وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه قانون در موضوع فیلترینگ فصل الخطاب است، گفت: برنامهای برای ۱۴۰۰ به بعد ندارم.
به گزارش افق آنلاین، محمدجواد آذریجهرمی عصر امروز در همایش رویش جوانههای شهرستان دماوند در سال آمفیتئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در ابتدا در واکنش به پخش نماهنگی از رزومهاش در این همایش اظهار کرد: بنده از سال ۱۳۸۰ وارد وزارت ارتباطات شدهام و یک سال و نیم نیز معاون این وزارت بودهام.
وی در ادامه با فامیلی برخی مسؤولان دماوند از جمله فرماندار، شهردار و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دماوند که صفری هستند، شوخی کرد و افزود: اگر در دماوند حضور پیدا کردم و کاری داشتیم، اعلام میکنم که از فامیلهای «صفری» هستم.
بشر دنبال استفاده از ابزارهای فناوری در زندگی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه امروز بازدید از دماوند و فیروزکوه داشتیم، گفت: دماوند و فیروزکوه توسعه خیلی خوبی پیدا کردند و نسبت به بازدیدی که ۶ سال پیش از این دو شهرستان داشتیم، پیشرفت قابل ملاحظهای به خصوص در حوزه ارتباطات داشتند.
آذریجهرمی با اشاره به اینکه توسعه کسب و کارها که محور بحثها بوده، موضوع حائز اهمیتی در جامعه امروز ایران و دنیاست، تصریح کرد: امروز با کلمه ایران دیجیتال، اقتصاد دیجیتال و توسعه فناوری و استارتاپ مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: امروز بسیاری از منابع دنیال در حوزههای مختلف در حال تثبیت یا کاهش هستند؛ به عنوان مثال، منابع نفتی و معادن روبه کاهش و جمعیت دنیا در حال رشد است؛ امروز بشر به دنبال استفاده از ابزارهای فناوری در زندگی خود است و این نیازمند ثروتی است که بخش مهمی از آن در افزایش بهرهوری به دست میآید.
هدف استارتاپها افزایش بهرهوری در حوزههای مختلف است/ دولت الکترونیک خدمات بدون منت به مردم میدهد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هدف یک استارتاپ و یک کسب و کار دیجیتال افزایش بهرهوری در حوزههای مختلف است، ادامه داد: این افزایش با ارائه خدمات نوین ایجاد میشود؛ توسعه فناوری بهرهوری را افزایش میدهد و سعی میکنیم که با هزینه کمتر و کیفیت بیشتر این امر را ارائه کنیم.
آذریجهرمی بیان کرد: دولت الکترونیک میتواند کمک کند که ما نوکر مردم باشیم نه سرور آنها و در این راستا، خدماتی بدون منت به آنها ارائه میدهیم؛ به عنوان مثال با همکاری آموزش و پرورش، تعاون و رفاعه، کمیته امداد، بهزیستی، ارتباطات و ثبتاحوال با تبادل اطلاعات ۱۳۶ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل شناسایی شدند.
وی تأکید کرد: کسب و کارهای استارتاپها خلاقیت هستند و خلاقیت، بذر نهالی است که برای رشد نیاز به مراقبت دارد؛ امروز خواست مردم ایجاد زیست بوم و فناوری اطلاعات است و ما به عنوان وزارت ارتباطات وظیفه تسهیلگری و توانمندسازی داریم.
طرح «نوآفرین» به دولت ارسال شده است/ تلاش برای ایجاد ۸۷ هزار شغل شناسنامهدار در کشور
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: برای اصلاح زیست بوم فناوری اطلاعات طرحی به عنوان «نوآفرین» تهیه و به دولت ارسال شده است؛ در این طرح، موانع تمام کسانی در طرح خود شکست خورده بودند را بررسی کردیم؛ در طرح نوآفرین درصدد هستیم بر اساس مدل کسب و کار در مرحله پیشدانه و نهال از طرحها مراقبت کنیم تا بتوانند حیات خود را ادامه دهند.
آذریجهرمی اضافه کرد: در این طرح، مشکلات بیمه، مالیات، ثبت شرکت و استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری را تسهیل کردیم که به زودی در دولت تصویب میشود؛ زمانی کشور با خلأ توسعه فناوری اطلاعات واجه بود و این امر از سال ۹۲ آغاز شد و از سال ۹۳ شتاب گرفت و تا سال ۹۵ جهت بزرگی زیر توسعه زیرساختها داشتیم.
وی در ادامه با بیان اینکه چهار طرح برای اشتغال با اعتبار یکهزار میلیارد تومان پیشنهاد دادهایم، گفت: به دنبال این هستیم که بر اساس سرمایهگذاریها ۸۷ هزار شغل شناسنامهدار ایجاد کنیم؛ تعهد ما ۱۰۰ هزار شغل بوده که با اجرای این چهار طرح، ۸۷ هزار شغل آن ایجاد خواهد شد.
استفاده از فضاهای مازاد برای توسعه کسب و کارها/ ۱۵۰ شرکت در تهران ایجاد کردیم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: برای اجرای این طرحها با محدودیت منابع بودجه مواجه شدیم، اما در نشست اخیر رئیس جمهور در وزارت ارتباطات دستور داد که سازمان برنامه و بودجه ردیف اعتباری این وزارت را تأمین کند که امیدواریم در هفته آینده طی تفاهمنامهای با تخصیص اعتبار بتوانیم کار جهشی را انجام دهیم.
آذریجهرمی بیان کرد: با وجود محدودیت اعتباری، اما سعی کردیم که از فضای اداری مازاد استفاده کنیم که به عنوان مثال ساختمان شرکت پست در مشهد مقدس پنج طبقه است که طبقات آن را تجهیز کردیم و در دهه فجر امسال ۱۲۰ شرکت در مشهد و نزدیک به ۱۵۰ شرکت در تهران ایجاد کردیم که ما فضای اداری مازاد را با مکانیزمی در اختیار کسب و کارها قرار میدهیم.
وی در ادامه در خصوص مسأله فیلترینگ افزود: در خصوص فیلترینگ، عدهای علاقهمند هستند که مسؤولات کشور مثل گلادیاتور به یکدیگر بیفتند و از این کار لذت میبرند؛ این همان رفتاری است که در بازی فوتبال ایران و ژاپن آن را مشاهده کردیم و عدهای درگیر شدند و آنها گل زدند.
قانون در موضوع فیلترینگ فصل الخطاب است/ برخی به دنبال دوقطبیسازی هستند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: درباره موضوع فیلترینگ، چارهای جز تمکین به قانون نداریم و قانون فصلالخطاب است؛ امروز میدانیم که شبکههای اجتماعی در دنیا چه تسهیلاتی را فراهم میکنند و اگر کسی این موضوع را رد کند، باید در داشتهها و پایههای دانشی آن کرد.
آذریجهرمی تصریح کرد: همه میدانیم که شبکههای اجتماعی مخاطرات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دارد، اما این مسائل را باید منطقی بررسی و رفع کرد؛ فردی صبح میگویند که میخواهیم ببندیم و همه ذهنها را بهم میریزد و من به عنوان وزیر باید پاسخگو باشم.
وی با بیان اینکه در بحث فیلترینگ برخی به دنبال دوقطبیسازی هستند، بیان کرد: مگر میشود حاکمیت نسبت به آنچه در اطرافش اتفاق میافتد، بیتفاوت باشد، دولت بر آمده از رأی ملت است و همواره حاکمیت معارضانی دارد، اما فصل الخطاب اختلافات قانون است.
تکلیف کشور درباره رسانههای نوین مشخص نیست/ علاقهای به صحبت درباره فیلترینگ نداریم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه قانون هم باید شفاف باشد و سلیقهای اعمال نشود، افزود: اگر شغلی وجود دارد برای مردم است و مهمترین گام این است که مردم را نسبت به تهدیدها آگاه کنیم و نظر آنها را بپرسیم و اگر مشکلی وجود دارد، آنها را اقناع کنیم.
آذریجهرمی گفت: درباره وضعیت شبکههای اجتماعی با یک پرده فعالیتهای رسانهای مواجه هستیم و تکلیف کشور درباره رسانههای نوین مشخص نیست؛ در تلویزیون توییت همه را نشان میدهند، اما وقتی به وزیر ارتباطات میرسد، میگویند غیرقانونی است؛ موضوع اصلی این است که شبکههای اجتماعی نوین را باید در کشور به رسمیت بشناسیم یا خیر و حدود تأثیرگذاری آنها کجاست؟
وی گفت: در گفتار خود هیچگاه تلاش نکردم تا فضای دو قطبی به وجود بیاید، چراکه با دو قطبی شدن مشکلات کشور بیشتر میشود؛ رهبر انقلاب شورایی را تشکیل دادند و بهتر است که مسؤولان مسائل خود را در آن شورا مطرح کنند؛ ما علاقهای به صحبت درباره فیلترینگ نداریم، اما گاهی ما را مجبور میکنند که جواب دهیم.
برنامهای برای ۱۴۰۰ به بعد ندارم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هر روز صبح با یک خبری درباره فیلترینگ بدن ما را میلرزانند؛ تصریح کرد: بهتر است در مورد ظرفیتها صحبت شود و اگر قرار است که تصمیمی اتخاذ گردد، باید به اجماع نظر رسیده شود؛ این موضوع فرآیندی است که باید در یک فضای منطقی پیش برود و احساسی برخورد نکنیم.
آذریجهرمی اضافه کرد: از روز نخستی که وزیر شدم، عهد کردیم هیچ حرفی در رسانهها نزنم که واقعیت نداشته باشد و حرفی که در آشکارا بیان میکنم، با حرفهای نشستهای خصوصی نیز تفاوتی ندارد؛ ما تابع قانون هستیم و باید به آن احترام بگذاریم و اگر قانون مشکلی دارد، باید در مجلس اصلاح شود.
در پایان این نشست، پرسش و پاسخی مطرح شد که با کلمات دو کلمهای همراه بود بود و آذریجهرمی در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه «تا ۱۴۰۰ یا از ۱۴۰۰» خاطرنشان کرد: قطعاً تا ۱۴۰۰ و برای بعد از ۱۴۰۰ برنامهای ندارم.
فارس