به گزارش افق آنلاین ، حجت اسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در جلسه عصر امروز هیأت دولت با اشاره به مبارزه ملت ایران در سه جبهه مبارزه با استکبار، کرونا و مبارزه با بیکاری در کشور، اظهارداشت: در زمینه مبارزه با بیماری کرونا، بحمدالله اکثر استانهای ما در شرایط مهار بیماری هستند.
روحانی رئیس جمهور عصر امروز در نشست هیئت دولت در سخنانی ضمن تسلیت فرارسیدن ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) به شیعیان و ارادتمندان آن امام، به تشریح آخرین اقدامات انجام شده درباره وضعیت مهار بیماری کرونا در کشور پرداخت.
رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود دوره امامت امام پنجم و ششم (ع) را دوره پرافتخاری برای همه شیعیان از لحاظ گسترش علم و دانش و آزادی در مباحث مربوط به اعتقادات، تفسیر قرآن مجید، روایات و کلام دانست.
کشور در حال مبارزه همزمان در سه جبهه استکبار، بیماری کرونا و بیکاری است
رئیس جمهور با اشاره به اینکه نمونه این آزادی و علم و تحقیق و مباحث در دوران امام صادق (ع) و امام باقر (ع) در تاریخ شاهد هستیم، یادآور شد: این افتخاری برای ما است که پیرو مکتب امام صادق (ع) هستیم و رئیس مذهب شیعه، امام صادق (ع) است، ان شاء الله مردم ما مثل گذشته راه ولایت و مسیر ائمه خدا و پیامبر (ص) طی خواهند کرد.
روحانی در ادامه با اشاره به مبارزه ملت ایران در سه جبهه مبارزه با استکبار، کرونا و مبارزه با بیکاری در کشور در شرایط فعلی، گفت: در زمینه مبارزه با این بیماری بحمدالله در اکثر استانهای ما شرایط، شرایطِ مهار بیماری است.
در اکثر استان های کشور، در وضعیت مهار بیماری کرونا و متاسفانه در ۵ استان در شرایط قرمز هستیم
رئیس جمهور ادامه داد: متاسفانه در پنج استان امروز در شرایط قرمز قرار داریم و باید این دوره را بگذرانیم، در عین حال ممکن است پس از گذراندن دوره پیک در این پنج استان، چند استان دیگر هم در نوبت پیک باشد.
روحانی گفت: بنابراین هم کرونا باقی است و باید همه مردم برای شکست این ویروس مساعدت و همراهی کنند و هم مسیر پیک را از بعضی از استانها از سربگذرانیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تا به امروز موج دوم در کشور نداریم، افزود: آنچه وجود دارد، موج اول است که پیک آن در بعضی از استانها در ایام اسفند، فروردین و اردیبهشت بوده و در برخی از استانها در خرداد است و احتمال دارد بعد از گذراندن پیک در این پنج استان، استانهای دیگری هم در تیر ماه در پیک قرار گیرند.
روحانی ضمن اینکه از مردم خواست که مراقبتهای ویژه برای مقابله با ویروس کرونا انجام دهند، گفت: وزارت بهداشت و درمان دستورالعملهای لازم برای همه مشاغل را تدوین، ابلاغ و در اختیار مردم گذاشته است و ما هر گشایشی را که انجام دهیم برای مبارزه با بیکاری و معیشت مردم است، باید به بیماری هم توجه داشته باشیم و همه آن دستورالعملها را اجرا کنیم.
کشاورزی و صنعت، سال گذشته رشد اقتصادی ما را مثبت کرد
رئیس جمهور گفت: در بخش کشاورزی و صنعت سال گذشته ما شرایط نسبتاً خوبی داشتیم و همین دو بخش در سال ۹۸ رشد اقتصادی بدون نفت کشور را مثبت کرده است.
روحانی در ادامه سخنانش در جلسه هیأت دولت افزود: برای مبارزه با بیکاری و معیشت مردم باید توجه به بیماری نیز داشته باشیم و همه دستورالعملها را اجرا کنیم.
رئیس جمهور گفت: آنچه که ما پیش بینی میکردیم برای سال ۹۸ علیرغم فشارهایی که در سال ۹۷ بر ما وارد شد در آن تحریم شدید این بود که در سال ۹۸ شرایط بحرانیتر و سخت تری داشته باشیم، اما مجاهدتی که مردم ما و همه مسئولین داشتند و با همکاری همه ارکان کشور و هدایتهای مقام معظم رهبری خوشبختانه ما در پایان ۹۸ علیرغم این که ما با این ویروس مواجه شدیم آمار و ارقام اقتصادی ما نشان میدهد که توانستیم در برابر این توطئه بزرگی که علیه کشور ما طراحی کرده بودند تا مردم و اقتصاد ما را به زانو درآورند آنان را ناموفق کنیم.
روحانی افزود: آماری که بانک مرکزی منتشر کرد حائز اهمیت است و نشان میدهد که در بخش کشاورزی و صنعت ما شرایط نسبتاً خوبی داشتیم و همین دو بخش در سال ۹۸ رشد اقتصادی بدون نفت کشور را مثبت کرده است.
رشد ۱.۱ درصدی اقتصاد بدون نفت در سال ۹۸ جزو افتخارات اقتصادی همه فعالان کشور است
رئیس جمهور گفت: رشد اقتصادی ۱.۱ بدون نفت جزو افتخارات اقتصادی همه کسانی است که در زمینه اقتصادی تلاش میکنند از کشاورزان تا کارگران و صنعتگران و همچنین کارگزاران که همه فعال بودند.
وی افزود: بسیار مهم است که در سال گذشته و در بخش کشاورزی در همه فصلها شرایط ما مثبت بوده، در فصل اول رشد ۸ و نیم داشتیم، در فصل دوم ۹ و ۸ دهم، در فصل سوم ۷ و ۲ دهم و در فصل چهارم ۷ و ۸ دهم درصد است که مجموعاً بخش کشاورزی ما در سال گذشته ۸ و ۸ دهم رشد داشته است.
رئیس جمهور گفت: همچنین در سالهای گذشته که شرایط سختی با توجه به قیمت نفت داشتیم کشاورزی کمک زیادی کرد و در سال ۹۸ نیز کشاورزی ما را یاری و در همه فصول کاری کرد که رشد اقتصادی مثبت شود.
روحانی افزود: البته در صنعت نیز به غیر از فصل اول که رشد منفی بوده در فصل دوم ۴ دهم مثبت بوده و در فصل سوم ۷ و یک دهم مثبت بوده و در فصل چهارم ۲ و ۲ دهم مثبت بوده و در مجموع ۲ و ۳ دهم صنعت ایران در طول سال ۹۸ مثبت بوده است.
بخش کشاورزی سال گذشته ۸.۸ و بخش صنعت نیز در مجموع ۲.۳ درصد رشد داشته است
رئیس جمهور گفت: این مثبت بودن کشاورزی و صنعت و همچنین در بخش بزرگی از خدمات نشانگر این است که تحریم در بخش نفت تأثیر گذاشته، اما در بخشهای دیگر که تلاش کردند همه اقتصاد ما را تحت تأثیر قرار دهند ناموفق بودند.
وی افزود: امسال که سالی است که با ویروس کرونا همزمان شده و اقتصاد همه کشورها بسیار کوچک و منفی شده، اما رشد دو ماهه اول را نگاه میکنیم هم در بخش کشاورزی فعالیت بسیار خوب بوده و هم در صنعت و تاکنون ۳ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کردیم که امسال ان شاءالله در این زمینه خودکفا خواهیم شد که بسیار حائز اهمیت است. در شرایط کرونا در سطح جهان مسئله مواد غذایی بسیار مهم است و ما تشکر میکنیم از کشاورزان عزیزمان.
رئیس جمهور گفت: در بخش کشاورزی گلخانهای نیز که ما تاکید داشتیم در این زمینه در کل دولت یازدهم و دوازدهم ۹ هزار هکتار به کشاورزی گلخانهای ما اضافه شده و امسال هم برنامه این است که بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ هکتار به سمت کشاورزی گلخانهای حرکت کنیم.
روحانی افزود: ما توانستیم در خوزستان و ایلام ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی را تحت آبیاری نوین قرار دهیم و امسال نیز ادامه خواهیم داد و ۴۶ هزار هکتار نیز در استان سیستان برنامه ریزی شده که بخشی از آن افتتاح شده و بخشهای دیگر آن در حال تکمیل است.
رئیس جمهور گفت: در بخش شمال غرب نیز کار بسیار بزرگی در زمینه کانال کشی انجام گرفته و تاکنون در این منطقه ۵۹ هزار هکتار تحت کشت قرار گرفته که ما این روند را ادامه میدهیم و ان شاءالله امسال افتتاحهای بسیار خوبی در منطقههای گرمسیری خواهیم داشت و امیدواریم حدود ۱۰۰ هزار هکتار جدید نیز زیر کشت و کانال کشی قرار بگیرد که نشان از این است در بخش کشاورزی حرکت بسیار خوبی در دولت یازدهم و دوازدهم داشته ایم.