به گزارش افق انلاین به نقل از پایگاه خبری فلسطین الیوم مرکز فلسطینی مطالعات صهیونیستی مدار اعلام کرد که فردا ۳۱ فهرست در انتخابات کنست شرکت خواهند کرد.
این مرکز درباره انتخابات رژیم صهیونیستی اعلام کرد که حدود ۳۳۵ هزار نفر از اهالی قدس اشغالی و ۲۳ هزار نفر از ساکنان(صهیونیست) جولان اشغالی واجد شرایط رایدادن هستند.
گزارش مذکور اشاره کرد که اعراب واجد شرایط شرکت در رایگیری، ۱۵٫۶ درصد است؛ این درحالیاست که میزان واجدین شرایط در این رایگیری در میان یهودیان ۷۰ درصد و کسانی که موسسه مذهبی یهودیان٬ آنها را به رسمیت نمیشناسد٬ ۵ درصد است.
فهرستهای انتخاباتی
-حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو که از سال ۲۰۰۹ به طور مستمر در منصب نخستوزیری رژیم صهیونیستی قرار گرفته و درجولای گذشته به عنوان کسی که در میان مقامات صهیونیستی بیشترین مدت را در این منصب به خود اختصاص داده شناخته شد.نظرسنجیها نشان میدهد که حزب لیکود حدود ۳۱ تا ۳۵ کرسی را در این انتخابات به دست میآورد.
– فهرست آبی سفید که طبق نظرسنجیها ۳۱ تا ۳۳ کرسی را به خود اختصاص میدهد.
– فهرست مشترک که شامل چهار حزب است: حزب دموکراتیک صلح و برابری٬ جنبش اسلامی٬ اتحاد دموکراتیک ملی و جنبش عرب برای تغییر. براساس نظرسنجیها پیشبینی میشود که این فهرست حدود ۱۰ تا ۱۲ کرسی را در این انتخابات به دست بیاورد.
-ائتلاف یامینا که متشکل از ۳ حزب شهرکنشین است و معمولا در محافل جریان مذهبی صهیونیستی فعالیت میکند.نظرسنجیها نشان میدهد که این فهرست ۸ تا ۱۰ کرسی را به خود اختصاص دهد.
-حزب اسرائیل خانه ما به ریاست آویگدور لیبرمن که براساس نظرسنجی ها ۷ تا ۸ کرسی را می تواند در این انتخابات کسب کند.
– فهرست حریدی های حزب شاص و اشکنازیکه بر اساس نظرسنجی ها ۱۳ تا ۱۴ کرسی را به خود اختصاص می دهند.
– اردوگاه دموکراتیک متشکل از حزب میرتز و اسرائیل دموکراتیک به ریاست ایهود باراک که براساس نظرسنجی ها میتواند ۶ تا ۷ کرسی را در این انتخابات به دست بیاورد.
-ائتلاف کار-جشر که متشکل از حزب کار به ریاست عمیر پرتز و حزب جشر به ریاست اورلی لیفی بوده و از حزب اسرائیل خانه ما جدا شده است٬ حدود۱٫۷ درصد از آرا را به خود اختصاص داده و پیش بینی میشود که ۵ تا ۶ کرسی را در این انتخابات نصیب خود کند.
-حزب بزرگی یهود که از جنبش تروریستی کاخ ناشی شده و عملا در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد و یکی از جنبشهای افراط گرا است. در هفتههای اخیر نظرسنجیها نشان میداد که این حزب میتواند ۴ کرسی را در انتخابات فردا به خود اختصاص دهد که بسیاری در این نتیجه تردید دارند. همانطور که در انتخابات آوریل نظرسنجیها پیشبینی کرده بود که فهرست زهوت٬ ۵ تا ۶ کرسی را بتواند کسب کند که تنها نیمی از آن در نتیجه محقق شد.
با توجه به پیشبینی ها در رابطه با میزان رای دهندگان، مرکز مدار در گزارش خود اعلام کرد نسبت رایگیری نقش مهمی در نتیجه نهایی خواهد داشت.در آوریل گذشته این نسبت به کمتر از ۶۸٫۵ درصد میرسید؛ درحالی که در انتخابات ۲۰۱۵ بیش از ۷۲٫۳ درصد بود.
این سیر نزولی شرکت در انتخابات تقریبا در میان همه گروهها وجود داشت؛ اما کاهش میزان رایدهندگان در میان یهودیان کمتر از اعراب بود. براساس بسیاری از تخمین ها ، میزان مشارکت رایدهندگان عرب در ماه آوریل ۵۰٪ بود ، در حالی که یک بررسی عمیق تر نشان میدهد که میزان رایگیری از ۵۲٪ فراتر رفته است.
نظرسنجیها نشان میدهد که میزان رایدهندگان در انتخابات فردا به ۶۴ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
از سوی دیگر، سانههای عبری زبان یکشنبه اعلام کردند که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از درخواست آویخای مندلبلیت مشاور حقوقی از حمله به غزه در پاسخ به موشکهای اسدود، در لحظه آخر عقبنشینی کرد.
براساس گزارش روزنامه هآرتص٬ نتانیاهو در لحظه آخر از تصمیم خود برای اجرای عملیات نظامی که عواقب طولانی مدتی را به همراه داشت برگشته است. روشن است که این اقدام پس از مشورت با اویخای مندلبلیت صورت گرفت که معتقد بود این تصمیم باید با موافقت کابینه امنیتی انجام شود.
حزب لیکود از یک سال و نیم پیش در ماموریتی برای نتانیاهو به دنبال تصویب یک بند در این قانون بود که به نخستوزیر و وزیر جنگ نیز اجازه داده شود تا بتوانند در چنین شرایط خاصی به تنهایی تصمیم گیری کنند. البته اعضای کنست با این موضوع مخالفت کرده و در نهایت بند دوم این لایحه حذف شد.
روزنامه مذکور نوشت بر اساس قانون فعلی صهیونیستها٬ چنین تصمیمگیریهایی مستلزم موافقت شورای کابینه است. مندلبلیت نیز بر اساس همین دلیل به نتانیاهو اعلام کرد که باید با شورای کابینه و وزیران مشورت کرده و نظر رئیس ستاد ارتش را پیش از هرگونه تصمیمگیری بشنود.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبههای بیشمار خود با رسانهها در روزهای اخیر و قبل از انتخابات٬ بارها تهدیدهایی درباره حمله ضد غزه بعد از انتخابات مطرح و اعلام کرد که با مسئولیتپذیری سیاست را اداره میکند و فقط جنگ را به عنوان آخرین راه حل انتخاب می کند وگزینه دیگری وجود ندارد.
در همین راستا٬ گزارش مذکور ادامه داد که تنشهای شدید در منطقه شمالی همچنان پابرجاست و نتانیاهو در دیدار خود با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه به این مسئله اشاره کرد.
تسنیم