7

هیچ کارآفرینی فقیر نمی‌شود/ حمایت جشنواره‌ها از کارآفرینان، اشتغال و امید را بیشتر می‌کند

  • کد خبر : 336779
  • ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۳

وحید رجبلو کارآفرین حوزه معلولان گفت: وقتی چند فیلم سینمایی خوب در حوزه کارآفرینی در جشنواره‌ها جایزه بگیرد و دیده شود، جریانی ایجاد می‌شود تا کارگردانان دیگر هم به سراغ ساختن فیلم‌هایی از این دست بروند.

هیچ کارآفرینی فقیر نمی‌شود/ حمایت جشنواره‌ها از کارآفرینان، اشتغال و امید را بیشتر می‌کند

به گزارش افق انلاین ، وحید رجبلو درباره بخش کارآفرینی چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت و توجه ویژه به مستندهای ساخته شده در حوزه کارآفرینان برتر گفت: ساخت مستند، فیلم داستانی یا به طور کلی به تصویر کشیدن زندگی کارآفرینان و نمایش آن به جامعه سبب شده تا ترس آدم‌ها برای راه‌انداختن کسب و کار تازه بریزد. آنها در این فیلم‌ها می‌بینند چه مشکلاتی سر راهشان قرار دارد و با در نظر گرفتن تمام خطرات وارد حوزه کارآفرینی می‌شوند.

وی افزود: به عنوان مثال وقتی افراد مشکلات من را در حوزه معلولان و معلولیت ببینند، متوجه می‌شوند که با چه شرایطی در حال کارآفرینی‌ام. می‌بینند با وجود تمام این مشکلات افرادی هستند که حقوقشان از طریق کار من تأمین می‌شود. در واقع خطراتی که سر راهم قرار دارد را می‌پذیرم و به سمت آن می‌روم، این موارد، آرامشی به مخاطب می‌دهد و باعث می‌شود او هم به این سمت برود.

این کارآفرین با انتقاد از تمرکز اغلب افراد روی دلالی، خرید و فروش ملک، ماشین و یا واردات گفت: مشاغل زیادی در حال تعطیل شدن‌اند و دلالی در هر زمینه‌ای رونق دارد. این موارد همگی نشانه ترس است. آدم‌ها دنبال این هستند که فقیر نشوند. همین روحیه باعث می‌شود کمتر کسی به سمت کارآفرینی و ایجاد کسب و کار برود.

رجبلو در ادامه گفت: وقتی زندگی آدم‌هایی که کارآفرینی را انتخاب کرده و پای سختی آن ایستاده‌اند به تصویر می‌کشیم، در واقع ترس را از جامعه دور کرده و شجاعت لازم برای شروع کار را به آنها می‌دهیم. اجازه نمی‌دهیم افراد به فقر فکر کنند. برخی آدم‌ها فکر می‌کنند کارآفرینی که شکست می‌خورد تا آخر عمر فقیر است. در صورتی که این موضوع به هیچ وجه حقیقت ندارد. این ایده‌های ماست که ما را زنده نگه می‌دارد و ثروتمند می‌کند.

این کارآفرین فعال در حوزه معلولان با تاکید بر اینکه درباره صاحبان مشاغل و صنایع، آثار کمی ساخته شده گفت: بعضی مستندهایی که تاکنون در زمینه کارآفرینی ساخته شده، در جذب مخاطب موفق نبودند. کارگردان‌های این آثار نتوانسته بودند رنج و سختی کارآفرینی را که برای راه‌انداختن کاری زحمت کشیده به تصویر بکشند. در نتیجه خروجی کارشان به قدری جذاب نبود که طیف گسترده‌ای از مخاطبان را با خود همراه کند.

این کارآفرین در ادامه افزود: وقتی مخاطب جذب نشود و از سوی مخاطبان درخواستی برای تولید فیلم‌ها و مستندهایی با این موضوع وجود نداشته باشد، فیلمسازان به سمت ساخت چنین آثاری نمی‌روند. بنابراین ابتدا باید چند کار خوب از زندگی چند کارآفرینی که واقعا تاثیر روی جامعه گذاشته‌اند ساخته شود تا توجهی که باید را جلب کند و به این وسیله سینما به سمت این موضوع حرکت کند.

تسنیم/رجبلو با تاکید بر اهمیت حمایت جشنواره‌ها از مستندسازی و فیلمسازی درباره کارآفرینان، گفت: وقتی چند فیلم سینمایی خوب در حوزه کارآفرینی در جشنواره‌ها جایزه بگیرد و دیده شود، این موضوع جریان ایجاد می‌کند تا کارگردانان دیگر هم به سراغ ساختن فیلم‌هایی از این دست بروند. زمینه خوبی برای دیده شدن کارآفرینان فراهم شده و این موضوع باعث ترغیب بسیاری از افراد برای رفتن به سمت کارآفرینی می‌شود. شغل‌های بیشتری به وجود آمده و وضعیت اقتصادی بهتری را شاهد می‌شویم.

وی در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: در چند سال اخیر در حوزه استارت‌آپ یک‌سری محتوا و برنامه از شبکه‌‌های تلویزیون پخش می‌شود که تا قبل از آن، چنین برنامه‌هایی را ندیده بودیم. از سال ۸۸ حوزه استارت‌آپ به طور جدی در ایران دنبال می‌شود، ولی تنها در دو سال اخیر صدا و سیما از آن صحبت می‌کند. اگر یک کار جدی، منسجم و جذاب ساخته شود، می‌تواند توجه سینما و کارگردانان را به موضوع کارآفرینی و اهمیتش برای کشور جلب کند.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، در آذرمـاه ۱۳۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ به صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=336779

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]