به گزارش افق انلاین به نقل از شبکه خبری سیانان، پروفسور «برندون اُ فلاهرتی» استاد اقتصاد دانشگاه کلمبیا و دستیار ارشد سابق شهردار نوآرک (بزرگترین شهر ایالت نیوجرسی) در مقالهای پیشبینی کرد که در صورت تداوم بحران اشتغال در آمریکا -که بر اثر محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا ایجاد شده است- در تابستان سال جاری میلادی شمار افراد بیخانمان در آمریکا بین ۴۰ تا ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت.
این اقتصاددان آمریکایی در تحلیل خود از چشمانداز بیکاری و بیخانمانی در آمریکا به این نکته اشاره کرده است که دادههای مربوط به بیخانمانی و بیکاری در فاصله سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ (در جریان بحران جهانی که از آمریکا شروع شد) به ازای هر ۱ درصد افزایش در نرخ بیکاری، تعداد بیخانمانها در هر ۱۰ هزار نفر جمعیت، ۰٫۶۵ درصد افزایش یافته است.
وی با استفاده از همین دادهها و آمارهای اخیر بیکاری در آمریکا که از سوی اداره آمار وزارت کار این کشور منتشر شده، برآورد کرده است که در تابستان پیش رو بیش از ۸۰۰ هزار نفر دیگر به جمع بیخانمانهای آمریکایی افزوده خواهند شد که این رقم معادل ۴۰ الی ۴۵ درصد آمار کنونی بیخانمانها در آمریکاست.
در پی تشدید بحران کرونا در آمریکا و بیکار شدن تعداد زیادی از نیروی کار این کشور طی هفتههای اخیر، شمار متقاضیان مستمری بیکاری در این کشور بهطور بیسابقهای افزایش یافته است.
تسنیم/شیوع ویروس کرونا در آمریکا نهتنها بخش بهداشت و درمان این کشور را دچار بحران جدی کرده، بلکه فعالیت بسیاری از کسبوکارها را به میزان چشمگیری کاهش داده و حتی برخی از آنها را به تعطیلی کشانده است، بهطوری که طی این مدت چندین میلیون نفر از کارگران آمریکایی مشمول تعدیل نیرو شدهاند.
اداره آمار وزارت کار آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که تنها در ماه آوریل بیش از ۲۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست داده و نرخ بیکاری به ۱۴٫۷ درصد رسیده است؛ رقمی که بالاترین نرخ بیکاری در آمریکا طی بیش از ۸۰ سال اخیر به شمار میرود.
بر اساس گزارشهای رسمی اداره آمار وزارت کار آمریکا، از اواسط ماه مارس (اواخر اسفندماه) تا پایان هفته منتهی به ۹ می (۲۰ اردیبهشت) حدود ۳۶٫۵ میلیون نفر در آمریکا برای دریافت مستمری بیکاری فرم پر کردهاند که ثبت این میزان تقاضای بیکاری طی کمتر از دو ماه، در تاریخ آمریکا بیسابقه است.
بر اساس آمارهای رسمی دولت آمریکا، تاکنون بالغ بر ۱٫۴ میلیون نفر در این کشور به ویروس کرونا (بیماری کووید-۱۹) مبتلا شدهاند که از این تعداد حدود ۸۵ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
آمریکا هم از لحاظ تعداد مبتلایان و هم از لحاظ تعداد قربانیان کرونا، با اختلاف بسیار فاحشی نسبت به سایر کشورها در رتبه اول جهان قرار دارد.