افق انلاین ، دانشمندان برتر آمریکا پنجشنبه از دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور خواستند آزمایشهای تسلیحات هستهای را از سر نگیرد زیرا چنین آزمایشهایی خطر جنگ هستهای را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ۷۰ دانشمند به مناسبت ۷۵ سالگی اولین آزمایش بمب اتمی جهان در سال ۱۹۴۵، در نامهای مخالفت خود را با برنامه دولت ترامپ برای پایان دادن به توقف ۲۸ ساله در آزمایشات هستهای اعلام کردند.
در این نامه که در نشریه ساینس منتشر شده آمده است، انجام این کار میتواند خطر رقابت تسلیحات هستهای و همچنین یک جنگ هستهای سهوی یا عمدی را افزایش دهد.
کارشناسان آمریکایی نوشتهاند، پیرو سنت دیرینه دانشمندان در مخالفت با سلاحهای هستهای به دلیل اثرات مخرب آن بر انسان و کره زمین، از دولت آمریکا میخواهیم که از انجام آزمایشهای هستهای خودداری کند.
روزنامه واشنگتنپست در اوایل ماه خرداد در گزارشی به نقل از یک مقام دولتی و دو منبع آگاه نوشت، به نظر میرسد دولت ترامپ در حال بررسی انجام یک آزمایش هستهای است که از سال ۱۹۹۲ تاکنون بیسابقه خواهد بود.
این تصمیم با این پیش فرض اتخاذ شده که با منفجر کردن چنین بمبی چین و روسیه به امضای توافقی سهجانبه برای محدود کردن تسلیحات هستهای رضایت میدهند.
ایرنا/دولت ترامپ که از یک توافق مهم کنترل تسلیحات هستهای با روسیه خارج شده و قصد خود را برای خروج از بسیاری از توافقهای کنترل تسلیحاتی دیگر اعلام کرده، ابراز تمایل میکند که واشنگتن و مسکو وارد توافق جدیدی برای منع تسلیحات هستهای شوند که چین را نیز شامل شود.
ترامپ رییس جمهوری آمریکا اردیبهشت ماه در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین همتای روس خود خواستار مشارکت دادن چین در توافق کنترل تسلیحات واشنگتن و مسکو شد. اما چین که در چندین حوزه از جمله اقتصاد و سیاست و در مسائل تجاری و مسائل مربوط به تایوان، هنگکنگ و وضعیت مسلمانان اویغور در منطقه خودمختار سینکیانگ دچار تنش با واشنگتن است، اعلام کرده است که تمایلی برای پیوستن به چنین توافقی ندارد.
آمریکا و روسیه به ترتیب با ۶ هزار و ۱۸۵ و ۶ هزار و ۴۹۰ کلاهک هستهای بیش از ۹۰ درصد از تسلیحات هستهای جهان را در اختیار دارند. چین نیز حدود ۲۹۰ کلاهک هستهای دارد.