از روز ۳۰ بهمن ۹۸ که ۲ روز به انتخابات مجلس یازدهم باقی مانده بود، به محض تشخیص وجود ویروس کرونا در ایران، مسئولان کشورمان بلافاصله موضوع را به اطلاع مردم رسانده و تدابیر لازم را برای مقابله و مهار این ویروس اتخاذ کردند.
افق آنلاین ، در طول حدود۸۰ روز گذشته، اقدامات مختلفی از سوی مسئولان به ویژه وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» برای مهار و مقابله با ویروس کرونا صورت گرفته و رهبر معظم انقلاب نیز چندین نوبت از این اقدامات تشکر کردهاند.
این اطلاعیه با تاکید بر اینکه نماز جمعه تا اطلاع ثانوی در مراکز استانها اقامه نخواهد شد، تصریح کرده است بر اساس فهرست رسمی و اعلامی از سوی ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا، در ۲۳ استان و ۱۳۲ شهرستان، مجموعاً ۲۹۴ نقطه از فیوضات معنوی اقامه مجدد نمازهای جماعت در مساجد بهرهمند خواهند بود و از این میان، چشممان به جمال مؤمنین در ۱۸۰ پایگاه نمازجمعه از تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ روشن خواهد شد.
– جای سجده نمازگزار و جای ایستادن امام جماعت نباید بیشتراز یک قدم بزرگ باشد * و نیز اگر بین انسان یا مأمومی که جلو او ایستاده (و به وسیله او به امام متصل است) به همین فاصله باشد نمازش اشکال ندارد. اگر به نحوی مأموم از جلو یا طرف راست یا چپ به امام جماعت متصل باشد کفایت میکند و نماز جماعت او صحیح است.
*آیت الله خامنه ای: نباید بیشتر از یک قدم باشد
*آیت الله مکارم: یک یا چند قدم فاصله، بطوریکه به آن جماعت گویند مانعى ندارد
*اکثر مراجع: کمتر از یک متر باید باشد
* توضیح المسائل مراجع مسئله ۱۴۳۴ و ۱۴۳۵ و سایت مقام معظم رهبری
پاسخ دریافتی این سؤال نیز به قرار زیر است:
همچنین روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ دفاع پرس به نقل از وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» شیوهنامه بازگشایی مساجد در مناطق سفید را به شرح زیر اعلام کرد:
۱- با توجه به اهمیت سلامت نمازگزاران و مراجعان به مساجد و از طرفی اهمیت برگزاری برنامههای معنوی و دینی در اماکن متبرکه، از جمله مساجد در راستای حفظ سلامت روانی و اجتماعی نیازمند است که با روند رو به کاهش همه گیری بیماری کرونا در مناطقی که از سوی وزارت بهداشت به عنوان مناطق سفید اعلام میشود، نسبت به بازگشایی مرحلهای با رعایت الزامات زیر اقدام شود.
۲- رعایت مفاد راهنمای فاصله گذاری اجتماعی و الزامات سلامت مفید و کار زیارتگاهها و اماکن متبرکه از جمله مساجد الزامی است.
۳- نظارت روزانه بسیج به خصوص پس از برگزاری هر وعده نماز الزامی است و ضرورت دارد.
۴- مسؤول هیأت امنا یا نماینده آگاه آن، مسؤول اجرا و نظارت بر حسن اجرای این شیوه نامه است.
۵- زمان حضور در مساجد حداکثر نیم ساعت آن هم در وقت اذان جهت برگزاری نمازهای یومیه است.
۶- تمامی نمازگزاران و مراجعه کنندگان باید با ماسک و دستکش وارد مساجد شوند.
۷- در صورت فعال بودن کفشداریها از کیسههای یک بار مصرف برای نگهداری کفش استفاده شود.
۸- در مساجدی که دارای صحنهای روباز و حیاط هستند، اولویت برگزاری نماز در بودن هوا در صحنهای رو باز و حیاط است.
۹- از توزیع چای، غذا و نذورات خودداری شود.
۱۰- تمام وسایل مشترک در مساجد جمع آوری شود.
۱۱- تمام نمازگزاران از سجاده، مهر و چادر شخصی استفاده کنند.
۱۲- تجهیزات ضد عفونی و شستوشوی دست همراه با ماده ضد عفونی کننده و مایع دستشویی در مکانهای مناسب از جمله ورودیهای مسجد، روشویی و سرویسهای بهداشتی به تعداد کافی نصب شده باشد.
۱۳- سرویسهای بهداشتی از وضعیت بهسازی و نظافت مناسبی برخوردار باشند.
۱۴- در صورت حضور صندلی نماز ضمن رعایت فاصله حداقل یک متر نسبت به گندزدایی صندلیها بعد از هر نماز اقدام شود.
۱۵- گندزدایی دستگیره درها، سرویسهای بهداشتی و سایر سطوح مشترک بعد از هر وعده نماز و خروج نمازگزاران توسط خادم یا خادمین انجام شود.
۱۶- از برگزاری هرگونه مراسمی که مستلزم تجمع افراد است مانند مراسم ختم، دعا، مولودی، عزا و مواردی نظیر آن خودداری شود.