مهرماه ۹۷ بود که اسحاق جهانگیری در مراسمی با بیان اینکه کشور در شرایط خطیری به سر می برد، از مردم به دلیل مشکلات به وجود آمده عذرخواهی کرد و وعده داد که با تلاش های شبانه روزی وضعیت موجود را بهبود بخشد.
حال و پس از گذشت حدود ۱۰ ماه، معاون اول رئیس جمهور بار دیگر با تکرار این موضوع که کشور در شرایط خطیری به سر می برد(!) به دلیل فشارهای وارده به مردم اظهار شرمندگی کرد!
این در حالی است که در طول ۱۰ ماه گذشته و در سایه اقدامات انجام شده توسط دولت نه تنها وضعیت اقتصادی و معیشتی بهبود نیافته بلکه حتی در برخی حوزه ها همچون مسکن و خودرو وضعیت به مراتب بدتر شده است!
گفتار درمانی های مقامات دولتی باعث شده است تا حتی صدای اصلاح طلبان نیز از بی عملی های دولت درآید و نسبت به عذرخواهی های بی ثمر و تکراری جهانگیری اعتراض کنند.
احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح طلب در کانال تلگرامی خود با انتشار بخش هایی از صحبت های معاون اول رئیس جمهور، نوشت: « این چندمین باری است که آقای جهانگیری از مردم عذرخواهی و در برابر آنها اظهار شرمندگی میکند. به این همشهری گرامی باید گفت؛ اظهار شرمندگیهای پی در پی شما چه مشکلی از مردم حل میکند و کدام گره را از کارشان میگشاید؟ بسیاری از مردم این روزها از هر جهت تحت فشارند و بخصوص برای امرار معاش خود درمانده شدهاند.
فقط طی یک سال اخیر اغلب هزینههای زندگی دو تا سه برابر شده در حالی که درآمدها رشد ناچیزی داشته است. بیکاری هم که بیداد میکند. فارغ التحصیلان دانشگاهها یا برای مهاجرت برنامه میریزند و یا به مسافرکشی در اسنپ و تپسی رو آوردهاند. در این میان، رئیس دولت هم خوشحال است که آمار اشتغال بالا رفته است!
بدبختانه کار با اظهار شرمندگی پیش نمیرود. جهانگیری در مقام معاون اول رئیس جمهور اگر در عمل نمیتواند باری از دوش مردم تحت فشار بر دارد، حداقل به آنها بگوید که برنامۀ دولت برای خروج از تنگنای تحریمها چیست و در نهایت به کدام سمت و سو میخواهد حرکت کند. بسیاری از مردم عادی در بهترین حالت، دولت را بلاتکلیف، بیبرنامه، گیج و باری به هر جهت میدانند و همین موضوع چشمانداز آینده را برای آنها تاریک کرده و سبب هراس و ناراحتی مضاعفشان شده است.
اگر همین حد هم از جهانگیری برنمیآید، دیگر برای چه در پاستور نشسته و پی کار دیگری نمیرود تا مجبور به اظهار شرمندگی دائمی در مقابل مردم هم نباشد!»
اگر چه عذرخواهی از مردم به دلیل عدم تحقق وعده های ۶ ساله را می توان قدمی مثبت ارزیابی کرد اما وضعیت آشفته اقتصادی و نارضایتی مردم با سخن درمانی رفع نخواهد شد و باسیتی به صورت جدی برای رفع مشکلات آستین ها را بالا زد.