همانطور که کارشناسان اقتصادی بازار و صنعت خودرو پیشبینی کرده بودند، اختلاف قیمت فروش خودرو در بازار با فروش رسمی کارخانه زیاد دوام نیاورد و مکانیزم بازار به سمت تعادل قیمتی پیش رفت.
قیمت خودرو باز هم کاهش مییابد/آخرین قیمتها
کارشناسان صنعت خودرو یک صدا از ارزان شدن خودرو خبر میدهند اما همچنان اخبار ضد و نقیضی از کانالهای غیر رسمی منتشر میشود و مردم را به خرید خودرو ترغیب میکند؛ کانالها و شبکههایی که گویی دیگر حنایشان رنگ باخته و حرفشان بیاثر شده است.
این روند کاهش قیمت که از دو هفته آخر مهرماه شروع شده بود، در روزهای آغازین دومین ماه پاییز همچنان ادامه دارد به طوری که قیمت برخی خودروهای پر متقاضی از ۲٫۵ تا چهار میلیون تومان کاهش را تجربه کرده است.
** منتظر کاهش بیشتر قیمت خودرو باشید
چندی پیش و همزمان با آغاز کاهش پلکانی قیمت خودرو، رئیس اتحادیه صنف نمایشگاهداران و فروشندگان خودروی تهران از احتمال کاهش بیشتر قیمت خودروها خبر داد.
«سعید موتمنی» پیشبینی کرده بود که در صورت به ثبات رسیدن نرخ ارز در بازار آزاد، بسیاری از کسانی که پیش از این اقدام به خرید و نگهداری خودرو با هدف افزایش قیمتها کردهاند، فروشنده میشوند، در نتیجه با افزایش عرضه در بازار، قیمتها کاهش خواهد یافت.
به گفته وی، در این شرایط سوداگران و سفتهبازان از نوسانات صعودی نرخ ارز نا امید خواهند شد و دیگر انگیزهای برای نگهداری خودرو با هدف افزایش نرخ ارز و کسب سود نخواهند داشت. یعنی برای جلوگیری از بلوکه شدن نقدینگی خود نسبت به فروش خودروهای در اختیار اقدام خواهند کرد و این موضوع اثر مثبتی بر بازار خودرو و افت قیمتها خواهد داشت.
**نمایشگاهداران: همه فروشندهاند، خریدار نداریم
با آغاز هفته نخست آبان ماه، پیشبینی موتمنی درباره افزایش عرضه، کاهش تقاضا و در نتیجه افت قیمتها به حقیقت پیوسته است. گزارشهای میدانی از نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو در نقاط مختلف تهران نشان میدهد که با افت قیمت خودرو، همه فروشنده هستند.
«ساسان»، یکی از نمایشگاهداران غرب تهران گفت: بازار در رکود کامل به سر میبرد، قیمتها کاهش چشمگیری داشته و برای ما که بیشتر خودروهای داخلی معامله میکنیم، کار سختتر شده است. تعداد زیادی از افراد خودروهای خود را برای فروش گذاشتهاند، اما با این قیمتها خودرو در بازار خریداری ندارد.
به گفته این نمایشگاهدار، ثبات قیمت ارز در بازار آزاد، طرحهای پیشفروش خودرو به قیمت نصف بازار و کاهش خریداران، قیمت خودرو را تا حد زیادی پایین آورده است.
«مهدی»، مدیر داخلی نمایشگاه خودروی بزرگی در شمال تهران نیز تصدیق میکند که رونق بازار مانند گذشته نیست.
او میگوید: «تفاوتی ندارد، بازار هم برای خودروهای خارجی و هم برای خودروهای کلاس بالای داخلی، بیرمق شده است. خیلیها سر میزنند، قیمت میگیرند، اما پای خرید نمیآیند.»
این مدیر داخلی نمایشگاه خودرو تصریح کرد: خیلیها با کاهش قیمت خودرو سراسیمه شده و نگران از دست دادن سرمایهشان هستند برای همین همه تمایل به فروش خودرو دارند، البته منظورم کسانی است که خودرو را خریده بودند تا پس از افزایش قیمت بفروشند و به دنبال سود بیزحمت بودند.
** قیمت خودروها در بازار آزاد و کارخانه
اکنون، قیمت «پراید ۱۱۱» در کارخانه ۲۲ میلیون و ۴۹۲ هزار تومان و در بازار ۳۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، «پراید ۱۳۱» ۲۲ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان در کارخانه و ۲۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در بازار، «پراید ۱۵۱» در کارخانه ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار قیمت خورده است.
همچنین نرخ هر دستگاه خودروی «تیبا ۲» در کارخانه ۳۰ میلیون و ۳۸۹ هزار تومان و در بازار ۳۹ میلیون تومان، «چانگان» در نمایندگی ۷۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان و در بازار ۱۱۹ میلیون تومان معامله میشود، در حالی که هر دستگاه «پژو ۴۰۵» در کارخانه ۳۲ میلیون و ۹۴۶ هزار تومان و در بازار ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، «پژو SLX» در کارخانه ۳۵ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۹۰۰ تومان و در بازار ۵۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، «پژو ۴۰۵» دوگانه سوز در کارخانه ۳۴ میلیون و ۷۴۵ هزار و ۲۰۰ تومان و در بازار ۴۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
هر دستگاه «پژو پارس» از سوی خودروسازان به قیمت ۴۰ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۷۰۰ تومان به فروش میرسد، این در حالی است که این خودرو در حاشیه بازار ۵۹ میلیون تومان قیمت دارد، همچنین هر دستگاه «پژو پارس TU5» در کارخانه ۴۲ میلیون و ۴۸۱ هزار تومان و در بازار ۷۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، «پژو ۲۰۶ تیپ ۲» در کارخانه ۳۶ میلیون و ۲۸۶ هزار تومان و در بازار ۵۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، «پژو ۲۰۶ تیپ ۵» در کارخانه ۴۱ میلیون و ۹۴۲ هزار تومان و در بازار ۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و خودروی «پژو ۲۰۶ صندوق دار V» در کارخانه ۴۲ میلیون و ۷۶۳ هزار و ۱۰۰ تومان و در بازار ۶۱ میلیون تومان است.
در گروه خودرو سمند، هر دستگاه «سمند LX» در کارخانه ۳۳ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۴۰۰ تومان و در بازار ۴۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، «سمند EF7» در کارخانه ۳۴ میلیون ۳۳۸ هزار و ۲۰۰ تومان و در بازار ۴۹ میلیون تومان، «سمند دوگانه سوز» در کارخانه ۳۶ میلیون و ۶۱۶ هزار تومان و در بازار ۵۱ میلیون تومان است، ضمن اینکه «دنا دنده اتوماتیک» ۴۶ میلیون و ۹۸۹ هزار و ۴۰۰ تومان در کارخانه و ۷۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در بازار قیمت خورده است.
همچنین هر خودرو «دنا پلاس اتومات» در کارخانه ۵۳ میلیون و ۲۶۵ هزار و ۸۰۰ تومان و در بازار ۹۰ میلیون تومان و هر دستگاه «پژو ۲۰۷ دنده اتوماتیک» در کارخانه ۴۷ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان و در بازار ۷۶ میلیون تومان است.
«برلیانس ۳۳۰ اتومات» ۶۶ میلیون و ۴۸۱ هزار تومان از سوی خودروسازان به فروش میرسد و خریداران در حاشیه بازار بین ۱۰۱ تا ۱۰۶ میلیون تومان برای آن قیمت گذاشته اند. هر دستگاه «برلیانس ۳۲۰ اتومات» هم در کارخانه ۶۳ میلیون و ۷۴۱ هزار تومان بوده که در بازار نزدیک به ۱۰۰ میلیون تومان نرخ میخورد.
بررسیهای میدانی نشان میدهد که کاهش پلکانی قیمت خودروها در نخستین هفته آبان ماه، همچنان ادامه دارد.
با نزدیکشدن بازار به تعادل، تفاوت قیمت فروش خودرو در کارخانه با قیمت بازار آزاد، کاهش یافته و این تغییرات سبب افزایش عرضه و کاهش تقاضا در بازار آزاد شده است؛ از این رو پیشبینی میشود، این کاهش قیمت ادامه داشته باشد.
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=267561