4

آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی و شیخ استخاره /اعلام احکام قطعی تعدادی از متهمان مالی

  • کد خبر : 273033
  • ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۵

البته برخورد با گران‌فروشی و کم فروشی به عهده تعزیرات حکومتی که زیر مجموعه دولت است، ربط دارد اما به دلیل ارتباط با معیشت مردم مدعی العموم هم ورود کرده و نامه نگاری شده است که دادستان های شهرها همکاری کنند.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده حسین فریدون گفت: این پرونده هنوز به دادگاه نرفته اما موضوع مختومه شدن آن صحت ندارد.

آخرین وضعیت پرونده عراقچی، سیف، زنجانی و شیخ استخاره/ پرونده برادر رئیس جمهور مختومه نشده است

به گزارش افق نیوز، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در صد و سی و پنجمین نشست خبری خود اظهار داشت: در فاصله این چند هفته تعدادی از افرادی که به اتهام مالی محاکمه شده و حکمشان قطعی شده را اعلام می‌کنم.

اعلام احکام قطعی تعدادی از متهمان مالی

وی افزود: حمیدرضا جان قربان فرزند علمدار به اتهام اخلال در نظام اقتصادی به ۲۰ سال حبس و ۱۲۰ میلیارد تومان، آزاده سجادیه پزشک به ده سال حبس، شاپور هیبتی فرزند حجت‌الله سردفتر دفترخانه در شیراز به اتهام سند مجعول به ۱۴ سال حبس و محمد جواد خسروی به اتهام جعل سند به ۳ سال و استفاده از سند مجعول به ۷ سال حبس محکوم شده است.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: همچنین محمدکاظم احمد زاده به اتهام جعل سند به ۳ سال و استفاده از سند مجعول به ۷ سال حبس، بهرام رضایی به اتهام جعل سند به ۳ سال حبس،‌ محمدحسین نجم زاده کارمند بانک شیراز به دو سال و یازده ماه حبس، احمد پاسدار فرزند عبدالرسول به اتهام گرانفروشی به ۱۲ سال حبس و ۱۳ میلیارد تومان جزای نقدی و دو سال محرومیت از کارت بازرگانی محکوم شده است.

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به اینکه مهران طیاری فرزند اسماعیل به اتهام  قاچاق سوخت به ۴ سال حبس محکوم شده است، گفت: همچنین ناصر محمدی نژاد فرزند عبدالسلام  به ۲ سال حبس و ۵۸ میلیون جزای نقدی،‌ عبدالستار مولاپور به اتهام قاچاق سوخت به ۲ سال حبس،  بنیامین گلشن زاده به دوسال حبس و سهیلآذرپور فرزند علی نیز به دو سال حبس محکوم شده‌اند.

وی افزود: عبدالکریم عبدلی پور به دو سال حبس و جزای نقدی، اردلان زینل زاده فرزند نجف شهردار گچساران به ۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق ( ۴ سال از این ۵ سال به دلیل برخی خدمات تعلیق شده است و ۵۰ ضربه شلاق هم تعلیق شده است)، میثم نارکی معاون شهردار به ۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق، علیرضا پناه پور معاون شهردار به ۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و نعمت الله متولی کارمند شهرداری به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده‌اند.

اژه‌ای ادامه داد: همچنین جعفر گوهرکانی معاون هماهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد به جرم تصرف اموال دولتی به  ۱۱۰ ضربه شلاق، حمزه جعفرقلی به جرم تصرف اموال دولتی به ۱۱۰ ضربه شلاق، الیاس تاج‌الدینی رئیس جهاد کشاورزی استان کهگیلویه به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند،‌ ۱۵ نفر دلال خرد کف خیابانی بودند که به ادعای مسئولان در تلاطم بازار ارز دخیل بودند که آنها نیز به صورت جزء محکوم شدند و ۶ ماه حبس داشتند.

صفحاتی که در فضای مجازی به نام من ساخته شده جعلی است

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری امروز در پاسخ به سوالی در خصوص پایین نیامدن قیمت اجناس بعد از پایین آمدن قیمت ارز و اینکه چه اقدامی در این خصوص انجام می‌شود یا خیر؟ گفت: حقیقتاً افرادی که از این فرجه سو استفاده می‌کنند، اجناسی که برخی‌شان به بهانه گران شدن دلار افزایش یافته، حتی افرادی که بعد از کاهش قیمت دلار کم فروشی می‌کنند حتما با آنها برخورد می شود.

وی ادامه داد: البته برخورد با گران‌فروشی و کم فروشی به عهده تعزیرات حکومتی که زیر مجموعه دولت است، ربط دارد اما به دلیل ارتباط با معیشت مردم مدعی العموم هم ورود کرده و نامه نگاری شده است که دادستان های شهرها همکاری کنند.

اژه ای گفت: در بسیاری از استان‌ها، دادستان‌ها از دستگاه های ذی ربط دعوت کردند تا بیایند و بنشینند و اقدامات مشترکی انجام دهند،‌امیدواریم نیازی به دستگیری و بازداشت نباشد اما اگر بعد از همه این اقدامات افراد از سوء استفاده دست برندارند ما ورود کرده‌ و‌ برخورد قاطع تری می‌کنیم.

وی در خصوص پرونده حقوق‌های نجومی نیز گفت: دو سه بار توضیح دادم در خصوص حقوق‌ها که چند مدل بود .برخی طبق ضوابط موجود اجازه داشتند پاداش بگیرند اینها مجرم نشدند اما مجبور به پس دادن آنها شدند. برخی علاوه بر اینکه پاداش و حقوق زیاد گرفته بودند عنوان اتهامی هم داشتند، البته جرایم دیگری هم شاید داشتند مثل اینکه یک شرکت زیان ده را سود ده قلمداد کردند تا پاداش بگیرند که این موضوع مجرمانه بود.

وی ادامه داد: همان زمان طی بخشنامه ای مقرر شد مقامات چقدر باید حقوق بگیرند که عددش حدود ۱۰ میلیون تومان بود و غیر از مقامات هم تا زیر ۲۰ میلیون تومان بود،‌بعد از بخشنامه دولت من سراغ ندارم که خلافی صورت گرفته باشد و طبق همان بخشنامه پرداخت شده است.

وی در پاسخ به این سوال که در این اواخر عنوان شده است که شما در شبکه های مجازی صفحاتی دارید آیا صفحه ای دارید و فعالیتی می‌کنید؟ گفت: اخیراً متوجه شدم در یکی از شبکه ها صفحه ای ایجاد شده است در صورتی که من هیچ جا عضویت ندارم و این صفحات جعلی و ساختگی است. به دلیل مشغله ای که دارم فرصت ندارم به این جور کارها بپردازم.

افسادفی‌الارض در پرونده متهمان محیط زیست/مختومه شدن پرونده برادر رئیس جمهور صحت ندارد

وی در پاسخ به این سوال که در پرونده بازداشت محیط زیستی ها یک سال گذشته است اما خبری از دادگاه نیست، گفت: پرونده به دادگاه رفته اما تعیین وقت نشده است، باید وکلا بیایند و‌ پرونده را بخوانند اما هنوز این اتفاق نیافتاده است.در این پرونده ۸ متهم وجود دارد که برخی از آنها افساد فی الارض دارند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده حسین فریدون گفت: این پرونده هنوز به دادگاه نرفته اما موضوع مختومه شدن آن صحت ندارد.

وی درباره احضار مسئولان در کرج نیز گفت: تعدادی از افراد دستگیر شده اند که یکی از آنها همان شهردار سابق است، البته افراد مختلفی هستند.

آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی و شیخ استخاره

محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که پرونده بابک زنجانی به کجا رسیده است؟ گفت: همانطور که میدانید ایشان ادعا میکرد افرادی هستند که حاضرند برایش پول بفرستند، آخرین اقدامی که شده این است که مسافرت‌های زیادی انجام شد اما هنوز پولی گرفته نشده است.

وی افزود: اخیراً هم جلسه ای برگزار شد که متهم و وکیلش حاضر بودند، پس از گفت‌‌وگو باز هم قراردادی نوشته و قرار شد هیأتی به یکی از کشورها اعزام شوند، قرار است هفته بعد این اتفاق بیافتد و ببینند چیزی وصول می‌شود یا نه.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: قرار دیگری هم بود که برعلیه برخی ها در خارج از کشور اقامه دعوا شود که وکیل گرفته شده تا برخی کارها انجام گیرد. من نظرم این بود که باید یک وقت انتهایی اعلام شود زیرا تا الان به چند کشور سفر شده و من فکر می‌کنم ایشان ادعایش صادق نیست، باید یک وقتی تعیین شود که اگر تا آن زمان اقدامی نشد تصمیم دیگری بگیریم.

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که موضوع رشوه توتال و محکومیت آن اثبات شده است،‌ اما چرا در ایران در این خصوص کاری صورت نگرفته و افراد و مسئولان داخلی محاکمه نشده‌اند، گفت: معمولا اگر‌ چنین چیزی باشد و خلاف قانونی شده باشد دادستانی کل کشور ورود خواهد کرد، در پرونده مهدی هاشمی موضوع استات اویل بود نه توتال که رسیدگی هم شد.

وی در خصوص سامانه مهاب و وجود حساب‌های نامشخص و نامعلوم و اینکه این حساب ها عامل وقوع پولشویی است، گفت: این سوال را باید از همتی و بانک مرکزی پرسید اما اگر بانک تخلفی کرده باشد و به پولشویی مشکوک باشد، باید وزارت اقتصاد این موضوعات را گزارش کند که اگر اعلام کنند ما ورود خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که سرنوشت عیسی شریفی در چه مرحله ای است و چرا دادسرای نظامی به آن رسیدگی می‌کند، گفت پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و اگر به مرحله دادگاه رسید خبر می دهیم. هنوز پرونده به دادگاه نرفته است

اژه ای در خصوص این سوال که مجید جعفری تبار حکم قطعی گرفته و پرونده اش برای اجرا رفته است گفت: پرونده در دادسرای روحانیت است و‌ خبر جدیدی در این خصوص ندارم.

وی در پاسخ به این سوال که وزیر خارجه انگلیس در هفته های اخیر ما را تهدید کرده و خواستار آزادی نازنین زاغری شده است گفت: اولاً که غلط کرده تهدید کرده، دوماً  آزاد کردن یا آزاد نکردن زاغری ربطی به دخالت آنها ندارد.

«سیف» در میان ۹ متهم پرونده ارزی نیست

 حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای درباره اسماعیل بخشی و اظهاراتش گفت: ایشان نامه‌ای نوشته به‌وزارت اطلاعات که باید خودشان نظر بدهند و اطلاع رسانی کنند چون توسط حفاظت وزارت بررسی می‌شود. در این مورد هم باید خود وزارت اطلاعات نظر بدهد. اگر خودش هم به دستگاه قضایی برود حتماً ورود و رسیدگی می‌کنیم.

در ادامه این جلسه خبرنگار فارس گفت: بیش از ۴۲ روز از صدور کیفرخواست برای احمد عراقچی و ارجاع آن به دادگاه گذشته اما هنوز نوبت رسیدگی به آن فرا نرسیده است، در حالی که رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند که کسانی که ارز را بی محابا به بازار آورده اند گناهشان کمتر از گیرندگان آن نیست و این در حالی است که دستگاه قضایی محاکمه ۴۷ روزه وحید مظلومین و رسیدگی سریع به آن را افتخار و دستاورد خود می‌دانسته است حالا چه شده در پرونده عراقچی سکوت شده و اطلاع درستی از نحوه رسیدگی به آن در دست نیست ؟

اژه ای در پاسخ گفت: یادتان باشد که برخی پرونده ها نیاز به کار کارشناسی دارد و جالب است بدانید که همین چند روز گذشته یک گزارش جدید از یکی از مراکز رسمی به دست ما رسیده بود. مبلغی که در این گزارش آمده بود مبلغ متفاوتی بود. ما هم می‌خواهیم که پرونده خیلی زود به نتیجه برسد اما نیازمند این هستیم که تحقیقات کاملی انجام دهیم.

 سخنگوی دستگاه قضا افزود: بانک مرکزی یک بار گفت ۱۵۹ میلیون دلار اسکناس و ۵۹ میلیون یورو به سالار آقاخان داده ایم اما سالار آقاخان می‌گفت من کلا ً ۲۱ میلیون یورو گرفته ام، یا مثلاً اینها می گفتند ۱۵۰ میلیارد تومان مازاد گرفته ایم و به خزانه واریز کرده ایم،  ولی بعد از آن آمدند و‌ گفتند ۱۳۹ میلیارد بوده است.

وی ادامه داد: این را هم بدانید برخی از این متهمان غیر از مسائل ارزی مسائل دیگری هم دارند. هنوز دادگاهی شروع نشده اما مشغول مطالعه هستند. اگر این گزارش اخیر هم صحت داشته باشد که اصلا باید تحقیقات مفصل تری شود. این پرونده ۹ متهم دارد البته سیف در این میان ۹ نفر نیست.

 وی در پاسخ به این سوال که اخیرا شنیده ایم در پرونده تخلف انتخابات سال قبل برخی ها محکوم شده اند گفت: برخی از افراد در دادگاه بدوی محکوم شده اند اما در تجدید نظر نمی دانم حکمشان چه شد.

اژه ای در پاسخ به این سوال که در فضای مجازی اخبار دروغی منتشر میشود و بعضاً شاهد برخی باج خواهی ها هستیم قوه چه اقدامی می‌کند،‌ گفت: امروز در فضای مجازی جرایم متعددی انجام می‌شود. ما تلاش کردیم تا ساماندهی کنیم که این جرایم کمتر رخ بدهد. البته میدانید که این کار کار عادی و کوچکی نیست. می دانید که باید مسایل فنی انجام شود اما هنوز رخ نداده است و موفق نشده ایم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص حادثه علوم و تحقیقات و صحبت هایی که دانشجویان درباره عدم رسیدگی درست به این پرونده داشتند، گفت: من در این جا اولا به این حادثه دیدگان تسلیت می گویم. اینگونه اتفاقات از دو جهت حایز اهمیت است که ده نفر از جوانان این مرز و بوم در یک محیط دانشگاهی و علمی فوت کردند که تاسف آور است. اینجا چند موضوع وجود دارد و از روز اول همه دستگاه های ذی ربط دنبال رسیدگی به آن بودند.

وی در ادامه افزود: البته در این موارد قاضی نمی تواند خودش حرفی بزند و باید منتظر نظر کارشناس باشد برای مثال همین موضوع سکته کردن راننده که مطرح شد اما امروز گفتند اصلا صحت ندارد

وی در پاسخ به این سوال که آیا در این پرونده فردی بازداشت شده است گفت: اطلاع ندارم.

پرونده شکایت وکیل خاتمی از مدیرمسئول کیهان به دادگاه نرفته است

محسنی اژه‌ای در خصوص اینکه آیا احتمال دارد شما رییس قوه قضاییه بشوید گفت: قطعاً اینگونه نخواهد بود.

وی افزود: موضوع قطعی دیگر این است که هر وقت رهبر معظم انقلاب نفر بعدی رو انتخاب کنند ما و شما هم از آن با خبر خواهیم شد.

 اژه ای در خصوص اینکه برخی موارد شاهدیم که تصمیمات مسئولان گاهی باعث ضرر و زیان بیت‌المال آن هم در حین اجرای برخی از پروژه‌ها می‌شود، گفت: نمی‌شود به طور کلی گفت که ما ورود میکنیم یا خیر، اما به طور موردی مدعی العموم می‌تواند وارد شود.

 وی در خصوص پرونده شکایت وکیل خاتمی از مدیرمسئول کیهان گفت: این پرونده هنوز به دادگاه نرفته است.

 اژه ای در خصوص موضوع وکالت و نحوه جذب وکلا نیز گفت: ما ده سال قبل یک لایحه جامع وکالت آماده کردیم اما در دولت ماند و به نتیجه نرسید.

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: اما الان به مجلس رفته است و هنوز هم به نتیجه ای نرسیده، ما هدفمان این است که توزیع پرونده ها میان وکلا عادلانه باشد و از جهت دیگر دسترسی مردم به وکیل افزایش پیدا کند.

وی در خصوص کارگران هفت تپه و اینکه هنوز برخی از آنها بازداشت هستند، گفت: این افراد بازداشتی که شما می گویید مربوط به فولاد خوزستان است نه هفت تپه.

اژه ای در خصوص عباس عدالت متهم به جاسوسی و اینکه گفته می شود. این فرد آزاد شده است گفت اطلاعی ندارم.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=273033

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]