9

مدیریت سهام عدالت به حیات خلوت برخی‌ها تبدیل شده است

  • کد خبر : 287804
  • ۱۵ تیر ۱۳۹۸ - ۸:۵۷

عضو کمیسیون بودجه مجلس با بیان اینکه مدیریت سهام عدالت توسط دولت انجام می‌شود و به حیات خلوت برخی‌ها تبدیل شده است، گفت: بسیاری از افراد کم‌توان مالی از سهام عدالت برخوردار نیستند.

مدیریت سهام عدالت به حیات خلوت برخی‌ها تبدیل شده است

به گزارش افق آنلاین ، محمد حسینی با اشاره به مشکلات پیرامون سهام عدالت گفت: سهام عدالت براساس قوانین و مقررات سنوات گذشته و اصل ۴۴ قانون اساسی(مبنی بر کوچک‌سازی دولت) به حدود ۴۶ تا ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ایران واگذار شده است، اما متاسفانه سازوکار در پیش گرفته شده برای آن تاکنون چندان کارآمد نبوده است و اکثر شرکت‌ها از دیدگاه نظارتی ناظران پنهان مانده‌اند.

وی افزود: سمن سهام عدالت به مقدار یک میلیون تومان برای هر سهم، در مدت زمان ۱۰ ساله، از محل سود سهام برداشته شود و فرد پس از ۱۰ سال به سهم خود برسد.

سازوکار در پیش گرفته شده برای سهام عدالت تاکنون چندان کارآمد نبوده

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فریمان در مجلس شورای اسلامی افزود: تعاونی سهام عدالت در شهرستان‌ها تشکیل شده‌اند و تمام آن‌ها شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان را تشکیل داده‌اند و سهام شرکت‌های دولتی به این شرکت‌ها واگذار شد، در نتیجه سهم در اختیار مردم، شامل سبدی از سهام چند شرکت می‌شود که در طول ۱۰ سال نخست براساس محاسبه سود شرکت‌ها در این شرکت‌ها به طور متوسط حدود ۵۰۰ هزار تومان از هر سمن معامله به هر نفر واگذار شده است و مقررشده؛ اگر هر فرد طی مدت زمان ۶ ماهه مابقی سهام را اعلام کند سهم مذکور برای آن فرد شود.

وی توضیح داد: براساس قانون باید ۵۰۰ هزار تومان حق سهم برای افراد تحت پوشش حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد را دولت تقبل کند اما به دلیل نوسانات اقتصادی و عدم سودآوری شرکت‌های مورد نظر این مسئله تحقق پیدا نکرد، همچنین بسیاری از افراد هنوز سمن سهام را پرداخت نکرده‌اند.

مدیریت سهام عدالت توسط دولت انجام می‌شود و به حیات خلوت برخی‌ها تبدیل شده است

حسینی در توضیح دلایل عدم اجرایی شدن آزادی‌سازی خرید و فروش سهام گفت: اگرچه تاکنون مجلس برای حل مشکل آزادی‌سازی خرید و فروش سهام تلاش‌هایی کرده اما ساز و کار حاکم بر سهام عدالت مانع این کار شده است چراکه هنوز مدیریت سهام عدالت توسط دولت انجام می‌شود و به حیات خلوت برخی‌ها تبدیل شده است، درواقع این شرکت‌ها با مدیریت دولتی به صورت غیردولتی اداره می‌شوند.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به اینکه باید مشخص شود شرکت سرمایه‌گذاری استان، سهام کدام شرکت‌های دولتی را در اختیار دارد، بیان کرد: همچنین باید مشخص شود شرکت‌های سهام عدالت شهرستانی، چگونه سهام شرکت سرمایه‌گذاری استانی را دارند؟ هرچند به دلیل عدم فعالیت شرکت تعاونی سهام عدالت شهرستان این مشکل پا برجا است.

حسینی اظهار کرد: اگرچه عرضه سهام توسط سهام‌دار در بورس می‌تواند برای جذب و نقل و انتقالات سرمایه بسیار مفید باشد اما هنوز نمی‌دانیم سهم در اختیار مردم منتج از سهام کدام یک از شرکت‌های زیرمجموعه است تا نوسانات آن سهم مشخص شود.

دلالان سهام عدالت افراد نیازمند را ارزان خریداری می‌کنند

وی با بیان اینکه مردم سهام خود را به دلیل نیاز مالی به پولدارها می‌فروشند که این خود معضلی تبدیل شده است، اظهار کرد: اگرچه تا به امروز نقل و انتقال قانونی سهام عدالت انجام نشده است اما برخی از دلالان از شرایط فوق سوءاستفاده و با مراجعه به افراد نیازمند سهام آن‌ها را ارزان خریداری می‌کنند البته این خرید رسمی نیست مانند آنکه خانه‌ای به صورت قولنامه‌ای خریداری شود، با این وجود دولت باید هرچه سریع‌تر این مهم را ساماندهی کند.

بسیاری از افراد کم‌توان مالی از سهام عدالت برخوردار نیستند

به گزارش خانه ملت، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه سهام عدالت به افرادی داده شده که جزو جامعه هدف نبودند و بسیاری از افراد بی‌بضاعت و کم‌توان مالی از این سهام عدالت برخوردار نیستند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=287804

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]