اگرچه تا حدودی می دانید از چه چیزی لذت می برید یا از زندگی چه می خواهید و دوست دارید درآینده به چه چیزی برسید، اما باز هم با احساس تنهایی مداوم شکنجه میشوید.
وقتی میگویید احساس پوچی میکنم این به چه معناست؟
گاهی این میزان خلا و پوچی به حدی می رسد که مراجعه به روانشناس را ناگزیر می سازد. در شرایطی که یافتن روانشناس خوب در تهران و سایر شهرها دغدغه بزرگی است شاید بهتر باشد، گام هایی را طی کرد تا نیاز به رفتن به مشاور و روانشناس کمتر شود.
خلاء درونی به دلیل کمبود عشق است
طبق گفته دکتر مارگارت پاوول، خلاء درونی حالتی ذهنی است که به دلیل کمبود عشق به وجود میآید. وقتی عاشق خود نباشید، احساسات خود را نادیده میگیرید و همیشه سعی دارید توجه و تایید دیگران را به خود جلب کنید و این باعث میشود شما احساس خلاء درونی کنید.
همه مردم خلاق و پر انرژی هستند اما از انرژی درونی خود استفاده نمیکنند و انرژی و زمان خود را هدر میدهند.
بنابراین سعی میکنیم با خوردن غذا، برقراری رابطه با دیگران، کار و فعالیتهایی که باعث منحرف شدن حواس ما میشوند، این خلاء را پر کنیم.
درک احساس پوچی ما را وادار به توجه بیشتر نسبت به احساسات درونی میکند
برای یافتن راه حال این مشکل، باید نحوه برخورد با احساس پوچی را یاد بگیریم. در ادامه نگاهی به رایج ترین نشانه های پوچی و خلاء می اندازیم:
- نمیدانید چه کسی هستید و هدف تان در زندگی چیست
- پر از افکار منفی هستید
- همیشه دنبال جلب نظر و تایید خانواده و دوستان هستید
- نمیدانید چگونه احساسات خود را بیان کنید
گاهی اوقات پوچی مانند خلاء درونی یا یک سیاه چاله است
مهمترین نکته ای که باید بدانیم این است که پوچی نتیجه عدم دریافت توجه است.
این نکته را به شما یادآور می شوم که بیشتر افرادی که احساس پوچی مزمن دارند، والدینی داشته اند که قادر به برقراری رابطه صمیمی با آنها نبودهاند.
زمانی که در دوران کودکی علاقه و توجه کافی دریافت نکنید، به تدریج باورتان میشود که فردی دوست داشتنی نیستید.
این به این معنی است که علت واقعی خلاء درونی، عدم برقراری ارتباط عاطفی و ابراز علاقه است.
در نتیجه، این احساس پوچی در طول زندگی مانند کوله باری همراه ماست. عدم احساس رضایت، به ضربه روحی ناخوشایندی تبدیل میشود که برای خلاصی از آن دست به هر کاری می زنیم.
احساس پوچی میتواند به افسردگی تبدیل شود
اگرچه احساس پوچی در بین بسیاری از مردم وجود دارد، اما در صورتی که به حال خود رها شود میتواند باعث اختلالی روحی مانند افسردگی شود.
افراد معمولا میخواهند با استفاده از الکل و مواد مخدر از این حالت خارج شوند که این کار باعث افزایش اعتیاد به الکل یا مواد مخدر میشود.
به همین دلیل است که اطلاع از موضوع مورد اهمیت شما به شناسایی علت احساس پوچی کمک میکند.
کلید مبارزه با احساس پوچی پی بردن به علت دلتنگی شماست
آیا احساس رضایت، هدفمندی یا ارتباط میان فردی وجود دارد؟
در ادامه چند پیشنهاد از طرف کارشناسان برجسته در مورد نحوه تشخیص و رویارویی با خلاء درونی ارائه میشود.
- ۱. دوباره بر خود تمرکز کرده و تعادل برقرار کنید
طبق گفته کایتلین اسلایت، مشاوره خانواده و ازدواج در شهر رالی واقع در ایالت کارولینای شمالی آمریکا، ما باید بر خود تمرکز کرده و زمان بیشتری صرف تفکر به آرزوهایمان کنیم.
شما می توانید به منظور قرارگیری در وضعیت مثبت ذهنی و جسمانی چند دقیقه به تفکر و ورزش بپردازید.
ساده ترین راه برای برقراری تعادل جسمانی و احساسی، یک دوش آب گرم است. پژوهش های بسیاری نشان دادهاند که دوش گرفتن دارای مزایایی از قبیل تسکین درد، بهبود تحرک بدن و تقویت سلامت روانی است.
- ۲. به کمک دیگران نیازهای خود را پیدا کنید
هر شخصی نیازهایی دارد، اما نیازهای ما زمانی دردناک میشوند که فکر میکنیم قادر به رفع آنها نیستیم.
فکر میکنیم باید به تنهایی آنها را رفع کنیم، اما گاهی اوقات اقدام کردن و پیدا کردن شخصی برای رفع نیازمان مهم است.
درخواست کمک میتواند بسیاری از مشکلات زندگی را حل کند و اولین قدم در رفع نیازهای شما باشد.
اگر شما به حضور در جمع افراد مختلف نیاز دارید، لازم نیست سعی کنید زمانی را صرف کنار آمدن با تنهایی کنید. بروید و جمعی را پیدا کنید.
- ۳. از داشته های خود خشنود و سپاسگزار باشید
راه دیگر درمان خلاء درونی، تشکر و قدردانی است.
این پژوهش نشان میدهد که احساس قدردانی، حس بسیار مثبت و مهمی است که باعث افزایش جهان بینی و خودشناسی شده که در نتیجه منجر به بهبود روابط و مهارت های اجتماعی میشود.
این به این معنی است که افراد سپاسگزار از روابط خود با دوستان و خانواده رضایت بیشتری دارند و همچنین دچار استرس کمتری بوده و شاد تر هستند. سعی کنید به خاطر همه چیزهای خوبی که در اطراف شما وجود دارند شکر گذار باشید. یک تعریف ساده در طول روز نشان خواهد داد که شما تا چه حد می توانید انرژی مثبت خلق کنید.
- از امتحان کردن کارهای جدید منصرف نشوید
عصب زیست شناس ها متوجه شدهاند که یادگیری کارهای جدید اثرات انگیزشی ایی مانند دوپامین دارد که منجر به واکنش احساسی میشود. به همین دلیل است که هر زمان اطلاعات گذشته خود را مرور میکنید به آنها حقایق جدیدی اضافه میکنید. نکته مناسب دیگر، تغییر محیط زندگی است.
حتی کارهای کوچکی مانند تغییر میزان نور یا گرمای اتاق میتواند اثر مثبتی بر وضعیت احساسی شما داشته باشد.
بسیاری از مردم دلیل احساس پوچی خود را نمیدانند و این موضوع برای آنها اهمیتی ندارد که چه مدت خود را روانکاوی کرده و به دنبال مشکل گشته اند.
نکته مهم این است که تسلیم نشویم و یک مشاور و روانشناس خوب پیدا کنیم که به ما در یافتن دلایل احساس پوچی در گذشته کمک کند و آن دلایل را به زمان حال منتقل کند تا شما دوباره بتوانید سلامت خود را پیدا کنید.
یافتن علت خلاء درونی میتواند فرآیندی سخت و زمان بر باشد.
اما به جای برهم زدن حواس خود با خرید کردن، خوردن غذا، مصرف الکل و مواد مخدر بهتر است علت ناخشنودی خود را پیدا کنید تا بتوانید دوباره شادی خود را بدست آورید.
در صورتی که نیاز به مشاور و روانشناس خوب در اصفهان یا سایر شهرهای ایران دارید، می توانید از سایت “پزشک خوب” استفاده کنید. وبسایت پزشک خوب مرجع متخصصان سلامت شامل پزشکان و روانشناسان است که در جستجو و رزرو متخصصان شما را یاری می دهد.