آنتونی استوکس در تراکتورسازی و الحاجی گرو در استقلال دو مهاجم سرشناس خارجی تازهوارد به فوتبال ایران بودند که با گذشت تنها ۸ هفته از رقابتهای لیگ، دو بازیکن سرنوشتی متفاوت رقم زدند.
![](https://www.khabarvarzeshi.com/files/fa/news/1397/7/8/78823_744.jpg)
آنتونی استوکس با پوکر در مصاف با استقلال خوزستان بار دیگر همه نگاهها را معطوف به خود کرد، چون با رساندن تعداد گلهای این فصل به عدد ۷ گوی سبقت از دیگر گلزن شگفتیساز این فصل را ربود تا به تنهایی بر صدر جدول برترین گلزنان لیگ برتر تکیه بزند. باشگاه تراکتورسازی از همان روز که رسانههای ایرلندی از توافق آنها با استوکس برای امضای قرارداد خبر دادند مشخص بود با شناخت کامل حاضر به امضای یکی از سنگینترین قراردادهای مالی با این مهاجم شده است، بازیکنی که در آکادمی باشگاه آرسنال در لندن رشد کرده بود و کارنامهای نسبتاً درخشان از خود بر جا گذاشته بود. استوکس از همان اولین بازی برای تراکتوریها ثابت کرد توانمندیهای متفاوتی نسبت به تمامی مهاجمان خارجی تاریخ این باشگاه و حتی فوتبال ایران دارد که پوکر او در یادگار امام (ره) به تمامی ابهامات در خصوص این مهاجم ۶۰۰ هزار یورویی پایان داد. درخشش استوکس نه تنها قاطعترین برد تاریخ تراکتور را رقم زد بلکه باعث شد تا آوازه این باشگاه تبریزی به رسانههای اروپا و جزیره هم کشیده شود، چون بازتاب درخشش آنتونی به قدری زیاد بود که اخراج توشاک این بازتاب را نداشت.
اما برخلاف آنتونی استوکس خرید نیجریهای استقلالیها اصلاً انتظارات را برآورده نکرد تا جایی که بسیاری از اهالی فوتبال اعتقاد دارند دلارهایی که صرف خرید الحاجی گرو از اوسترسوندس سوئد شد همگی دود شد و به آسمان رفت! وینفرد شفر پیش از این در زمستان گذشته روی خرید الحاجی گرو پافشاری میکرد، اما به یکباره ورود مامه بابا تیام به تهران و توافق او با سران استقلال، پروسه جذب گرو را به مخاطره انداخت. وقتی در تابستان موتور گلزنی سنگالی را از دست داد بدون اینکه بخواهد روی گزینه دیگری پافشاری کند تنها به جذب الحاجی گرو دل بست و سران جدید باشگاه را وادار کرد تا به هر شکلی شده این بازیکن نیجریهای را به تهران بیاورند. خریدی که نزدیک به ۴۰۰ هزار یورو برحسب گمانهزنیها خرج روی دست استقلال گذاشت آن هم در شرایطی که در هشت هفته گذشته یک بار هم موفق به گلزنی نشده است. جالبتر اینکه در آمارها پیش آمده که گرو در برخی بازیها حتی یک شوت در چهارچوب هم نداشت چه در لیگ برتر و چه در بازیهای آسیایی تا افسوسها بابت خرید چنین بازیکنی به اوج خود برسد.
نگاهی به عملکرد آنتونی استوکس و الحاجی گرو این نکته را به اثبات میرساند که باشگاههای به اصطلاح حرفهای ایران هم میتوانند جنس خوب بخرند و بر کیفیت فنی خود بیفزایند مثل کاری که مالکان جدید تراکتورسازی انجام دادند و اگر هم حاضر به صرف هزینهای سنگین شدند بازیکن باکیفیت خوب خارجی به فهرست خود اضافه کردند. نه تنها استوکس که لی آروین و سوکیتای ژاپنی با حضورشان توانستند روی روند فنی و تاکتیکی تراکتورسازی تأثیر مثبت بگذارند درست برعکس خریدهای خارجی که استقلال در تابستان داشت و با نیومایر آلمانی و الحاجی گرو نیجریهای به هیچ توفیقی نرسید تا وینفرد شفر روزهای برزخی را روی نیمکت این تیم پرطرفدار تجربه کند، روزهایی که پیرمرد آلمانی حسابی با آن غریبه است و مشخص نیست که میتواند از این بحران خارج شود یا نه؟