7

عرف: انتخابات الکترونیک در یک‌پنجم شعب ممکن است

  • کد خبر : 336331
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۶

در حالی که عباسعلی کدخدایی روز چهارشنبه از توانایی برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ به‌صورت الکترونیک خبر داد، عرف، معاون وزیر کشور از کمبود تعداد صندوق‌های رای الکترونیک سخن گفت و از برگزاری انتخابات الکترونیک در یک‌پنجم شعب خبر داد.

عرف: انتخابات الکترونیک در یک‌پنجم شعب ممکن است

به گزارش افق انلاین  ، جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور در گفت‌وگو با «فرهیختگان» به بررسی وضعیت برگزاری انتخابات الکترونیک و ظرفیت‌های موجود در این زمینه پرداخت. عرف در این گفت‌وگو از کمبود تعداد صندوق‌های رای الکترونیک سخن گفت و از برگزاری انتخابات الکترونیک در یک‌پنجم شعب خبر داد. مشروح این مصاحبه در ادامه آمده است.

– وزارت کشور این آمادگی را دارد که با همکاری شورای نگهبان کار کند، اگر در تمام شعب که قطعا برای سال ۱۴۰۰ بالغ‌بر ۶۰ هزار شعبه خواهد بود، نتوانیم انتخابات را الکترونیک برگزار کنیم حداقل در یک‌پنجم شعب می‌توان به‌صورت الکترونیک انتخابات را برگزار کرد.

– این امر درحال رایزنی است تا به جمع‌بندی برسیم و این اقدام صورت گیرد؛ به‌عبارتی ما کلانشهرها را مدنظر داریم که بتوانیم پوشش دهیم.

– ما توانایی پوشش یک‌پنجم از کشور را برای برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیک داریم و این بابت همین صندوق‌های موجود است.

– اگر بخواهیم همه شعب را پوشش دهیم باید صندوق جدید تولید شود و آن هم مستلزم این است که زودتر به جمع‌بندی برسیم و وارد تولید این صندوق‌ها شویم.

– هرچه زمان جلوتر برود این سقف تولید تامین نخواهد شد، لذا برای تولید این عدد قابل‌توجه ۶ ماه زمان نیاز داریم. ازاین‌رو در این مدت کم این میزان صندوق برای برگزاری انتخابات الکترونیک در همه شعب کشور قاعدتا تامین نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روز گذشته(چهارشنبه) عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگو با روزنامه فرهیختگان از توانایی برگزاری انتخابات الکترونیک خبر داده بود. بخش‌هایی از این گفت‌وگو در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

برای ۱۴۰۰ آماده برگزاری انتخابات الکترونیک هستیم

– در بحث انتخابات الکترونیک حرف و گفته زیاد است و خیلی از مراحل انتخابات از سال ۸۰ تاکنون الکترونیک شده، اما آنچه بسیار موردتوجه است، یکی دو مرحله آخر است که می‌توانیم آرا را به‌صورت الکترونیک اخذ کنیم و بعد کار شمارش انجام شود.

– شاید برخی زمینه‌هایی که باید چنین مساله‌ای را از جهت فنی آماده کند و تا حدی ممکن است فرهنگی باشد، همچنان مفقود است و باید بتوانیم آنها را به‌خوبی تعبیه کنیم، به‌گونه‌ای که حق مردم از بین نرود.

– برای ما ساده‌تر است که اعلام کنیم انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار می‌شود تا بسیاری از مراحلی را  که اکنون داریم و به‌صورت دستی نیاز به دقت دارد، کنار بگذاریم.

– هنوز نتوانسته‌ایم به یک مرحله‌ای با دوستان در وزارت کشور برسیم که این اطمینان از جهت تضمین امنیت آرا برای ما ایجاد شود، چراکه رای مکاتبه‌ای و رای پیش از موعد رای‌گیری در قانون به رسمیت شناخته نشده است، یعنی همانند چیزی که در آمریکا بود و حدود ۱۰۰ میلیون رای مکاتبه‌ای داده شد.

– در بحث انتخابات الکترونیک اگر این اطمینان برای ما حاصل شود که امکان مخدوش شدن آرا به حداقل برسد قطعا شورای نگهبان این آمادگی را دارد که این کار را انجام دهد.

– دوستان در وزارت کشور کارهای خوبی انجام داده‌اند و ما از آنها تشکر می‌کنیم اما همچنان دغدغه اعضای شورای نگهبان باقی است که تا چه اندازه می‌توانیم اطمینان حاصل کنیم آرا به‌درستی اخذ و قرائت شود.

– مردم در روزی که می‌خواهند رای بدهند، دغدغه‌ فرصت اندک را نداشته باشند؛ به‌طور مثال بخشی از جامعه نمی‌تواند از عابربانک‌ها استفاده کند، درحالی‌که همین افراد باید رای بدهند. باید تکلیف اینها هم روشن شود که اگر کسی نتوانست به‌صورت الکترونیک رای بدهد آیا می‌تواند به‌صورت دستی رای بدهد یا خیر، لذا این امکان نیز باید فراهم باشد.

– این موارد چند دغدغه مهم است که با دوستان وزارت کشور درحال رایزنی هستیم و اگر این دغدغه‌ها برطرف شود قطعا ما هم هیچ‌گونه مانعی بر سر راه الکترونیک شدن انتخابات نمی‌بینیم حتی به نظر ما واجب و لازم است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=336331

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]