سخنگوی کرملین ضمن تأکید بر اینکه تصمیم ایران به لغو برخی تعهداتش ذیل برجام، نتیجه اقدامات بی ملاحظه آمریکا بوده است، گفت که برای حرف زدن درباره تحریم ایران بسیار زود است.
به گزارش افق آنلاین ، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در واکنش به اظهارات برخی هشدارهای کشورهای اروپایی مبنی بر از سرگیری تحریمهای ایران در صورت کنارهگیری از برجام تأکید کرد که هنوز برای حرف زدن درباره تحریمهای ایران بسیار زود است.
بنا به گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، سخنگوی کرملین در خصوص تصمیم ایران برای لغو برخی تعهداتش ذیل برجام گفت که این تصمیم در نتیجه اقدامات بیملاحظه آمریکا بوده است.
وی در یک کنفرانس خبری با خبرنگاران گفت: «رئیسجمهور (پوتین) به طور مداوم از پیامدهای اقدامات بدون فکر در قبال ایران صحبت کرده بود که منظورم از این اقدامات، تصمیمات واشنگتن (برای خروج از برجام) است. هماکنون شاهد آغاز وقوع چنین پیامدهایی هستیم».
سخنگوی کاخ کرملین این اظهارات را در حین برگزاری دیدار «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه با «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران در مسکو مطرح کرده است.
پسکوف تأکید کرد، روسیه مایل است تا توافق هستهای ایران همچنان برقرار باشد. وی علاوه بر این گفت که دیپلماتهای روس تمام تلاش خود را در پشت صحنه مذاکرات با مقامات اروپایی به کار گرفتند تا این توافق را حفظ کنند.
سخنگوی کاخ ریاستجمهوری روسیه در پاسخ به این سوال که آیا روسیه آمادگی پیوستن به کشورهای دیگر در وضع تحریمهای جدید علیه ایران را دارد، گفت: «در حال حاضر ما نیازمند تحلیل دقیق اوضاع هستیم و باید به تبادل آراء در رابطه با این موضوع بپردازیم. اوضاع جدی است».
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز امروز (چهارشنبه) در دیدار با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در مسکو تأکید کرد، خروج آمریکا از توافق هستهای ایران اوضاع را متشنج کرده است.
وی گفت: «اوضاع پیرامون برجام به دلیل خروج آمریکا از این توافق متشنجتر شده است. این توافقی بود که به تأیید شورای امنیت سازمان ملل رسیده بود».
«کنستانتین کساچف» رئیس کمیته امور بینالملل شورای فدراسیون روسیه نیز امروز تأکید کرد که تصمیم ایران برای به حالت تعلیق درآوردن بخشی از تعهدات خود به توافق هستهای (برجام) قابل درک بوده و نوعی واکنش به تصمیم یک سال پیش آمریکا است.
این سناتور ارشد روسیه در ادامه گفت، این تصمیم ایران به معنای رد توافق هستهای نیست بلکه بیشتر نوعی «کنش و واکنش دیپلماتیک» است.
حدود یک سال پیش بود (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) که دولت آمریکا به دستور ترامپ، به بهانههای واهی و ادعاهای بیاساس علیه برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران، از توافق بینالمللی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج شده و تمام تحریمهای هستهای ذیل این توافق را در دو بازه ۹۰ و ۱۸۰ روزه مجددا اعمال کرد.
البته این تنها اقدام ضد ایرانیِ کاخ سفید طی یک سال گذشته نبود و دولت ترامپ هر هفته تحریمها یا محدودیتهای جدیدی را علیه اشخاص و نهادهای ایرانی یا غیر ایرانی مرتبط با تهران اعمال کرده است. لازم بهذکر است که آمریکا در پیشبرد این اهداف خصمانه خود تنها نبوده و اتحادیه اروپا نیز با اقدامات ضد ایرانی تقریبا مشابهی، واشنگتن را همراه کرده است.