یکی از این زنان ‘بشری الطویل’ ۱۹ ساله از اهالی شهر ‘البیره’ واقع در کرانه باختری است که در جریان عملیات تبادل اسرای فلسطینی با ‘گیلعاد شالیت’ سرباز رژیم صهیونیستی در بند جنبش مقاومت اسلامی ‘حماس’ آزاد شده است.
بشری از دوران بازداشت خود می گوید: من آن دوران را در حالتی از ترس و وحشت زیاد سپری کردم چون در میان تعداد زیادی از زنان خلافکار، آدم کش، خرابکار و معتاد قرار گرفته بودم و هر لحظه خود را در معرض تهدید و خطر می دیدم.
وی افزود: بعد از اینکه از جریان اسارت خود مطلع شدم، به مدت ۱۸ روز تحت بازجویی قرار گرفتم و بعد از آن به زندان ‘الرمله’ منتقل شدم.
بشری ادامه داد: آنجا بود که متوجه شدم در بخش نگهداری جنایتکاران و معتادان زن قرار گرفته ام. من هر روز را با داد و فریاد و دشنام این زنان خلافکار سپری می کردم و حتی از ترس، قادر به خواب نبودم چون شنیده بودم که یکی از این زندانیان، به یک اسیر زن فلسطینی به طور عمد حمله کرده است.
بشری گفت: انتقال اسرای زن فلسطینی به قسمت نگهداری زندانیان جنایتکار در زندان الرمه منجر به افزایش رنج و درد ما می شد.
یکی دیگر از زنان آزاده فلسطینی ‘کراجه’ نام دارد که ۲۳ ساله و از روستای ‘صفا’ واقع در نزدیکی رام الله است.
این زن اسیر فلسطینی درباره دوران اقامت خود در زندان الرمله می گوید: من مدتی را در این زندان به سر بردم و این مدت از بدترین و سخت ترین دوران اسارتم در زندان های رژیم صهیونیستی به شمار می رفت چرا که در این گونه زندانها از قوانین مربوط به زندانیان جنایتکار استفاده می شد؛ به عنوان مثال یکی از قوانین این زندان، بازجویی روزانه از زنان جنایتکار به صورت عریان است و زنان اسیر فلسطینی این نوع بازجویی را قبول نمی کردند.
بشری در ادامه شرح دوران بازداشت خود در زندان های رژیم صهیونیستی گفت: انتقال اسرای زن فلسیطنی به این نوع بازداشتگاهها نوعی توهین به زنان اسیر فلسطینی است چرا که آنها به خاطر حمایت از مقاومت بازداشت شده اند.
این اسیر زن فلسطینی از کلیه مؤسسه ها، مراکز محلی و انسان دوستانه، خواستار رسیدگی به اوضاع اسرای زن فلسطینی با توجه به تعداد اندک آنها و احتمال اجرای قوانین طاقت فرسا و دشوار علیه آنها از سوی مدیریت زندانهای رژیم صهیونیستی شد.
‘احترام غزاونه’ یکی از اعضای مرکز ‘وجدان’ که اوضاع صدها اسیر فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی را رسیدگی می کند، در باره اوضاع زنان دربند به ویژه در زندان الرمله می گوید: این زندان تا سال ۲۰۰۴ میلادی مخصوص نگهداری اسرای زن فلسطینی بود اما به دنبال اعتراض آنها نسبت به وجود شرایط سخت و دشوار، شرایط انتقال آنها به زندان ‘هشارون’ فراهم شد.
به گفته وی، اسرای زن فلسطینی در سال ۲۰۰۸میلادی به زندان های ‘الدامون’ و هشارون منتقل شدند اما در جریان عملیات اخیر تبادل اسرای فلسطینی با سرباز رژیم صهیونیستی، بیش از ۳۲ زن اسیر فلسطینی آزاد و بدین ترتیب تعداد زنان در بند رژیم صهیونیستی به ۶ تن رسیده است و سازمان مدیریت زندانهای رژیم صهیونیستی از فراهم کردن زندانی جداگانه برای آنها جلوگیری می کند.
این فعال اجتماعی ادامه داد، در میان شش زن اسیر فلسطینی’لینا الجربوی’ با بیشترین حکم حبس، شش سال از مدت بازداشت وی باقی مانده است؛ یک کودک نیز در میان این ۶ نفر وجود دارد که اخیرا در شهر ‘الخلیل’ دستگیر شده است.
وی در مورد انتقال اسرای زن فلسطینی به بخش جنایتکاران و آدمکشان زندان الرمله گفت: این اقدام نوعی اهانت به مقام زنان فلسطینی است که به خاطر حمایت از مقاومت و مبارزه سیاسی دستگیر شده اند.
احترام در ادامه افزود: وجود همزمان زنان جنایتکار ومتعاد با زنان اسیر فلسطینی دریک جا، تهدید واقعی علیه زنان اسیر فلسطینی به شمار می آید.
سازمان مدیریت زندانهای رژیم صهیونیستی بعد از پایان یافتن عملیات تبادل اسرای فلسطینی با شالیت، تهدید کرده بود که شش زن اسیر فلسطینی باقی مانده را به زندان الرمله( بخش جنایتکاران) منتقل خواهد کرد که این امر با مخالفت شدید این زنان اسیر فلسطنیی روبرو شد؛ آنها تهدید کردند در صورت انتقال به زندان الرمله دست به اعتصاب خواهند زد.