به گزارش خبرنگار افق؛ عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در پایان روند یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و اولین میاندوره ای پنجمین دوره خبرگان رهبری در جمع خبرنگاران در ستاد انتخابات کشور، گفت: به لطف خداوند و با همکاری های بسیار خوب و تلاش همه دست گاه های مسئول در امر برگزاری انتخابات به ما کمک کردند و موجب این حرکت بزرگ مردم شدند جای قدردانی دارد.
وی ادامه داد: ستاد انتخابات را در ۱۰ اردیبهشت امسال با ۱۱۲۳ هیات اجرایی تشکیل دادیم.
وزیر کشور بیان داشت: آموزش حدود ۳ هزار نفر از دست دست اندرکاران بصورت مستقیم انجام دادیم و حدود ۱۶ هزار نفر ثبت نام انتخابات شرکت که در نهایت بین ۵۲۳۲ توانستیم رقابت داشته باشیم.
رحمانی فضلی اظهار داشت: ۵۷ میلیون ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ نفر واجد شرایط بودند که ۲۴ میلیون و ۵۱۲ هزار و ۴۰۴ نفر در انتخابات در کل کشور شرکت کردند که از این تعداد، ۴۸ درصد بانوان و ۵۲ درصد آقایان بودند.
وی در مورد اینکه وزارت کشور چرا میزان شرکت را اعلام نکرد گفت ما برای اعلام هر مشارکت باید فرآیند قانونی آن را طی کنیم که یکی از آنها تایید صورتجلسه هیات های نظارت و اجرایی و تایید شورای نگهبان و وزارت کشور باشد.
وزیر کشور با بیان اینکه ما برای اعلام مشارکت محدودیت قانونی داشتیم و سیستم ما ۹۹ درصد ارتباط داشت و زیر ۱ درصد به ما وصل نبود، گفت: ۴۲.۵۷ درصد میزان مشارکت بود.
رحمانی فضلی با اشاره به شرایط برگزاری انتخابات، عنوان کرد: ما در شرایطی این انتخابات را برگزار کردیم که حوادث مختلف از جمله بحث بیماری کرونا و مشکلات آب و هوایی را داشتیم و اتفاقاتی از جمله سقوط هواپیمای اوکراینی اتفاق افتاد که فضای عمومی را علیرغم میل مردم عزیزمان تغییر داد و با توجه به شرایط کنونی و میزان آراء، حضور و مشارکت مردم کاملا قابل قبول است و مردم در هر شرایطی آمادگی لازم را برای مشارکت دارند.
وی ادامه داد: ان شالله مجلس جدید بتواند در شرایطی که کشور نیاز به کار و تلاش و وحدت و انسجام و مقاومت در برابر تهدیدات بیگانگان دارد، با تعهد و میثاقی که با مردم دارند این تعهد را عملی کنند.
وزیر کشور با بیان اینکه از امروز و فردا که فرمانداریها نتایج را ابلاغ میکنند، کسانی که اعتراض دارند میتوانند اعتراضشان را به هیئتهای اجرایی بفرستند، گفت: هیئتها صرف ۷ روز رسیدگی میکنند و بعد ۷ روز هم شورای نگهبان رسیدگی میکند.
رحمانی فضلی با اشاره به آمار مشارکت در استان تهران، گفت: مشارکت در استان تهران ۲ میلیون ۵۳۹ هزار و ۷۶۳ نفر معادل ۲۶ ممیز ۲ درصد و در حوزه انتخابیه تهران، ری شمیرانات مشارکت ۲۵ ممیز ۴ درصد و تعداد ۱ میلیون و ۸۴۱ هزار و ۸۹۱ نفر شرکت کردند.
وی با بیان اینکه برخی اصرار داشتند انتخابات را بخصوص در قم به دلیل کرونا عقب بیفتد، عنوان کرد: بنده با این موضوع بدلیل اینکه همیشه انتخابات سر وقت انجام می شده و اینکه باعث عقب افتادن زمان تشکیل مجلس آینده میشد، مخالفت کردم. در قم مشارکت بیش از ۴۳ درصد بود و حتی برخی عوامل اجرایی این حوزه انتخابیه بدلیل سرماخوردگی حضور نیافتند و تغییراتی در آن انجام شد.
وزیر کشور گفت: بیشترین مشارکت در کهگیلویه و بویراحمد با ۷۱ درصد و کمترین هم در تهران بوده است.
رحمانی فضلی در خصوص شیوع ویروس کرونا نیز، اظهار داشت: وزارت بهداشت متولی کرونا است و در مورد قرنطینه باید آن وزارت خانه تصمیم بگیرد.
وی ادامه داد: امیدوارم که مجلس جدید ما بتواند در شرایطی که کشور نیاز به کار، تلاش، وحدت، انسجام، مقاومت و استقامت در مقابل تهدیدات بیگانه باشد، با تعهد و میثاقی که در قالب رای و تجلی اراده ملت در قالب رای به آنها اعتماد کردند در عمل بتوانند به خوبی اثبات کنند.
رحمانی یادآور شد: از امروز یا فردایی که فرمانداری ها به صورت رسمی نتایج را در شهرستان ها ابلاغ میکنند ، کسانی که به امر رای گیری و مشارکت اعتراض دارند ۲ روز فرصت دارند که اعتراض های خود را به هیات های اجرایی فرستاده و این هیات ها ظرف هفت روز به آنها رسیدگی می کنند.
وی اضافه کرد: بعد از آن هم هفت روز شورای نگهبان به اعتراض ها رسیدگی می کنند و در نهایت شورای نگهبان صحت انتخابات را اعلام کند.
وزیر کشور با بیان این که از همه کسانی که در این مدت واقعا زحمت کشیدند باید تشکر کنم گفت: اول از همه از رهبر معظم انقلاب که در موارد و مواقع مختلف هم حمایتشان را و هم دعوت، تشویق و ترغیب مردم و هم تحلیل و ارایه دیدگاه های مناسب مقتضی با این شرایط را ارایه دادند که مردم ما در این مرحله با تکیه بر توصیه ها و فرمایشات رهبری این حضور را عینی و واقعی کردند و سر صندوق های رای آمدند.
رحمانی فضلی افزود: از رئیس جمهور که در مراحل مختلف و در فرآیند انتخابات نیازهای ما را رفع کردند و همه دستگاههای اجرایی را موظف کردند که با ما همکاری و فعالیت داشته باشند و در هر سخنرانی هم تاکید بر مشارکت مردم داشتند تشکر میکنم.
وی ادامه داد: رئیس، اعضا و کارشناسان ستاد انتخابات کشور که ۱۰ ماه بی وقفه کار کردند تشکر میکنم. رییس ستاد آقای عرف که بیشترین زحمت و فرماندهی این موضوع به عهده او بود و مدیرکل انتخابات آقای موسوی که تمام مراحل اجرایی را انجام دادند. و همه نیروهای ما در وزارت کشور که در انتخابات کمک کردند از آنها تشکر کنم.
وزیر کشور گفت: مجموعه نیروهایی که در روز انتخابات درگیر انتخابات بودند اعم از اجرا، نظارت، تدارکات، پشتیبانی و امنیت و اطلاع رسانی حدود یک میلیون نفر بودند. امروزما با کمک و همکاری و هماهنگی های این یک میلیون نفر شاهد انتخابات امن، سالم و دقیق بود.
وی با تاکید بر سلامت انتخابات گفت: ما توانستیم ۵۵ هزار دستگاه احراز هویت داشته باشیم. می توانم ادعا کنم که قطعا رای تکراری و مرده نداشتیم. شناسنامه باطله و تقلبی نداشتیم و همه ظرف کمتر از یک دقیقه احراز می شدند.
رحمانی فضلی گفت: هیات های اجرایی، دادستانها ، روسای ثبت احوال و معتمدین هیاتهای اجرایی و بازرسی ما را کمک کردند و برای شعبه دو بازرس داشتیم یعنی حدود ۲۵ هزار بازرس کار بازرسی را انجام می دادند که کار بسیار سنگینی است. شورای نگهبان ، هیات های نظارت و مراجع چهارگانه ، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی و دستگاه قضایی و ثبت احوال که استعلام های ما را انجام دادند از همه آنها تشکر می کنم.
وزیر کشور گفت: از نظر قانون امنیت و انتظامات در انتخابات بر عهده نیروی انتظامی است اما در کنار آنها نیروی بسیج ، سپاه و ارتش ما و نیروی انتظامی را برای امنیت انتخابات یاری کردند که لازم است از همه آنها تشکر کنم.
وی افزود: از وزارت دفاع باید تشکر خاص داشته باشیم که این دستگاه ها را ظرف ۴ ماه به عهده گرفت. سازمان برنامه و بودجه برای تامین منابع مالی این دستگاهها با توجه به شرایط مالی که بود که با دستور رییس جمهور انجام شد. وزارت آموزش و پرورش که همیشه در انتخابات نقش برجسته ای داشته است که باید از آنها هم باید تشکر کنم.
ادامه داد: از وزارت نیرو که با توجه به مشکلاتی که با آمدن برف سنگین در مناطق کشور ما قطعی برق در هیچ کجای کشور نداشتیم و همچنین وزارت مخابرات که مانور عظیم فنی در حوزه مخابراتی دادند که سه خط در اختیار ما گذاشتند که در هیچ زمانی قطعی نداشتیم تشکر کنم.
رحمانی فضلی گفت: وزارت راه اقدامات مناسبی در بازگشایی راه هوایی که بر اثر بارش برف بسته بود انجام داد، ستاد کل نیروهای مسلح در امر هماهنگی نیروهای مختلف اقدامات مناسبی انجام داد، دبیرخانه شورای امنیت ملی که کمک های شایانی کردند و از رسانه های مختلف از رسانه ملی، سیماهای استانی، سایت ها، روزنامه ها و کسانی که در فضای مجازی مردم را به حضور دعوت کردند، ائمه جمعه که مردم را دعوت کردند، گروه ها و احزاب سیاسی که به رغم برخی مسائل مردم را دعوت به حضور کردند از همه آنها تشکر کنم.
وی تاکید کرد: انتخابات اثر خود را در کشور دارد چرا که مردم پایه های قدرت هستند و در فرآیند انتقال قدرت مشارکت جدی دارند از این رو مجلس جدید باید رسالت خود را در میثاق با ملت اثبات کنند.
خبرنگار : فرناز سادات حسینی