روزنامه شرق با سیدحسین موسوی تبریزی دادستان کل انقلاب در سالهای نخست انقلاب در باره نیاز به تغییر احتمالی قانون اساسی مصاحبه ای انجام داده است.
بخشهایی از اظهارات وی را می خوانید:
*اگر احساس میکنیم در گذر زمان موضوعاتی جدید پیش آمده یا آنکه مسائلی باید اصلاح شوند، میتوانیم به سراغ قانون اساسی برویم و با رأی مردم خواستههای خود مردم را در قانون اساسی بیاوریم. میتوان از بهترین متخصصان، دانشگاهیان و نخبگان بهره برد و نظرات ایشان را در قانون اساسی گنجاند و در نهایت آن نظرات را به رأی مردم گذاشت. این مسیر آزاداندیشانه میراث امام است که باید از آن حفاظت شود.
*ما باید به خواست مردم احترام بگذاریم. تردید نکنید که مسئولان بدون مردم هیچ هستند. امام همان زمانی که در فرانسه تشریف داشتند، مدام میگفتند که باید همه چیز براساس خواست مردم جلو برود. هنگامی که پیشنویس قانون اساسی نیز نگاشته شد، به رأی عمومی گذاشته شد. هیچ اشکالی ندارد که مردم خودشان سرنوشت خود را تعیین کنند. شک نداشته باشیم که مردم این روزها بسیار باسوادتر از ۴۰ سال پیش شدهاند. باید مسیری مهیا شود که در ابتدا سازوکارهای انتخابات اصلاح شود.
* موضوع مهمی که ضرورت اصلاح در آن زیاد احساس میشود، بحث کیفیت انتخابات است. با اصلاح قانون اساسی میتوان سازوکاری را پیشبینی کرد که انتخابات مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و ریاستجمهوری با نظم بیشتر و به دور از سلیقهگرایی برگزار شود. هیچکس نباید در برگزاری انتخابات دخالت کند. ما افراد بسیار برجسته، نخبه و در عین حال متعهد به انقلابی داریم که میتوانند خدمت کنند؛ وقتی صلاحیت چنین ظرفیتهایی احزار نمیشود، نظام از نیروهای خدوم و متخصص محروم میشود و به صلاح هیچکس نیست.
*نباید با انواع نظارتها حق انتخاب محدود شود. یک لحظه مجلس یکم، دوم و سوم را به یاد بیاوریم؛ چقدر تکثر عقیده در آنها وجود داشت. ما باید به سمتی حرکت کنیم که تفسیرهای محدودکننده حق مردم از قانون اساسی ایجاد نشود تا جایگاه مردم در نظام اسلامی همواره حفظ شود.