به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، «منیس هورمان» وزیر مالی، «مایکل کَش» وزیر کار و «میتچ فیفیلد» وزیر ارتباطات دولت استرالیا روز پنجشنبه استعفا کرده و جایگاه رهبری حزب را بار دیگر به چالش کشاندند.
این سه تن روز گذشته به ترنبال نخست وزیر و رهبر حزب حاکم استرالیا گفته بودند که فکر نمیکنند وی بتواند در این سمت به کار خود ادامه دهد و باید رهبر جدید برای حزب انتخاب شود.
این سه وزیر پیشین دولت استرالیا، روز پنجشنبه در جلسه درونحزبی به ترنبال گفتند باید رهبری برای حزب انتخاب شود که از حمایت همه اعضای حزب لیبرال در پارلمان استرالیا برخوردار باشد.
شبکه «سی.ان.ان» نیز گزارش داد، دولت استرالیا در بحران قرار دارد و ترنبال گفته درمقابل قلدریها تسلیم نمیشود. «پیتر داتون» وزیر کشور سابق استرالیا که اخیرا ترنبال را به چالش کشانده است، عضو جناح راست حزب لیبرال دموکرات استرالیا است و صبح پنجشنبه اعلام کرد ترنبال را برای دومین بار طی هفته اخیر به چالش میکشاند.
روز سهشنبه دهها تن از اعضای کابینه دولت استرالیا در اعتراض به سیاستهای اقلیمی نخست وزیر، از سمت خود کنارهگیری کرده بودند و حزب اپوزیسیون «کارگر» درخواست رای عدم اعتماد به ترنبال را در مجلس سنا مطرح کرده بود.
همچنین حزب کارگر گفته بود نخست وزیر باید فورا برگزاری انتخابات زودتر از موعد را اعلام کند. اپوزیسیون استرالیا معتقد است از آنجایی که ترنبال دیگر اختیار و اعتبار لازم ندارد، باید به وی رای عدم اعتماد داده میشد.
روزنامه «استرالین» در این رابطه نوشت، اعضای ارشد حزب کارگر استرالیا گفتند سیاستهای ناقض دولت کنونی در مسئله انرژی، عدم اهمیت نخست وزیر به اساسیترین مسائل مهم برای مردم استرالیا، عدم حمایت کافی از رهبر حزب لیبرال دموکرات در میان اعضای حزب و تسلیم وی در مقابل محافظهکاران از جمله دلایل برای رای عدم اعتماد است.
روز سهشنبه ترنبال توانست با کسب ۴۸ رای در مقابل ۳۵ رای پیروز شود و رای عدم اعتماد پارلمان به وی منتفی شد و نخست وزیر در سمت خود ابقا شد. وی امروز اعلام کرد حاضر است برای دومین بار در رقابت برای رهبری حزب لیبرال دموکرات شرکت کند.
«شبکه ۷ خبر استرالیا» امروز گزارش داد، دو رقیب «مالکولم ترنبال» برای رقابت رهبری حزب حاکم، «پیترداتون» وزیر کشور سابق و «اسکات موریسون» خزانهدار استرالیا هستند اما فشارها بر «جولی بیشاپ» وزیر خارجه استرالیا برای ورود به رقابت رهبری حزب افزایش یافته است. البته روزنامه «دیلی میل» در این باره نوشت، مخالفت بیشاپ با ازدواج همجنسگرایان، مطلقه بودن و نداشتن فرزند از میران محبوبیت وی برای رهبری حزب و نخست وزیری کشور میکاهد.
آشوب در حزب حاکم استرالیا و کاهش میزان محبوبیتش اخیرا شدت یافته بود تا جایی که لیبرالها ماه گذشته در انتخابات میاندورهای نتوانستند در هیچیک از پنج حوزه انتخابی پیروز شوند و رقبای دولت کنونی استرالیا توانستند ۵ کرسی خالی پارلمان را در انتخابات میان دورهای از آن خود کنند.
انتخابات میان دورهای در استرالیا، انتخاباتی برای مجلس نمایندگان این کشور است و در صورتی که اعضای حزب بین دو انتخابات فدرالی از ادامه حضور در مجلس استعفا کرده یا در این زمان فوت شده باشند، انتخابات میان دوره برای پر کردن کرسیهالی خالی برگزار میشود.
در حالی دولت کنونی استرالیا تحت فشار است و درخواست اعلام انتخابات زودتر از موعد داده شده که ملکولم ترنبال وزیر ارتباطات سابق، در سال ۲۰۱۵ بعد از خیز همحزبیهایش برای تغییر «تونی ابوت» رهبر لیبرالها و نخست وزیر سابق این کشور، جانشین وی شد و انتخابات پارلمانی آتی باید در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ برگزار شود.