امام جمعه موقت تهران گفت: طرح معامله قرن یا هر اقدام دیگری که تأمینکننده خواسته مشروع فلسطینیها بویژه بازگشت آوارگان و انتخابات آزاد برای تعیین سرنوشت خود نباشد، هرگز قادر نخواهد بود این مسأله جهانی را حل کند.
به گزارش افق آنلاین ، حجتالاسلام کاظم صدیقی، در خطبههای امروز (۱۰خرداد) نمازجمعه تهران با بیان اینکه روز قدس برای ما روز اسلام است و این عنوان را امام راحل معین فرمودند، اظهار داشت: روز قدس طی چهل سال گذشته به آوردگاه اعلام برائت از رژیم غاصب صهیونیستی و اعلام موضع امت اسلامی ضد اشغالگری تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه روز قدس یک روز نیست؛ بلکه یک جریان و یک جبهه است، تصریح کرد: روز قدس را عامل فراموش ناپذیری مسئله فلسطین و بازخوانی پرونده سیاه اسرائیل و حامیان کودککش آن قرار دادهاند.
صدیقی با بیان اینکه مقاومت و انتفاضه فلسطین، امروز در جای جای سرزمینهای اشغالی ریشه دوانیده گفت: این مقاومت، موجب هراس صهیونیستها و مثلث شوم آمریکا– امارات – عربستان به عنوان حامیان آنها شده است.
وی ادامه داد: به فضل الهی امروز عمق آگاهی نسبت به مسئله فلسطین، از منطقه فراتر رفته و به یک زمینه جهانی برای تحقق مطالبات فلسطینیها تبدیل شده است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران طرح معامله قرن را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: این طرح یا هر اقدام دیگری که تأمین کننده خواسته مشروع فلسطینیها بویژه بازگشت آوارگان و انتخابات آزاد برای تعیین سرنوشت خود نباشد، هرگز قادر نخواهد بود این مسئله جهانی را حل کند.
صدیقی درباره ریشههای قرآنی دفاع فلسطین گفت: اسلام دفاع از مظلوم را به مرز خاصی محدود نکرده است بلکه آن را فرامرزی میداند. قرآن میفرماید زنان و مردانی و کودکانی که زیر ستم هستند ولو اینکه مسلمان نباشند باید از آنها حمایت شود.
وی افزود: پیامبر گرامی اسلام هم میفرمایند اگر مظلومی ندا سر دهد کسی ندای او را اجابت نکند، خاصیت مسلمانی ندارد.
صدیقی با اشاره به در پیش بودن سالروز رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب، حضرت امامخمینی(س) گفت: امام دو جبهه تعریف کرد؛ جبهه استکبار و مستضعفین. بنابراین انقلاب ما ایرانی نیست و انقلاب مستضعفان است که انشاءالله به ظهور متصل میشود و مستضعفان زیر پرچم ما میآیند و ما همه جا از مظلوم حمایت کردهایم و این مستکبران هستند که در مقابل ما به زانو درآمدهاند و رو به افول هستند.
خطیب جمعه تهران، تحقق حوزه و دانشگاه در مسأله ولایت امام خمینی را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید تحقیق کرد که این چه نوع قدرت و عظمتی بود و رمز این نفوذ چه بود که معادلات جهانی و تاریخی را تغییر داد.
صدیقی با بیان اینکه امام(ره) معجزه قرن اسلام و ائمه به حساب میآید، تصریح کرد: امام حاضر ما یعنی حضرت امامخامنهای، پدیدهای است که دنیا نتوانسته در تحلیلهای خود جوهره ولایت که در وجود نایب امام زمان و این مرجع بزرگ تجلی دارد را تحلیل کند.
وی ادامه داد: بزرگترین قدرتها در اتاقهای شیطنت نقشه میکشند و به تعبیر وزیر خارجه اسبق آمریکا، ما نقشه میکشیم که ضربهای بزنیم ولی این آقا با یک سخنرانی همه آنها را خنثی میکند.
صدیقی با بیان اینکه لازم است پژوهشکدههایی در ارتباط با رهبری امام و سه دهه رهبری اعجازآمیز رهبر انقلاب تحقیق کنند، اظهار داشت: رهبر انقلاب، در مقابله با فتنهها و توطئهها کشور را مدیریت کرده است و این در حالی است که همه کسانی که در نظام خدمت میکنند با ایشان هماهنگی ندارند، ولی ۳۰ سال امنیت در اوج و پیشرفتهای علمی خیرهکننده حاصل شده است تا جایی که دشمنان ما در دانشگاههایی کمیتههایی تشکیل دادهاند تا این پیشرفتها را کمرنگ کنند.
وی با اشاره به آغاز مذاکرات هستهای در سال ۹۲ گفت: علیرغم هشدارهای خیلی صریح و شفاف رهبر انقلاب مبنی بر عدم اعتماد به دشمن و اینکه از دشمن تضمین بگیرید و به فریب لبخندها را نخورید، برجام بدون هیچ تضمینی انجام شد و مذاکره که فلسفهاش لغو تحریم بود، نتوانست تحریمها را لغو کند.
صدیقی ادامه داد: چقدر شعار داده شد و چه میتینگهایی برگزار شد چقدر سر و صدا شد. امّا نهتنها تحریم لغو نشد، بلکه تحریمهایی بعدی در زمان اوباما هم اضافه شد و اروپاییها هم همان راه را میروند. آنها نهتنها جبران نکردند بلکه به فرمان آمریکا که اجازه داده بود معامله نفتی، انجام دهند هم عمل نکردند.
وی در ادمه پرسید: آیا وقت آن نشده که به اقتصاد مقاومتی عمل کنیم؟ آیا وقت آن نرسیده است که به نیروهای جوان و خلاق میدان بدهیم؟ آیا نباید تغییر رویه دهیم؟
امامجمعه موقت تهران با بیان اینکه ما ملتی خداباور و زیر پرچم امام زمان هستیم، تصریح کرد: کشور ما کشور رمضان است. من به مردم مباهات میکنم؛ چه شبهای احیایی؛ چه شکوهی آفریدید؛ چه نوری به آسمان پرتاب کردید و چه خیرگی برای فرشتگان رقم زدید و چه انبساطی برای امام زمان و متدینین ایجاد کردید. الحق و الانصاف ملتی هستید که باید این پرچم را با رهبری این رهبر عزیز به صاحب اصلیاش منتقل کنید.
صدیقی با اشاره به شعار سال گفت: آیا برای ایجاد رونق در تولید، قدمی برداشته شده است؟
وی با بیان اینکه قیمت ارز باید در راستای رونق تولید تعیین شود، تصریح کرد: قیمت ارز باید طوری باشد که تولید بهعنوان نیروی محرکه اقتصاد به حرکت در آید؛ اما متأسفانه عملکرد آن در راستای تأمین منافع صادرکنندگان و صاحبان ارز و ریال و سیستم بانکی است.
امامجمعه موقت تهران خطاب به مسئولان گفت: بروید به مراکز تولید سر برنید که در حال جان دادن هستند. کسانی که تولید را حفظ میکنند مجاهده میکنند؛ آنها یا ایمانشان اجازه نمیدهد یا عاطفهشان به کارگرها نمیگذارد تولید را رها کنند.
صدیقی با بیان اینکه در سالهای ۷۲ و ۷۳ با اتخاذ سیاستهای لیبرالی و سرمایهداری و عدم توجه به توصیه کارشناسان دلسوز و انقلابی، بحران اقتصادی واقع شد، خاطرنشان کرد: در سال ۷۴، تورم به ۵۰ درصد رسید و بدهی ۴۰ میلیارد دلاری برای کشور ایجاد شد و فشارهای ناشی از آن برای مردم مشکل ایجاد کرد تا اینکه دولت وقت علاوه بر تغییر بسیاری از مسئولان اقتصادی، منش سیاستگذاری را تغییر داد و نرخ ارز را از حدود ۷۴۰ به ۳۰۰ تغییر دادند.
وی افزود: تثبیت نرخ ارز در سال ۷۵ باعث شد علاوه بر کاهش نرخ تورم از ۵۰ به ۲۳ درصد، رشد اقتصادی دو برابر و رونق ایجاد شود.
امامجمعه موقت تهران با بیان اینکه بیارزشی پول ملی مایه سرافکندی ما در داخل و خارج است، به مشکل گرانی کالاها اشاره کرد و گفت: برخی میگویند مشکل قانون داریم؛ صاحبان اختیار و دو وزارتخانهای که مأموریت دارند میتوانند به یک گروه مشترک مأموریت دهند و بازار را کنترل کنند.