
یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: با شیوع کرونا مسئولان ما در این مدت کوتاه تجربیات زیادی را آموخته و مهمتر از آن این تجربیات را باور کردند یعنی یاد گرفتند که باید از مدیریتهای جزیرهای دست بردارند و این جزیرهها را با یک مدیریت یکپارچه اداره کنند
افق آنلاین ، حسن بیادی در پاسخ به این سوال که چرا در سال ۹۸ در انتقاد از مجلس دهم هم از سوی خودِ نمایندگان و هم از سوی ناظرانی که از بیرون از پارلمان، عملکرد مجلس را میدیدند موضوع خارج شدن مجلس از رأس امور مطرح شد و نسبت به این مهم هشدار میدادند؟ گفت: یکی از نکات اصلی و مهم در تفکر گردانندگان این بحث این است که باور داشته باشند مجلس باید در رأس امور باشد نه تحت امر. یعنی نه تنها نمایندگان، بلکه تمام اعضا و اجزای تصمیمساز و تصمیمگیر در نظام و حکومت باید باور کنند مجلس در رأس امور است. اگر یک فرهنگ عمومی بر این مطلب اساسی حاکم نباشد، این مهم محقق نخواهد شد. فکر میکنم همه ما فرهنگ عمومی و دیدگاهمان نسبت به مجلس عوض شده و انتظارات و خواستههایمان تغییر کرده که عملکرد مجلس بدین شکل در آمده است.
عضو شورای شهر دوم و سوم تهران در پاسخ به این سوال که چرا این انتقاد امسال اینقدر زیاد در جامعه مطرح شد و آیا این به این معناست که تا پیش این مجلس ما در رأس امور بوده است و اکنون دچار این معضل شده است؟ گفت: قبلا این گونه نبوده است. به نظرم پارلمان اساسی کشور بعد از مجلس پنجم دیگر رو به سقوط بوده و نه حتی رو به نزول. مجلسهای قبل از مجلس پنجم مدتی خوب بوده و مدتی ضعیف شده و دوباره قوی شدند و دائم فراز و فرود داشتند بالاخره در آن دوران کارهای اساسی از طریق مجلس صورت میپذیرفت ولی بعد از مجلس پنجم دیگر شاهد مجلس خوبی نبودیم و روز به روز به سقوط نزدیکتر شد.
این فعال سیاسی در ادامه صحبتهای خود یادآور شد: مجلسی که قدرت ندارد، در استیضاح و سوال از وزرا بطور آشکار ضعف خود را نشان خواهد داد. مثلا مجلس این هفته میخواهد وزیری را استیضاح کند ولی وزیر مربوطه استعفا میدهد همین مجلس با لابیگری به همان وزیر در سمت دیگر رأی اعتماد میدهد و یا یک نماینده اگر بخواهد از یک وزیر سوال کند آنقدر استدلال لازم و منطقی را ندارد و یا در برخی موارد که شاید خیلی کم باشد نماینده خریداری میشود و گاهی اوقات در هجوم باندها و یا تحت تأثیر سوء مسائل سیاسی قرار میگیرد و کلا ممکن است عواملی باعث شود تا یک نماینده نتواند به رسالت خود عمل کند. همانطور که قبلا بیان کردم نقش باندهای متصل به قدرت و ثروت در این زمینه جدی است.
بیادی در پاسخ به این سوال که فکر میکنید مجلس آینده میتواند این مشکل را حل کند و مجلس را به راس امور بازگرداند؟ گفت: مجلس آینده هم با توجه به افرادی که ورود پیدا کردند و ضعفهایی اساسی که در آنها وجود دارد فکر نکنم موفقیتی داشته باشد مگر اتفاقی خاص رخ دهد یک دلیل این است که اکثر منتخبان در شعارها و مقالات و مصاحبههای خود مبارزه با دولت را سر لوحه کار خود میدانستند و برنامهای برای کمک به دولت نداشتند. خودتان قضاوت کنید کسانی که بدین شکل و بعضاً با صحنهسازی وارد مجلس شدند، میتوانند کار مفیدی به نفع مردم انجام دهند؟ بنابراین به همین دلایل روشن این مجلس هم با مجلس قبل هیچ فرقی نخواهد داشت. نکته مهم دیگر اینکه اکثر این افراد که با شعار مبارزه با دولت وارد مجلس شدند خودشان عامل بخش مهمی از این نابسامانیها بودند یعنی اکثراً فرماندار، شهردار، بخشدار، معاون شهردار، معاون فرماندار و… و یا نماینده مجلس بودهاند.
روابط دولت و مجلس یازدهم احتمالا انتقادی و مخرب باشد
سهیلاجلودار زاده درباره اینکه در سال جدید کشور به کدام سمت و سو پیشخواهد رفت و نهادهای تصمیمگیر چه نوع رفتاری را در قبال مردم که سال سختی را پشت سر گذاشتهاند خواهند داشت، گفت: سال گذشته برای مردم و کشور سال سختی بود و میتوان گفت ما شرایط خاصی را تجربه و پشت سرگذاشتیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براین که با روی کار آمدن مجلس یازدهم پیشبینی شما از عملکرد خانه ملت چگونه خواهد بود، اظهار کرد: اعتقادم بر این است مجلسی که تشکیل شده است طبیعتا باید بر اساس ساختار رؤسای سه قوه و تصمیمهای که در آن جا گرفته می شود عمل کند و غیر از این همه نباید باشد.
وی با اشاره به اینکه سال ۹۹ سال آخر دولت است و این احتمال وجود دارد که رفتارهایی علیه دولت صورت گیرد، بیان کرد: سال ۹۹ آخرین سال دولت آقای روحانی است، طبیعتا برای کامل کردن حلقه قدرت روابط مجلس با دولت هم یک رابطه انتقادی و مخرب خواهد بود.
به گفته جلودار زاده این رفتار مجلس دور از ذهن نیست و جز این نمیتوانیم فکرش را کنیم.
ایلنا