سیما لیموچی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره انتقال رشتههای ورزشی معلولان به فدراسیونهای مربوطه اظهار داشت: ورزش ایران در بخشهای مختلف عضوی از سازمانهای بینالمللی از جمله کمیته بینالمللی پارالمپیک، کمیته بینالمللی المپیک، فدراسیونهای جهانی و … است و باید از قوانین مدنظر تبعیت کند. از چند سال قبل تصمیم در سطح جهانی بر این شد که برخی رشتههای معلولان برای تقویت، رشد و پیشرفت کمی و کیفی و همچنین برای آنکه ورزشکاران این حوزه مشارکت بیشتری در جامعه و در کنار افراد سالم داشته باشند، این انتقال انجام شود.
وی با بیان اینکه دلیلی ندارد یک نفر معلول فقط در کنار افرادی مثل خودش باشد، ادامه داد: در یک جامعه هیچکس با دیگری فرقی ندارد و این یک فلسفه جهانی است که معلولان بتوانند به حق و حقوق خود برسند و برهمین اساس نیز باید همه افراد یک جامعه در کنار هم فعالیت کنند. با توجه به این موضوع، از اوایل قرن جدید بحث انتقال و ادغام رشتههای معلولان در فدراسیونهای مربوطه آغاز شد و تا الان نیز کارهای زیادی در این حوزه صورت گرفته است. برای مثال در تنیس روی میز نزدیک به ۱۰ سال است که همه مکاتبات این رشته در بخش معلولان از جمع اعزامها، تدریسها و … از طریق فدراسیون رشتهاش انجام میشود، نه از طریق فدراسیون جانبازان و معلولین.
نایب رئیس بانوان کمیته ملی پارالمپیک درباره مشکلاتی که برای چنین رشتههایی از سال ۹۸ تاکنون و پس از انتقال به فدراسیونهای مربوطه رخ داده، گفت: متاسفانه این رویه پیش از این خیلی جواب نداد، چون تا زمانی که فدراسیونها مسئولیت نداشته باشند، زیرساختها تغییر پیدا نمیکند. در واقع باید وزارت ورزش و البته شرکت توسعه و تجهیز به عنوان یکی از ارکان اصلی وارد کار شوند و این زیرساختها فراهم شود تا به رشتههای معلولان ضربه وارد نشود.
لیموچی با اشاره به اینکه قرار است در سال ۹۹ شرایط فیزیکی مورد نظر در تنیس روی میز معلولان در چند استان اصلی از جمله تهران، اصفهان، شیراز و … فراهم شود، عنوان کرد: باید یک استراتژی مشخص برای انتقال و ادغام رشتههای معلولان در فدراسیونها تدوین شود. الان و با توجه به شیوع کرونا، بهترین فرصت است که زیرساختها تغییر کند. در واقع وزارت ورزش و شرکت توسعه میتوانند از این فرصت استفاده کنند و کارهای این انتقال و ادغام راحتتر صورت بگیرد و آسیبی به ورزش معلولان وارد نشود. با این حال نباید این تفکر ایجاد شود که بعد از جدایی یک رشته از فدراسیون جانبازان، دیگر مسئولیتی به این نهاد وارد نیست. باید از عوامل فنی این فدراسیون که سالها در توسعه ورزش معلولان تلاش کردهاند، در فدراسیونهای مربوطه استفاده شود. طرح ادغام برای این بوده که پیشرفتی در رشتههای پارالمپیکی به وجود بیاید، نه اینکه حرکت رو به عقب صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: امسال و سال آینده برای ورزش معلولان اهمیت بسیاری دارد و سالی استراتژیک محسوب میشود که باید با همکاری وزارت ورزش، کمیته پارالمپیک، کمیته المپیک، شرکت توسعه و حتی سازمان برنامه و بودجه، رویکرد فنی و زیرساختی برای این رشتهها مشخص و تعریف شود. این دو سال بهترین فرصت است که امور مربوط به فلسفه یکسانسازی و احترام به معلولان انجام شود. اگر این شرایط به وجود نیاید، از من به عنوان نایب رئیس بانوان گرفته تا همه مسئولان، باید درخصوص عدم پیشرفت ورزش معلولان پاسخگو باشیم. به این موضوع نگاه مثبتی دارم و معتقدم شیوع کرونا و وضعیت این روزها، یک فرصت مغتنم برای آمادهسازی زیرساختهای ورزش معلولان است.
لیموچی گفت: کمیته پارالمپیک از سال گذشته به لحاظ بودجهای کمکهایی به فدراسیونها داشته و امسال نیز این بودجه قرار است ارتقا پیدا کند. قطعاً اگر همه سازمانها، دستگاهها و نهادها همکاری لازم را داشته باشند، شرایط خوبی برای انتقال و ادغام رشتههای ورزش معلولان در فدراسیونهای مربوطه به وجود خواهد آمد.