به گزارش افق انلاین به نقل از اداره کل اطلاع رسانی و سخنگویی وزارت امورخارجه، سعید خطیب زاده افزود: برنامه های رسمی سفر وزیر خارجه سوئیس بعد ازیک توقف کوتاه در اصفهان، از روز یکشنبه در تهران آغاز می شود که مهمترین آن جلسه یکصدمین سالگرد آغاز روابط دو کشور است.
سخنگوی وزارت امورخارجه یادآورشد: برنامه دیدارهای وزیر خارجه سوییس با رئیس محترم جمهور، وزیر محترم امور خارجه و برخی دیگر از مقامات عالیرتبه کشورمان نیز در روزهای یکشنبه و دوشنبه انجام خواهد شد.
خطیب زاده در مورد محورهای اصلی مذاکرات وزیر خارجه سوئیس در تهران تاکید کرد: محورهای اصلی مذاکرات و دیدارهای ایشان، رایزنی و تبادل نظر در مورد موضوعات مورد اهتمام مشترک در عرصه دوجانبه، منطقه ای و بین المللی و همچنین موضوعات مربوط به کانال مالی سوئیس خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: همانطور که قبلا هم گفته شده تاکنون دو مورد تراکنش از طریق کانال سوئیس انجام شده که اولین آن به صورت آزمایشی در بهمن ماه سال گذشته صورت پذیرفت. در خرداد ماه سال جاری هم اولین عملیات رسمی این کانال انجام گرفت که هر دو مورد شامل انتقال اقلام دارویی با استفاده از منابع موجود مالی ایران در سوئیس بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن قدردانی و استقبال از تلاش های سوئیس در پیگیری این کانال مالی تاکید کرد: ما درعین حال به دلیل برخی اقدامات مخرب ایالات متحده در قبال این کانال مالی، به نیات آمریکا تردید جدی داریم. البته روشن است که تمام اقداماتی که تاکنون از طریق این کانال مالی صورت گرفته با دارایی های ایران نزد سوئیس بوده است و اگر این کانال با رهایی از فشارهای آمریکا بتواند با بهره برداری از سپرده های ایران نزد کشورهای دیگر ارسال کالا و دارو را تسهیل کند، ما استقبال می کنیم. این سفر فرصتی برای تبادل نظر وهمفکری دوکشور برای فعال تر شدن کانال مالی سوئیس و بررسی راهکارهای ممکن برای رفع مشکلات است.
خطیب زاده به ترکیب هیات همراه وزیرخارجه سوئیس اشاره کرد و افزود: برخی از شخصیت های پارلمانی سوئیس هم ایشان را در این سفر همراهی خواهند کرد که برنامه ملاقات در مجلس شورای اسلامی برای ایشان پیش بینی شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تشریح روابط دوجانبه تهران و برن تاکید کرد: روابط ایران با سوئیس همواره روابطی رو به جلو و پیشرفت بوده و در طول مذاکرات هسته ای هم که چندین دور آن در ژنو برگزار شد، دولت سوئیس با حسن نیت کامل میزبانی شایستهای داشت. روابط دو کشور حتی در شرایط سخت هم همواره برقرار بوده است. همچنین دولت سوئیس علاوه بر اینکه حافظ منافع آمریکا در ایران است، حافظ منافع ایران در کانادا و حافظ منافع متقابل ایران و عربستان در دو کشور هست و لذا علاوه بر ابعاد دوجانبه، روابط دو کشور دارای گستردگی موضوعی در این ارتباط نیز می باشد.
وی همچنین افزود: این روابط در سطوح مختلف در چارچوب نقشه راهی که درسفر سال ۹۵ رئیس جمهور سوئیس به تهران پی ریزی و متعاقب آن در سفر سال ۹۷ دکتر روحانی به سوئیس مورد تایید قرار گرفت، پیگیری می شود.
خطیب زاده در مورد گزارش های منتشره در خصوص تماس های پومپئو با وزیر خارجه سوئیس تاکید کرد: این سفر ربطی به مسایل روابط ایران و آمریکا ندارد. این سفر از قبل و در چارچوب روابط دوجانبه و سفرهای منظم وزرای خارجه دوکشور برنامه ریزی شده که البته بدلیل شرایط ناشی از شیوع کرونا با تاخیر انجام می شود.
خطیب زاده افزود: تماس های شتابزده وزیرخارجه آمریکا با شخصیت هایی که قصد سفربه ایران دارند مساله تازه ای نیست و پومپئو از سر استیصال و ناچاری سعی می کند تا سیاست موهوم فشار حداکثری واشنگتن را به هرطریقی پیگیری نماید و لذا تلاش میکند کشورهای ثالث را از روابط عادی با ایران منصرف کند که البته تاکنون شکست خورده است. همانطور که در موضوع سفر آقای گروسی مدیر کل آژانس به تهران هم شکست خوردند، اینبارهم این فشارها شکست خواهد خورد.
خطیب زاده تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بارها موضع رسمی خود را نسبت به گردنکشیهای رژیم ترامپ اعلام کرده است و تغییری در آن ایجاد نشده است.