سال در دانشگاههای ممتاز خارج از کشور و داخل تحصیل کرده و هر شش ماه گزارش خود را به اداره کل بورس و دانشگاه بورس دهنده ارسال کرده و پس از فراغت از تحصیل به کشور بازگشته و به اداره کل بورس وزارت علوم مراجعه و آن اداره کل نیز آنها را برای شروع بکار به دانشگاه محل خدمت معرفی کرده است. اما برغم داشتن شرایط علمی و عمومی لازم، بدون دلیل معقول و منطقی و بدون بررسی درست صلاحیت علمی و عمومی از بکار گیری آنها در دانشگاهها جلوگیری شده است.
مسلمی نائینی عنوان کرد: بنابراین، قضات دیوان عدالت اداری در شعب مختلف با بررسیهای نسبتاً طولانی و همه جانبه و پس از تبادل لوایح شکّات و دانشگاهها و استماع نظرات حقوقی طرفین به ویژه معاونتهای وزارت علوم در دوایر مختلف به ویژه واحد حقوقی، اقدامات وزارت علوم و دانشگاهها در برخی پروندههای دانش آموختگان بورسیههای دارای حکم و جایابی را مغایر صریح قانون بورس و جمیع آئین نامههای جاری دانسته اند و از این روی رای به ورود شکایت مبنی بر الزام دانشگاهها در استخدام آنها صادر کردهاند.
وی افزود: همچنین، طبق بخشنامه ۱۷۳۷۲۶۷ مورخ ۱۵ اسفندماه سال ۹۶ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور به تمام دستگاههای کشور، بایستی دستگاه ها مفاد آراء صادره دیوان را اجرا کنند. با تمام این موارد بعضی از دانشگاهها از بکار گیری آنها استنکاف کرده که یقینا عواقبی به دنبال خواهد داشت.
وی اعلام کرد: در ادامه سیاست سیاه نمایی های دولت یازدهم، مجددا در اقدامی ناجوانمردانه و غیر قانونی و خلاف تدبیر و خلاف اخلاق، عدهای حاشیه ساز و سیاست باز، برخی خبرگزاریهای جاهل داخلی و متاسفانه تعدادی از مدیران وزارت علوم هم صدا با خبرگزاریهای معاند مانند رادیو فردا و بی بی سی تحرکاتی را در مقابل بورسیههای مظلوم شروع کرده اند. آنها قصد دارند فضای کشور را با بمباران تبلیغاتی و جنجالسازی رسانهای مشوش سازند تا اذهان عمومی را مسموم ساخته و به نفع خود فضا را مصادره کنند.
مسلمینائینی عنوان کرد: در این میان حتی اخلاق و قانون را نیز در این زمینه قربانی منافع شخصی، جناحی و گروهی خود کرده و از ضربه زدن به محیط و مراکز علمی کشور و همچنین آسیب رساندن به سرمایههای اجتماعی و فرزندان تحصیل کرده متعهد و متخصص ملت عزیزمان که مورد نیاز دانشگاه نیز باکی ندارند. هم اکنون نیز تعدادی از دانش آموختگان بورسیه که در دانشگاهها مشغول به کار شده اند منشأ خدمات علمی و اجرائی فراوانی برای کشور و دانشگاه شده به حدی که مدیران دانشگاه ها از آنها کاملا راضی و حتی در مدیریت دانشگاه از آنها استفاده می کنند.
وی اظهار داشت: دم از عضویت معدل ۱۲ ها و بی سوادها در هیات علمی دانشگاه ها با حکم قضائی می زنند. اما به درخواست چندین باره از آنها درباره معرفی چند نفر از آنها که عضو هیات علمی شده اند توجهی نمی کنند. با توجه به اینکه سوابق علمی عزیزان بورسیه در اختیار آن وزارت علوم بوده، لطفا سوابق علمی آنها را با سوابق همکاران همتراز وی در سالهای آغازین استخدام در گروه های علمی مقایسه کرده و سپس قضاوت کنند. هیچکدام از دانش آموختگان بورسیه از بررسی بی طرفانه و عادلانه علمی و عمومی مجدد باکی نداشته ولی بدون دلیل محکمه پسند، رد کردن درخواست آنها قطعاً قابل تحمل نیست و نخواهد بود.