چگونه میتوان مانع آلزایمر شد؟
برای درمان این نوع عارضه هنوز درمان قطعی یا داروهای بسیار تاثیر گذار کشف نشده است، اما میتوان از راههای کاربردی بهره برد. درواقع این راهکارها عواملی هستند که ما میتوانیم برای کنترل روی انتخابها و سبک زندگیمان بهکار ببریم تا بتوانیم تا حدودی این نوع عارضه را کنترل کنیم. عواملی مانند کنترل فشارخون، تغذیه درست، وزن مناسب، ورزش جسمی و ذهنی، آموزش شناختی، سیگار نکشیدن، مصرف مقادیر کافی از ویتامین B۱۲ و D و کنترل قند خون، میتواند این عارضه را کنترل کند.
میوه ای که تر و خشک آن مفید است
انجیر به دلیل داشتن قند طبیعی برای بدن مفید است. این میوه منحصر به فرد به خانواده توت ها تعلق دارد و فرقی نمی کند که به صورت تازه یا خشک خورده شود زیرا در دو حالت فواید بسیاری خواهد داشت. این میوه ی خوشمزه، دارای فیبربالا، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های زیادی است و مواد غذایی لازم برای بدن را به طور کامل فراهم می کند.
انجیر موجبجوانی و شادابی پوست و موها می شود و نوع خشک آن که سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است می تواند به جلوگیری از کمبود مواد مغذی، تقویت استخوان ها و کاهش وزن کمک کند.
این میوه سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که از بروز استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند. افراد می توانند لقمه های پر انرژی و سایر میان وعده های خوشمزه خود را با این میوه تهیه کنند و برای تقویت مواد مغذی موجود در غذاها، انجیر را به جای شکر جایگزین کنند. این میوه به طور طبیعی با دیابت مبارزه می کند، موجب کاهش وزن و تقویت حافظه می شود.
تبخال چشمی را بشناسید
عامل تبخال دور چشمی ویروس هرپس سیمپلکس است. این ویروس می تواند باعث بروز زخم و حتی موجب بیماری های دیگری شود. زمانی که این نوع عارضه ایجاد شود باعث نگرانی افراد خواهد شد، زیرا نشانه های آزاردهنده ای در آن بروز می کند و حتی می تواند لایه های عمیق تر چشم فرد و بینایی او را تحت تاثیر قرار دهد.
نشانه های آلودگی با این نوع ویروس ممکن است در هر دو چشم ظاهر شود، اما گاهی تنها یک چشم را درگیر می کند. فرد مبتلا به این بیماری، از احساس وجود یک شیء در چشم خود رنج می برد و یا به نور حساسیت دارد و چشم وی دچار قرمزی، خارش و آبریزش خواهد شد. برای این بیماری در حال حاضر درمان قطعی وجود ندارد، اما بسته به مکان تبخال، با دارو های موضعی تا حدودی قابل درمان است.
شب کاری می تواند مضر باشد؟
برخی افراد شب و روز بیدارند و کار می کنند، اما این افراد نمی دانند که بیدارماندن طولانی مدت در طول شب به سلامتی آسیب می زند. بعضی از مشاغل نیاز به بیدار ماندن در طول شب دارد، اما این تغییر الگوی خواب بایدها و نبایدهایی خو اهد داشت.
شبکارها معمولا در معرض ابتلا به بیماریهای جسمی و روحی قرار می گیرند. شب بیداری و روز خوابی سبکی از زندگی است که موجب تخریب عصب مغز و باعث ایجاد حالت اضطراب و افسردگی خواهد شد. این حالت، فرد را مستعد ابتلا به بیماریهای جسمی میکند، به ویژه که بروز افسردگی هم میتواند سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال کند.
تغییر الگوی خواب، تغییر خلق، تحریکپذیری، عصبانیت، مشکل در تعامل با محیط، فراموشی، اختلال هوشیاری و ایجاد مشکلات جسمی مانند دردهای مبهم گوارشی و عضلانی، مشکلات هورمونی، حالت کوفتگی، سرگیجه و بروز برخی از دردهای عصبی مانند سردرد هم با این تغییر الگوی خواب افزایش مییابد.
از این رو شیفتهای شبکاری، باید متفاوت و دورهای باشند و فرد خواب کافی داشته باشد. برخی افراد شبکار به علت گرفتاری روزمره، به جای استراحت کافی در روز و تجدید قوا، بخشی از روز را هم سرکار میروند که این کار باعث فرسودگی روانی و جسمی در آنها میشود.
شبکارها باید خواب خوبی در طول روز داشته باشند و حداقل شش تا هشت ساعت بخوابند. اتاق خوابشان پرده ضخیم داشته باشد تا نور درون اتاق نتابد. در و پنجره اتاق را ببندند و شرایط خواب مانند شب باشد. بعد از بیدار شدن هم برای جلوگیری از خمودگی و حالت خوابآلودگی، به فعالیت لذت بخشی مثل ورزش و نگهداری از گیاهان بپردازند.
باشگاه خبرنگاران