5

واکنش آلمان به تصمیم آمریکا برای خروج از پیمان موشکی با روسیه

  • کد خبر : 290687
  • ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۱

خروج رسمی آمریکا از پیمان منع قوای میان برد هسته‌ای (آی‌ان‌اف) واکنش دولت آلمان را به همراه داشت. این دولت درباره عواقب چنین اقدامی به شدت ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش افق انلاین به نقل از روزنامه «تاگس شاو» آلمان، با روی برگرداندن آمریکا از توافق منع موشک‌های میان برد هسته ای این قرارداد امروز (جمعه) رسماً خاتمه یافت. ناتو و اروپا در این باره بسیار نگران این اقدام هستند.

 پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در سال ۱۹۸۷ میان «میخائیل گورباچف»، آخرین رهبر شوروی سابق و «رونالد ریگان» ، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا امضا شد. این پیمان تولید موشک‌های میان‌برد هسته‌ای و غیر هسته‌ای با برد بین ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر را منع کرد.

«مارک اسپ»، وزیر دفاع جدید آمریکا در مورد پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد گفته است: «این پیمان برای ما مفید بود اما تنها در صورتی کارایی دارد که هر دو طرف آن را محترم بشمارند.»

واشنگتن دلیل خروج خود از این پیمان را عدم رعایت مفاد آن از سوی مسکو بیان می‌کند.

به این ترتیب امروز در سایه نگاه های بهت زده بین المللی یکی از مهم ترین قراردادهای خلع سلاح جهانی بین آمریکا و روسیه به تاریخ پیوست و این دو کشور می توانند مجددا بدون محدودیت این گونه تسلیحات را تولید و گسترش دهند.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در این باره گفته است که دنیا با لغو این توافق یک مکانیسم برای جلوگیری از یک جنگ هسته‌ای را از دست می دهد.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم درباره وقوع یک مسابقه تسلیحاتی هشدار داده و گفته است: اکنون بار دیگر باید این موفقیت به دست آید که قواعدی برای خلع سلاح و کنترل تسلیحات مورد توافق قرار گیرد.

به گفته هایکو ماس چالش هایی که حالا در پیش رو هستندبا توجه به پایان این توافق بزرگتر شده است. این چالش ها دیگر تنها محدود به اروپا نمی شوند.

این پیمان موشکی بخصوص برای کشورهای اروپایی یک تضمین مهم امنیتی بود. حالا بسیاری از سیاستمداران اروپایی این نگرانی را دارند که نقض این پیمان به یک رقابت تسلیحاتی جدید بین آمریکا و روسیه تبدیل شود.

وزیر امور خارجه آلمان همچنین گفت که ما در این باره متاسفیم که روسیه اقدامات ضروری برای نجات این توافق را انجام نداده است. برلین حالا بیش از پیش از مسکو و واشنگتن می‌خواهد که قرارداد “استارت جدید” برای محدود کردن تسلیحات اتمی استراتژیک را حفظ کنند.  این قرارداد در سال  ۲۰۲۱ منقضی می‌شود.

هایکو ماس همچنین تاکید کرد که قدرت های اتمی مانند چین باید مسولیت خود در زمینه کنترل تسلیحات را انجام دهند وآن‌ها وزن بیشتری در جهان نسبت به دوران جنگ سرد دارند.

اتحادیه احزاب متحد مسیحی در آلمان هم از یک روز تیره و تار سخن به میان آورده و «یورگن هاردت»، از سیاستمداران بلند پایه حزب دموکرات مسیحی در این باره گفته است ناتو به نقض این توافق از طرف روسیه همان طور که اعلام شده بود پاسخ منسجم و البته متعادلی خواهد داد.

به گفته وی آلمان هیچ علاقه ای به یک مسابقه تسلیحاتی جدید در اروپا ندارد. اما ما باید روی تهدیدات جدید از طرف روسیه به صورت مناسب واکنش نشان دهیم.

حزب سبز آلمان هم از دولت این کشور درخواست کرده است ابتکار عملی برای عاری کردن اروپا از تسلیحات هسته ای را در پیش گیرد.

 اوایل سال جاری میلادی آمریکا و ناتو، روسیه را به نقض پیمان متهم کردند و گفتند این کشور موشکی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای و با برد بیش از ۵۰۰ کیلومتر تولید کرده است.

روسیه این ادعا را رد کرده است. این موشک “۹M729” نام دارد (نام آن در ناتو SSC- 8 است)، و آمریکا می‌گوید اسناد و مدارکی در اختیار دارد که نشان می‌دهد روسیه دست به تولید چنین موشکی زده است. آمریکا این شواهد را در اختیار متحدان خود در ناتو گذاشته و آنها از این ادعای آمریکا حمایت کرده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ماه فوریه گفت، اگر روسیه تا دوم آگوست به مفاد این پیمان عمل نکند از این پیمان خارح خواهد شد.

روسیه در واکنش به اقدام آمریکا، تمامی تعهدات این کشور در قبال این پیمان را به حالت تعلیق در آورده است.

در عین حال، میخائیل گورباچوف، آخرین رهبر شوروی سابق هم درباره یک رقابت تسلیحاتی جدید بعد از لغو پیمان موشکی هشدار داده است.

وی در گفتگویی با اینترفاکس روسیه گفته است که این اقدام آمریکا سیاست جهانی را غیر قابل پیش بینی تر و تحولات را با هرج و مرج بیشتری مواجه می کند. گورباچوف همچنین گفت که پایان این توافق امنیت را نه تنها در اروپا بلکه در تمام دنیا تضعیف می‌کند. پایان این پیمان موشکی به ندرت فایده ای برای جامعه جهانی دارد، این یک ضربه به امنیت استراتژیک است.

تسنیم

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=290687

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]