به گزارش افق آنلاین و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، محمدرضا داورزنی در حاشیه جلسه الزامات برگزاری مسابقات فوتبال لیگ برتر اظهار داشت: در پی حوادث و ناهنجاریهایی که در دوره گذشته لیگ برتر اتفاق افتاد، جلسات مختلفی را با مسئولان برگزاری مسابقات بر اساس مصوبه شورای امنیت کشور داشتیم تا بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که هم نظم و مسائل امنیتی رعایت شود و هم برای حفظ امنیت جانی تماشاگران طوری برنامهریزی کنیم که مردم با آرامش مسابقات را دنبال کنند و از تماشای فوتبال بدون آنکه اتفاقی برای آنها رخ دهد، لذت ببرند.
داورزنی با بیان اینکه حوادث رخ داده بیانگر این است که باید زیرساختها و فرایند برگزاری مسابقات را اصلاح کنیم، توضیح داد: برگزاری مسابقات را باید از لحاظ نحوه ورود و نشستن تماشاگران تا شرایط خروج آنها را با استفاده از تکنولوژی و امکانات مختلف طوری تنظیم کنیم که هر فردی بتواند در خانه بلیت الکترونیکی تهیه کرده و هیچ فردی برای تهیه بلیت به استادیوم مراجعه نکند تا از ازدحام جمعیت جلوگیری شود و از طرفی هر تماشاگر با بلیتی که خودش خریداری کرده و مشخصاتش در آن درج شده به ورزشگاه بیاید تا با استفاده از مکانیزمهای مختلف از جمله دوربین مداربسته، کنترل منطقی محقق شود.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای ادامه داد: برای برگزاری مسابقات نهادهای مختلفی درگیر هستند که شامل وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و بخش امنیتی که مجموعه این عوامل در برگزاری نقش دارند و بایستی وظایفشان را به گونهای انجام دهند که خدای نکرده اتفاق و مشکلی برای مردم رخ ندهد.
داورزنی تأکید کرد: میبایست ساختار استادیومها و شرایط میزبانی را طوری فراهم آوریم که نیروی انتظامی بتواند کارش را بهتر انجام دهد و فدراسیون هم شرایطی را دنبال کند که تیمهای میزبان و مهمان بدانند باید در قالب چه ساز و کاری حرکت کنند. به طوریکه محوطه بیرونی استادیوم چطور کنترل شود و از طرف دیگری با توجه به ساختار کنفدراسیون فوتبال آسیا وقتی بلیت فروشی به صورت الکترونیکی انجام میشود، درصدی هم که باید به عوامل مختلف برگزاری تعلق بگیرد مشخص خواهد شد.
وی برخوردهای انضباطی حین برگزاری مسابقات را هم تنشزا دانست و اظهار داشت: افراد باید بدانند تماشاگری که میخواهد در استادیوم بازی را تماشا کند تحت پوشش دوربینهای امنیتی قرار دارد و هر حرکتی هم که از او سر بزند، قابل شناسایی است. بنابراین زمانی که با مشخصات خود بلیت را خریداری میکند و روی صندلی شمارهگذاری شده مینشیند، هر حرکت خطایی از جمله سنگ پرانی نیز توسط دوربینها ضبط شده و به دلیل فروش الکترونیکی بلیت آن تماشاگر خاطی قابل شناسایی است و پس از بازی برخورد انضباطی با او صورت خواهد گرفت.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای با تأکید بر این مهم که باید آرامش را به استادیومها بیاوریم، اظهار داشت: با توجه به الزامات کنفدراسیون فوتبال آسیا و رعایت استانداردهای لازم برای برگزاری مسابقات فوتبال، بلیت فروشی الکترونیکی، شمارهدار شدن صندلیها، نصب گیتهای ورودی و خروجی و نصب دوربینهای مدار بسته، حداقل الزامات است تا در یک فرایند منطقی تماشاگران با امنیت کامل مسابقات را دنبال کنند و بدانند همه چیز تحت کنترل است و هر هنجار شکنی با برخورد قانونی همراه خواهد شد و برخورد انضباطی را به دنبال دارد.
داورزنی با تاکید بر رعایت الزامات برگزاری مسابقات فوتبال تصریح کرد: تا زمانی که الزامات برگزاری مسابقات در استادیومی وجود نداشته باشد، برگزاری هر مسابقه تبعات خطرناکی خواهد داشت. به همین دلیل با کمک مسئولان محلی و استانداران محترم، مدیران کل ستادی، هیئتهای استانی، شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی و همچنین وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال و نیروی انتظامی، شرایطی را فراهم میکنیم که رقابتهای فوتبال با رعایت این استانداردها برگزار شود.
داورزنی با بیان اینکه شمارهدار کردن صندلی، نصب دوربین مداربسته، فروش الکترونیکی بلیتها و نصب گیتهای ورودی و خروجی، حداقل استانداردهاست، تأکید کرد: اگر هر استانی نتواند این الزامات را به وجود آورد، حق میزبانی از آنها سلب و به استان همجواری که دارای این شرایط است، واگذار خواهد شد، اما تلاش میکنیم که این الزامات در استانها به وجود آید تا استانهای درگیر رقابتهای لیگ برتر فوتبال از حق میزبانی خود بتوانند استفاده کنند.
در این جلسه معاونان وزارت ورزش و جوانان، مسئولان شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، فدراسیون فوتبال و مدیران ستادی وزارت ورزش و جوانان نیز حضور داشتند.