سه ماه پیش روس ها از ورود سه شناور اوکراینی به آب های سرزمینی خود در تنگه کرچ واقع در کریمه خبر دادند که در نهایت منجر به توقیف شناورها و بازداشت ۲۴ خدمه اوکراینی پس از تبادل آتش شد.
در بیانیه روز شنبه وزارت خارجه روسیه با اشاره به تایید تحریم های یک جانبه علیه روسیه از سوی شورای اتحادیه اروپا، آمده است: بهانه اروپا برای اعمال تحریم های غیرقانونی علیه روسیه از نظر بیشرمی حیرت آور است.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود خاطر نشان کرده است: گناه مرزبانان روسی فقط این است که با اقدامات قاطعانه خود از اقدام تحریک آمیز دولت اوکراین در نزدیکی تنگه کرچ جلوگیری کردند.
در بیانیه گفته شده است: این ادعای اتحادیه اروپا که روسیه قوانین بین المللی را نقض و بدون دلیل از زور استفاده کرده با واقعیت مطابقت ندارد.
در ادامه بیانیه آمده است: این تصمیم شورای اروپا حاکی از بی احترامی به حق روسیه برای دفاع از مرزهای خود است ضمن اینکه اوکراین را به ادامه سیاست های تحریک آمیز علیه روسیه و سایر کشورهای حاشیه دریای سیاه تشویق می کند.
گفتنی است، اتحادیه اروپا دیروز جمعه هشت مقام روسی را به دلیل آنچه که «مصادره کشتی های اوکراینی» عنوان شده، هدف تحریم قرار داده است.
این فهرست شامل مقام های ارشد گارد امنیت مرزی روسیه و فرمانده سه کشتی روسی است که شناورهای اوکراین را توقیف کردند.
تنش آبی میان روسیه و اوکراین موجب افزایش تنش میان مسکو و غرب شد و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دیدار خود با ولادیمیر پوتین در آرژانتین را به همین دلیل لغو کرد.
تحریمهای جدید علیه روسیه، تنها چند روز پس از آن صورت میگیرد که پارلمان اروپا با انتشار گزارشی، اعلام کرده بود که دیگر مسکو را به عنوان یک «شریک راهبردی» به حساب نمی آورد.
این گزارش که سه شنبه گذشته به تصویب اعضای پارلمان اروپا رسید، بر لزوم توقف پروژه خط لوله گاز «جریان شمالی ۲» از روسیه به آلمان نیز تاکید داشت.
اختلافات روسیه و اوکراین که با یکدیگر پیوندهای تاریخی و مذهبی بی پایانی دارند از سال ۲۰۱۴ و پس از وقوع تغییرات در اوکراین که کی یف از آن به عنوان «انقلاب» و روس ها «کودتا» یاد می کنند، آغاز شده است.
مردم شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه پس از این اتفاق، دست به مخالفت با دولت مرکزی در کی یف زدند.
با توجه به حضور نظامی روسیه در کریمه، روسیه امنیت برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کریمه را فراهم کرد و مردم این منطقه که اکثر آنان را روس زبانان متمایل به مسکو تشکیل می دادند رای به استقلال از اوکراین و سپس درخواست پیوستن به روسیه دادند که با موافقت پوتین جنبه اجرایی پیدا کرد.
از آن تاریخ به این طرف، آمریکا و غرب انواع تحریم های اقتصادی را علیه روسیه و شخصیت ها و شرکت هایی که در کریمه فعالیت می کنند وضع کرده اند تا شاید روسیه از کریمه پا عقب بگذارد.
اوکراین از جامعه جهانی خواسته است ضمن نپذیرفتن کریمه به عنوان جزئی از خاک روسیه، این کشور را اشغالگر بخوانند و به روسیه برای بازپس دادن این منطقه به اوکراین فشار بیاورند.
آمریکا بیش از ۶۶ بسته تحریمی علیه روسیه به اتهام دخالت در مساله اوکراین، سوریه و انتخابات ریاست جمهوری این کشور و اختلاف نظر در خصوص ونزوئلا وضع کرده است.
ایرنا