به گزارش افق آنلاین به نقل از جام جم آنلاین، این روزها که هوا بهاری و بارانی است، پیادهروی در کوچه باغهای سرسبز و نمناک و پرنشاط مناطق کوهستانی اطراف شهر حسابی روح و روان آدم را صیقل داده و درختانی به گل نشسته که گاهی نوبرانههایی ریز و درشت به ارمغان آوردهاند و چشم را نوازش میدهند. گوجههای وحشی ریز و ترش یکی از این نوبرانههاست که در انبوهی از برگهای تازه متولد شده درختان مشاهده میشود.
بر کسی پوشیده نیست که گوجهسبز میوه کال آلوست که میتواند از انواع آلو زرد، آلو جنگلی، آلو سیاه، آلو بخارا یا آلو برغانی باشد و انواع ریز آن مربوط به آلوچههای کال وحشی است که از نظر میزان مواد مغذی با هم برابری میکنند.
از دیدگاه طب سنتی گوجه از چغالهبادام ترشتر است و طبع سردتری دارد. مصرف روزانه چند گوجهسبز برای افراد دچار عطش زیاد و خارش و سوزش پوست در صورتی که معده سرد و حساس نداشته باشند، مناسب است. همچنین جویدن این میوه برای رفع تلخی دهان و تهوع و سردرد مفید است. به گفته یکی از متخصصان مجرب طب سنتی گوجهسبز ترش و گس برای تعدیل میل جنسی و تاخیر انزال زودرس در جوانان گرم مزاج مفید است که البته یک تجویز کامل و همگانی نیست.
این میوه به دلیل پتاسیم بالایی که دارد از طریق پرادراری نهتنها سدیم را دفع و از التهاب بافتها و فشار خون بالا میکاهد، بلکه به کارکرد بهتر کلیهها و پاکیزگی مجاری ادرار منجر میشود. هرچه گوجه ترشتر باشد ویتامین C بالاتری دارد.
چه کسانی گوجه نخورند!
این میوه برای افرادی که اسید معده شان زیاد ترشح میشود یا زخم معده و اثنی عشر دارند مناسب نیست و کسانی که معده حساسی دارند با مصرف گوجهسبز دچار سوءهاضمه و نفخ میشوند و برای افرادی که مدفوع خشک و دفع سخت دارند زیانآور است. چون حالت اسیدی دارد بهتر است با مقدار اندکی نمک مصرف شود و نباید بلافاصله مسواکزده شود، چون سبب آسیب و حساسیت دندانها میشود.