به گزارش افق نیوز، عبدالهاشم حسننیا در تشریح آخرین برنامهها و فعالیتهای سازمان راهداری و حملونقل جادهای برای حمایت از کامیونداران و رفع مشکلات آنها توضیح داد: تلاش کردهایم با برنامهریزی مشخص و هماهنگی همه ارگانهای دستاندرکار نظیر وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و دارایی، گمرک جمهوری اسلامی ایران، نیروی انتظامی، پلیس راه و غیره، مشکلات کامیونداران بررسی و رفع شود.
* تحویل ۱۳ هزار حلقه لاستیک از سازمان اموال تملیکی
وی درباره توزیع لاستیک بین کامیونداران بیان کرد: با توجه به آخرین پیگیریها، حدود ۱۳ هزار حلقه لاستیک از اموال تملیکی تحویل گرفتیم که در استان هرمزگان و بندرعباس در حال توزیع است.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: همچنین بخشی از این لاستیکها به استان تهران میآید و در این استان و دیگر استانها توزیع میشود.
حسننیا اضافه کرد: به عنوان مثال تا چند روز آینده حدود ۵ هزار حلقه لاستیک در بین رانندگان استان فارس توزیع میشود و پیش از این هم حدود ۴ هزار حلقه لاستیک توزیع شده است.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای درباره نحوه توزیع لاستیکها اظهار داشت: با توجه به آنکه تعداد لاستیکها محدود است، فعلاً در استانها با توجه به اولویتهایی که انجمنهای صنفی و ادارات کل راهداری و حملونقل جادهای تعیین میکنند، رانندهها برای دریافت لاستیک به نمایندگیهای توزیع معرفی میشوند.
حسننیا درباره قیمت لاستیکها اظهار داشت: نرخ لاستیکها چون از سازمان اموال تملیکی تحویل شده است، قیمت مناسبی است و کمتر از هر جفت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان (هر حلقه حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان) است که این رقم نسبت به نرخهای بیرون و قیمت لاستیکهایی که از گمرک ترخیص میشود، بسیار مناسبتر است.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به موضوع کاهش تعرفه واردات لاستیک ناوگان سنگین جادهای، به عنوان دیگر بخش حمایتی دولت از کامیونداران اشاره کرد.
به گزارش فارس یکی از خواستههای اصلی کامیون داران تأمین لاستیک به عنوان قطعه پرمصرف کامیون بود، در ماههای اخیر و با نوسانات ارزی، قیمت لاستیک افزایش یافته است و کامیون داران معتقدند با کرایههای فعلی امکان تأمین یک جفت لاستیک داخلی با نرخ ۸ میلیون تومان و یا خارجی با نرخ ۱۳ میلیون تومان را ندارند که دولت تصمیم گرفت با هدف حمایت از این قشر، تعرفه واردات لاستیک مورد نیاز این ناوگان از ۲۶ درصد به پنج درصد کاهش یابد که این موضوع که از دوم مهر ماه امسال اجرا شد.
* ابلاغ بخشنامه سیستم «تنکیلومتر» به استانها از ماه آینده
حسننیا همچنین درباره درخواست رانندهها بابت تجدیدنظر در نرخ کرایههای کامیونها توضیح داد: در گام اول تلاش کردهایم، سیستم «تنکیلومتر» را بر اساس عوامل تأثیرگذار در هزینه نگهداری، هزینه جاری و هزینه سرمایهگذاری برای یک دستگاه کامیون بررسی و پیاده کنیم.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: در گام دوم موضوع مسیرهایی که یک کامیون طی میکند، بسته به کوهستانی بودن یا دشت بودن آن، مسیر گرمسیر و یا سردسیر و دیگر عواملی که میتواند در هزینه نگهداری و سرمایهگذاری یک دستگاه کامیون تأثیر داشته باشد، در قالب سیستم تنکیلومتر بررسی شد.
وی ادامه داد: همه این پارامترها تهیه و به شورای عالی ترابری ارسال شد که امیدواریم تا پایان ماه جاری و یا ابتدای ماه آینده موضوع تنکیلومتر تصویب شده و به استانها ابلاغ شود تا مبنای پرداخت کرایهها باشد.
* جادهها در امنیت هستند
حسننیا همچنین درباره مشکلات رانندهها مبنی بر تهدیدات جانی و مالی از سوی عدهای قانونشکن در جادهها، بیان کرد: در این باره با همکاری نیروی انتظامی، تعدادی از این تهدیدکنندگان دستگیر شدند.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: با حضور نیروی انتظامی در جادهها و برخورد قاطع و قانونی دادستانی کل کشور با قانونشکنان، طبق گزارشهایی که به دست ما رسیده است، برخورد با مشکلآفرینان به طور جدی در حال انجام است و این تهدیدها بسیار کاهش یافته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: شکایاتی از سوی رانندهها داشتیم مبنی بر اینکه پرتاب سنگ به سوی رانندگان کامیون در جادهها انجام میشد یا تهدیداتی دیگر از سوی قانونشکنان وجود داشت که سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با کمک گشتهای راهداری و همکاری پلیس راه و نیروی انتظامی در محورهای شریانی کشور حضور دارند و کنترلها انجام میشود.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای تأکید کرد: در حال حاضر امنیت کامل در جادهها برقرار است و کامیونداران میتوانند به راحتی در جادههای کشور تردد کنند.