رابرت زولیک رئیس سابق بانک جهانی هشدار داد، اگر کشورها برای مبارزه با بحران کرونا با یکدیگر همکاری نکنند جهان بار دیگر با رقابتی شدن، وضعیتی همچون سال ۱۹۰۰ میلادی پیدا خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، مقام پیشین بانک جهانی شنبه در گفتوگو با شبکه خبری بی بی سی همچنین به اختلاف آمریکا و چین به عنوان تهدید جدی علیه رکود اقتصادی در جهان اشاره کرد.
زولیک که از مقامات ارشد دولتی آمریکا بوده، سابقه مشاوره به ۶ رئیس جمهوری آمریکا را در کارنامه دارد.
وی در این مصاحبه گفت: همکاری «تنها راه نجات اقتصاد جهان از رکود است».
زولیک که معاون وزیر امورخارجه آمریکا نیز بوده است گفت، بیشترین نگرانی او از تشدید تنشها میان آمریکا و چین است.
وی گفت: من فکر میکنم که روابط این دو کشور امروز در وضعیت سقوط آزاد بسیار خطرناکی قرار دارد.
زولیک گفت: اگر کشورها از جهانی شدن فاصله بگیرند و منافع ملی گرایانه خود را دنبال کنند، جهان ممکن است به سال ۱۹۰۰ شباهت پیدا کند که قدرتهای بزرگ با یکدیگر رقابت میکردند.
وی از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ یعنی همزمان با بحران مالی در جهان ریاست بانک جهانی را برعهده داشت.
زولیک گفت: بحران جهانی در سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ میلادی رویداد بسیار جدی بود اما گروه بیست و بانک های مرکزی کشورها با یکدیگر همکاری میکردند.
وی افزود: حتی چین یک برنامه محرک اقتصادی قوی داشت و به شیوههای مختلفی همکاری کرد. ما اکنون چنین همکاری را احساس نمیکنیم.
وی از آمریکا خواست همکاری نزدیکی با چین برای یافتن راه حلی برای رفع همه گیری کرونا داشته باشد و از مقصر دانستن پکن خودداری کند.
زولیک که در دولت بوش پدر و پسر خدمت کرده اما نارضایتی خود را از عملکرد و شخصیت دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی جمهوریخواهان ابراز کرده است.
وی در این زمینه گفت: از همان ابتدا مخالف ترامپ بودم…. این مخالفت به دلیل مواضع سیاسی او نیست من فکر میکنم او از نظر شخصیتی هم مشکل دارد.
زولیک بر این باور است که تردیدهای ترامپ درباره سیاست حمایت از محصولات داخلی و ائتلاف بینالمللی آمریکا به نگرانی آسیاییها آن هم در شرایطی که قدرت چین در حال سایه افکندن بر منطقه است، دامن زده است.
ویروس کرونا موسوم به کووید۱۹ تاکنون بیش از ۲۶ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است. ترامپ با اتهام زنی به چین ابتدا این ویروس را چینی خواند و کارشکنی و اهمال او در مقابله با آن در روزهای شیوع این بیماری باعث شد که آمریکا در رده بالاترین شمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس قرار گیرد. رئیس جمهوری آمریکا همچنین به جای همکاری با سازمان جهانی بهداشت با متهم کردن آن به همدستی با پکن، سیاست مقابله با این سازمان را در پیش گرفته است.