8

بالاترین نرخ مشارکت سیاسی در انتخابات مجلس + تصاویر

  • کد خبر : 30051
  • ۲۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۲

رسانه های وابسته به نظام استکبار همه امکانات خود را به همراه عناصر ضدانقلاب خارج نشین به کار گرفتند تا به خیال خام خویش با دلسرد کردن مردم ، مانع از حضور پرشور آنان در انتخابات شوند.

صاحب نظران سیاسی دلایل مختلفی را برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات مجلس هشتم برشمرده اند و بسیاری از کارشناسان سیاسی طیف های اصول گرا و اصلاح طلب اعلام کرده اند که مردم و حتی منتقدان سیاسی دولت، علاوه بر رقابت های سیاسی و رای  دادن به نامزد خاص خود، به حمایت خود از نظام ودولت جمهوری اسلامی و حمایت از منافع ملی در شرایط تهدید و تحریم کشورهای متعارف اولویت بیشتری داده اند و با هشیاری و درک عمیق از آینده کشور، در ارزیابی شرایط ایران و حفظ و صیانت از کیان ایران زمین و دستاوردهای کشور هم نظر هستند.

 

 

بولتن :برخلاف تصور کشورهای متعارف و متخاصم و همچنین جریان فتنه که تصور می کردند که انتخابات قبلی یعنی انتخابات ریاست جمهوری دولت دهم با تقلب صورت گرفته و در نتیجه مردم این انتخابات را تحریم خواهند کرد و پای صندوق های رای نخواهند آمد، اما میزان مشارکت مردم در مقایسه با دوره های قبلی افزایش یافته و درصد مشارکت نیز رقم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است.

مصطفی محمد نجار وزیر کشور در جمع خبرنگاران میزان مشارکت مردم در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را حدود ‌‌٢ /‌‌۶۴ درصد اعلام کرد. در حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات میزان مشارکت ‌‌۴٨ درصد بوده است. همچنین در شهرستان‌های تهران میزان مشارکت ‌‌٧٣ /‌‌۵۶ بوده است که میانگین کل در استان تهران از این ارقام ‌‌۵٢ درصد است. بالاترین مشارکت مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با مشارکت ‌‌٨٨ درصد بوده است

در شرایطی که مشارکت مردم در تهران حدود ۴۸ درصد بوده است نشان دهنده این واقعیت است که با وجود رای بیشتر رای دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری به میرحسین موسوی در تهران، در این دور از انتخابات، مردم برای پاسخ گویی به تحریم و تهدید و ماجراجویی دشمن، مشارکت بالایی داشتند . در دوره انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی مشارکت مردم در سطح شهر تهران در حدود ۳۲ درصد بود، در حالیکه در این دوره تا ساعت ۷ بعد ازظهر این آمار از مرز ۳۴ درصد گذشت و پیش بینی  شد که به بیش از ۴۰ درصد برسد.

 این موضوع نیز ثابت می کند که مردم ابتدا به کشور و نظام توجه دارند و بعد به نامزدها و دیدگاه های سیاسی توجه دارند.به عبارت دیگر، تنها مخالفت کردن با یک جریان سیاسی یا دولت، عامل مشارکت یا عدم مشارکت مردم نیست بلکه مصالح کشور و آینده نگری است که مردم هشیار و هوشمند ایران را به پای صندوق های رای برده است.

 

ضد انقلاب و مخالفان دولت و نظام جمهوری اسلامی نیز آچمز شده و باور نمی کردند که با این همه تبلیغ و جریانات دوسال اخیر، مردم  از دعوت مقام معظم رهبری  استقبال کنند و بار دیگر حمایت خود را از نظام جمهوری اسلامی نشان دهند.

در تحلیل این حضور و مشارکت بزرگ، صاحب نظران با دیدگاه های مختلف تحلیل هایی را  ارائه داده اند و برخی معتقدند که علاوه بر حمایت مردم از نظام جمهوری اسلامی، هشیاری مردم در برابر تهدیدها و تحریم های کشورهای متعارف باعث شده که مردم پای صندوق های رای بروند و ثابت کنند که از کیان ایران زمین و مملکت خود دفاع می کنند و تنها به رقابت های سیاسی جناح های داخل نظام توجه ندارند بلکه فراتر از رقابت های سیاسی، همان طور که نگاه آیت اله خامنه ای رهبر انقلاب، فرا جناحی است و مسائل نظام و کشور را در نظر دارد، مردم نیز گوش به حرف های  ضد انقلاب و مخالفان دولت و نظام نمی دهندو به جای تحریم، مشارکت را برگزیده اند تا ثابت کنند که از هشیاری لازم برخوردارندو تنها به تحلیل حوادث بعد از انقلاب توجه ندارند بلکه حمایت از کشور در برابر تحریم و تهدید دشمنان نظام را مورد توجه قرار می دهند.

حتی مسائلی مانند جریان انحرافی  نیز موجب نشد که بخشی از مردم نسبت به انتخابات دلسرد باشند بلکه درهمه حال، این منافع ملی و مصلحت نظام است که اولویت دارد و به همین خاطر حتی منتقدان و مخالفان دولت مانند سید محمد خاتمی نیز پای صندوق های رای آمدند.

حضور افرادی چون هاشمی رفسنجانی و جناح منتقد دولت نیز ثابت کرد که ملت ایران ابتدا در برابر منافع ملی و نظام متعهد و حمایت کننده هستند و پس از آن به رقابت های سیاسی و حوادث ۲ سال اخیر توجه دارند.

به عبارت دیگر، همان طور که مقام معظم رهبری پیش بینی کرده بودند مردم با حضور خود، و  مشارکت گسترده در این دور از انتخابات در سطح کشور سیلی محکمی به صورت دشمن زدند.

  تا ساعت ۳ بعدازظهر در شهرستان های استان تهران شاهد بودیم که ۵۰ درصد واجدین شرایط رأی داده بودند که چنین چیزی نسبت به دوره های قبل قابل توجه است.

برخی صاحب نظران و مسوولین نیز استقبال مردم از شرکت در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی را نشانه فهم، درک، بینش و ولایتمداری مردم شریف ایران دانستند و اظهار داشتند که همانطور که حضرت آقا فرمودند مردم سیلی آخر را می زنند، مردم این سیلی را زدند و تا همین جا نیز موضوع به اثبات رسید.

میزان مشارکت مردم تهران در ادوار قبلی مجلس به ترتیب: مجلس پنجم ۵۵٫۷۴، ششم ۴۶٫۸۸، هفتم ۳۶٫۷۸ و مجلس هشتم ۳۰٫۲۲ بوده است انتخابات مجلس پنجم با حضور ۷۱ درصد واجدین اخذ رای، در بالاترین لیست جایگاه قرار دارد و مجلس هشتم با غیبت ۴۹ درصد واجدین شرایط در انتخابات اسفند ۸۶ در پایین ترین جایگاه است. در تمامی ادوار مجلس، بیش از ۵۰ درصد واجدین اخذ رای در انتخابات حضور یافته اند.

و این انتخابات، در ۱۲ اسفند۹۰ نشان می دهد که مشارکت به خاطر شرایط خاص کشور در برابر تهدیدات کشورهای متعارف افزایش قابل توجهی داشته است.

 آمار منتشر شده از میزان مشارکت مردم در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی ؛ از افزایش حدود ۱۳ درصدی در سطح کشور و ۱۷ درصدی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر نسبت به دوره قبل حکایت دارد. در دوره قبل، مشارکت مردم تهران در انتخابات مجلس هشتم ، ۳۰.۲۲ درصد بود. این رقم به ۴۸درصد رسیده است و این یعنی ۱۷ درصد افزایش حضور مردم پایتخت پای صندوق های رای.

در این دوره از انتخابات سه میلیون و ۹۶۰ هزار نفر برای نخستین بار می توانستند در انتخابات مجلس شرکت کنند.

انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی با حضور پرشور و گسترده مردم عزیز در جای جای ایران اسلامی برگزار شد که طی ماه های اخیر رسانه های وابسته به نظام سلطه و در راس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی از هیچ تلاشی برای ایجاد یاس و ناامیدی در ملت ایران دریغ نکردند.

رسانه های وابسته به نظام استکبار همه امکانات خود را به همراه عناصر ضدانقلاب خارج نشین به کار گرفتند تا به خیال خام خویش با دلسرد کردن مردم ، مانع از حضور پرشور آنان در انتخابات شوند.

اما همانگونه که حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش بینی کرده بودند این بار نیز ملت ایران با حضور آگاهانه و توام با بصیرت خود در انتخابات ؛ سیلی محکمی به چهره استکبار زد.

اگر چه انتخابات ریاست جمهوری دهم با مشارکت ۸۵ درصد مردم ، بالاترین رکورد مشارکت سیاسی مردم طی سالهای پس از انقلاب پس از همه‌پرسی ۹۸ درصدی رای به جمهوری اسلامی بود اما از آن جا که این انتخابات به مجلس اختصاص داشت در مقایسه با انتخابات مجلس در دوره های قبل، باید گفت که نه تنها مشارکت کمتر نشده بلکه افزایش نیز داشته است و این حضور نشانه پشتیبانی مردم از نظام و کشور است و تنها به رقابت سیاسی یا عدم حضور بخشی از اصلاح طلبان در این انتخابات محدود نمی شود زیرا مردم ابتدا حضور خود را مانند حضور در جبهه های دفاع از کشور و حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن و روز قدس اعلام می کنند و پس از آن به چهره های سیاسی و نامزدها و جناح های سیاسی رای می دهند.

آمارها نشان می دهد که کمترین میزان مشارکت به میزان ۵۰ درصد در انتخابات ششمین دوره ریاست جمهوری در دولت هاشمی رفسنجانی ثبت شده است.

مقایسه میزان مشارکت در ۸ دوره انتخابات مجلس

آمار مربوط به میزان مشارکت مردم ایران اسلامی در انتخابات دوره‌های متعدد خصوصا ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی نشان می دهد که

انتخابات همه پرسی تغییر رژیم…. ۱۰ و ۱۱ فروردین ۵۸ …. میزان مشارکت: ۹۸ درصد بوده است

 انتخابات خبرگان بررسی نهایی قانون اساسی…. ۱۲ مرداد ۵۸…. میزان مشارکت: ۵۱٫۷۱ درصد

انتخابات همه پرسی تائید قانون اساسی…. ۱۱ و ۱۲ آذر ۵۸…. میزان مشارکت: ۷۵٫۲۳ درصد

انتخابات اولین دوره ریاست جمهوری…. ۵ بهمن ۵۸…. میزان مشارکت: ۶۷٫۴۲ درصد

انتخابات دومین دوره ریاست جمهوری…. ۲ مرداد ۶۰…. میزان مشارکت:۶۴٫۲۴ درصد

انتخابات سومین دوره ریاست جمهوری… ۱۰ مهر ۶۰…. میزان مشارکت:۷۴٫۲۶ درصد

انتخابات دومین دوره مجلس شورای اسلامی….۲۶ فروردین ۶۳…. میزان مشارکت:۶۴٫۶۴ درصد

انتخابات چهارمین دوره ریاست جمهوری…. ۲۵ مرداد۶۴…. میزان مشارکت: ۵۴٫۷۸ درصد

 انتخابات سومین دوره مجلس شورای اسلامی…. ۱۹ فروردین ۶۷…. میزان مشارکت:۵۹٫۷۲ درصد انتخابات پنجمین دوره ریاست جمهوری…. ۶ مرداد ۶۸…. میزان مشارکت:۵۴٫۵۹ درصد

انتخابات همه پرسی بازنگری قانون اساسی….۶ مرداد ۶۸…. میزان مشارکت: ۵۴٫۵۱ درصد

 انتخابات چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی….۲۱ فروردین ۷۱…. میزان مشارکت: ۵۷٫۸۱ درصد

انتخابات ششمین دوره ریاست جمهوری….۲۱ خرداد ۷۲…. میزان مشارکت: ۵۰٫۶۶ درصد

 انتخابات پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی….۱۸ اسفند ۷۴…. میزان مشارکت:۷۱٫۱۰ درصد

 انتخابات هفتمین دوره ریاست جمهوری…. ۲ خرداد ۷۶…. میزان مشارکت:۷۹٫۹۳ درصد

 انتخابات اولین شوراهای اسلامی کشور…. ۷ اسفند ۷۷…. میزان مشارکت:۶۴٫۴۲ درصد

 انتخابات ششمین دوره مجلس شورای اسلامی….۲۹ بهمن ۷۸…. میزان مشارکت:۶۷٫۳۵ درصد

 انتخابات هشتمین دوره ریاست جمهوری….۱۸ خرداد ۸۰…. میزان مشارکت:۶۶٫۵۹ درصد

 انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی….۱ اسفند ۸۲…. میزان مشارکت:۵۱٫۲۱ درصد

 انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری(مرحله‌ اول)….۲۷ خرداد ۸۴…. میزان مشارکت:۶۲٫۸۴ درصد

 انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری(مرحله دوم)…. ۳ تیر ۸۴…. میزان مشارکت:۵۹٫۷۶ درصد

انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری…. ۲۲ خرداد ۸۸…. میزان مشارکت: ۸۵ درصد

بررسی آمار مشارکت مردم در انتخابات مجلس در کشور نشان می دهد. بیشترین مشارکت مربوط به دوره پنجم مجلس شورای اسلامی بوده است.

میزان مشارکت در انتخابات در “دوره پنجم” شورای اسلامی ۷۱.۱ درصد بوده است که تعداد شرکت کنندگان در آن بالغ بر ۲۴.۶ میلیون نفر بوده است. همچنین به ترتیب مجالس ششم با ۶۹.۳ درصد مشارکت، مجلس دوم با ۶۴.۶ درصد مشارکت و مجلس سوم با ۵۹.۷ درصد مشارکت رتبه های بعدی را در اختیار دارند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=30051

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]