کدام صنف ها پرخطر هستند؟
رستوران ها، اغذیهفروشی، طباخی و فستفود، گرمابه، سونا و ماساژ، تالار پذیرایی و سالن مراسم، قهوهخانه، چایخانه و تریا در رمزه اصناف پرخطر قرار داشتند و فعالیت آنها طبق تصمیمات اتخاذ شده ممنوع اعلام شد اما با پایان ماه مبارک رمضان امکان فعالیت این واحدهای صنفی نیز با رعایت موازین بهاشتی مجاز اعلام شده است. به عبارت دیگر قهوه خانه داران تنها از ارائه قلیان منع شده اند و سایر فعالیت ها طبق روال سابق اکان ادامه را داراست.
با این حال رستورانها، قهوه خانه ها، چایخانه ها و … ملزم هستند با رعایت موازین بهداشتی و استفاده از ماسک و دستکش برای تمامی پرسنل فعالیت کنند. همچنین پیشگیری و رعایت شخصی نیز در عدم شیوع دوباره بیماری بسیار موثر است . پزشکان توصیه میکنند افرادی که علائمی شبیه به سرما خورگی یا علائمی شبه علائم اعلامی کرونا را دارند از حضور در اماکن عمومی نظیر رستوران و … خودداری نمایند.
بانکها چه ساعتی فعالیت میکنند؟
بانکها را میتوان خط مقدم در دوره شیوع کرونا دانست . حتی در سخت ترین روزهای شیوع کرونا در کشور بانکها با اتخاذ تدابیری خاص و ویژه نسبت به خدماترسانی اقدام کردند.البته برخی از کارمندان بانک ها نیز در این راه جان خود را از دست دادند.
طبق اعلام دبیر شورای هماهنگی بانکها از اول خرداد ماه دورکاری و شیفتبندی کارمندان بانکهای دولتی و نیمه دولتی لغو شده و کارمندان باید در ساعات اعلامی در محل کار خود حضور یابند.
طبق تصمیمات اتخاذ شده ساعت کار کارکنان بانکها از اول خردادماه ۹۹ در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷ الی ۱۴ و روزهای پنج شنبه ۷ الی ۱۳ است.
ساعت کار ادارت از ۱۰ خرداد تغییر میکند
بر اساس تصمیمات اتاذ شده و اعلام رییس جمهوری از دهم خرداد ماه همه کارمندان لازم است در محل کار خود حاضر شوند و ساعت جدید کاری نیز از روز شنبه هفت و نیم صبح تا دو و نیم بعدازظهر است. به گفته رییس جمهور در شرایط مهار کرونا قرار داریم و در ۱۰ استان وضعیت ، وضعیتی قابل قبول و مطلوب است .
باید در نظر داشت بازگشت ساعات کاری به روال سابق و لغو دورکاری بانکها به معنای از میان رفتن ویروس کرونا نیست و لازم است حتی سختتر از قبل فعالان اقتصادی نسبت به رعایت موازین بهداشتی و استفاده از ماسک اقدام کنند.
در عین حال بررسیها نشان می دهد شستشوی مداوم دستها خود عامل مهمی برای ممانعت از شیوع ویروس است در این راستا در عین استفاده از دستکش و مواد ضدعفونی کننده در شرایطی عدم دسترسی به آب و شوینده، لازم است افراد از لمس سطوح تا حد ممکن خودداری نمایند .
در این راستا، حفظ فاصله، استفاده از ماسک، استفاده از دستکش، مواد شوینده و همچنین عدم حضور در محل کار به محض مشاهده علائم خاص از مهمترین عوال بازدارنده در این راستاست.
در عین حال همچنان لازم است فعالیت هایی که انجام ان نیاز به حضور فیزیکی ندارد و پیش تر به صورت حضوری اجرایی می شد، همچنان انلاین و بدون مراجعه افراد صورت گیرد.