11

مکرون در ویرانه های بیروت به دنبال چیست؟

  • کد خبر : 328303
  • ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱:۱۰

«امانوئل مکرون» روز گذشته به بیروت سفر کرد. این یک اصل پذیرفته شده در تمام پرونده‌های جنایی است که مجرم به محل وقوع جرم باز می‌گردد.

مکرون در ویرانه های بیروت به دنبال چیست؟

«امانوئل مکرون» روز گذشته به بیروت سفر کرد. این یک اصل پذیرفته شده در تمام پرونده‌های جنایی است که مجرم به محل وقوع جرم باز می‌گردد.

به گزارش افق آنلاین به نقل از نور نیوز؛ گویا مکرون هنوز تصور می‌کند لبنان مستعمره فرانسه است که با وجود ناتوانی در پاسخ به معترضان کشورش، به بیروت آمده و اعطای کمک‌های بین‌المللی را منوط به اصلاحات سیاسی کرده است!
رئیس جمهوری فرانسه با تعیین ضرب‌الاجل تا اول سپتامبر، وقیحانه مدعی شده است که در صورت عدم وقوع اصلاحات، شخصاً مسؤولیت سیاسی اجرای اصلاحات را برعهده می‌گیرد!
برای پاسخ به چرایی این رفتار باید کمی به عقب‌تر یعنی فروردین سال ۹۶ برگردیم؛ زمانی که لبنانی‌ها خود را برای برگزاری انتخابات پارلمانی بعد از وقفه‌ای چهارساله آماده می‌کردند.
در آن زمان نیز لبنان با مشکلات سنگین اقتصادی و بدهی ۱۰۰ میلیارد دلاری در آستانه ورشکستگی بود. «سعد حریری» نخست وزیر وقت لبنان در آن زمان با برگزاری یک کنفرانس بین المللی با عنوان «سیدر ۱» به میزبانی فرانسه، در صدد جلب کمک‌های بین‌المللی به منظور گذر از این بحران بر آمد.
حریری در این کنفرانس به رأی دهندگان لبنانی گفت که آرای شما در انتخابات پیش رو به صورت مستقیم در نقد شدن وعده مالی بین‌المللی مطرح شده در این کنفرانس، نقش خواهد داشت!
این کمک‌ها با توجه به وعده‌های کشورها و نهادهای مختلف، مجموعاً به ارزش ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در کنار بخشودگی بخشی از بدهی‌های سر رسید شده لبنان برآورد شد اما چون منوط به انتخاب جریان غربگرا از سوی مردم شده بود، هیچگاه عملیاتی نشد.
مردم لبنان انتخاب خود را کردند و انتخابات به پیروزی قاطع گروه‌های سیاسی همراه با مقاومت منتهی شد اما گروه‌های هم‌سو با محور ضدمقاومت، علناً اعلام کردند که مردم تاوان این انتخاب را خواهند داد.
پس از تشکیل پارلمان و دولت جدید، نه تنها این وعده‌های مالی روی کاغذ ماند، بلکه تحریم‌های همه جانبه بانکی به بهانه مسدود کردن دسترسی‌های مالی حزب‌الله و ویرانی معیشت مردم این کشور آغاز شد.
ایرنا/در کنار تشدید این فشارها، جریان‌های فاسد و شکست خورده انتخابات با سوء استفاده از اعتراضات متراکم مردم، دولت را متهم به ناکارآمدی و فساد کردند و با تحریک مردم دست به آشوب خیابانی زدند.
حریری برای فرار از پاسخگویی استعفا کرد تا مسیر را برای تکمیل پازل بعدی یعنی انحلال مجلس فراهم کند. رویایی که با هوشمندی پارلمان محقق نشد و نخست‌وزیر جدید سریعاً انتخاب شد.
اکنون با انفجار بیروت، زمان به نقطه صفر بازگشته است و مکرون بار دیگر در نقش منجی ظاهر شده، پمپئو با حریری تماس گرفته و وعده کمک داده، صهیونیست‌ها پرچم لبنان را در تل‌آویو به اهتزاز در آورده و رژیم سعودی نقش خود را در بازسازی لبنان پس از جنگ‌های داخلی یادآوری کرده است!
مکرون شرط کمک‌های بین‌المللی را اصلاحات سیاسی دانسته و گفته؛ اجازه نخواهد داد دست مفسدان به این کمک‌ها برسد. اصلاحاتی که حذف حزب‌الله از صحنه سیاسی لبنان و خلع سلاح مقاومت، هدف نهایی آن است.
حال، پازل بعدی این سناریو چیست؟ موضع‌گیری امشب سیدحسن نصرالله به طور قطع، سخنانی تاریخی خواهد بود که می‌تواند مسیر پاسخگویی به بسیاری از سوالات بدون پاسخ را هموار کرده و راهبرد مقاومت را در قبال شرایط پیش روی لبنان ترسیم کند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=328303

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]