محمود واعظی در روزنامه ایران نوشت: بازخوانی دقیق روند حادثه در فضایی آرام و بدور از هیجانات رسانهای، برای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه در آینده ضروری است و قطعا توسط مراجع مسئول انجام خواهد شد. اما بسط فضای اتهامزنی و شماتت در عرصه عمومی، در فضای ابهامآلودی که هنوز ابعاد حادثه مشخص نیست، چه کارکردی دارد؟
واکنشهای مردمی و پرسشگری رسانهها قابل درک است اما هیچ کجای دنیا، افرادی که مسئولیت رسمی دارند موضوعات مرتبط با امنیت ملی را به عرصه عمومی نمیکشانند و آن را دستمایه تسویهحسابهای سیاسی نمیکنند. جفا به دولت و هجمههای سازمانیافته، نه برای اعضای دولت و نه برای مردم اتفاق تازهای نیست اما برخی اتهامات و تخریبها به قدری دور از انصاف است که آه از نهاد هر انسان آزادهای بلند میکند.
ما شهید فخری زاده را سرمایه تمام ملت ایران میدانیم اما کسانی که جز از عینک منافع جناحی، توان مشاهده و تجزیه و تحلیل اتفاقات و موضوعات را ندارند، ظاهراً فراموش کردهاند که این شهید بزرگوار در سالهای گذشته عضوی از دولت تدبیر و امید بوده است.
حضور اثربخش ایشان در راس موثرترین بازوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، گام بلندی در راستای شایستهسالاری بوده و حالا به جای اینکه دولت برای استفاده از قابلیتها و توانمندیهای این شهید قدر ببیند، در مظان اتهامات ناروا و شایعات بیاساس قرار گرفته است.
از نتایج عجیب این عملیات روانی غیرمسئولانه،یکی این است که شهید بزرگواری که عضوی از دولت بوده و همزمان با تیم مذاکرهکننده، به دلیل نقشآفرینی در توسعه و بالندگی صنعت صلحآمیز هستهای، نشان درجه دو خدمت از دست رئیسجمهور دریافت کرده است (این مسئله به دلیل ملاحظات امنیتی در آن زمان رسانهای نشد) را مخالف دولت بازنمایی میکنند و شهادت مظلومانه او را به برجام ربط میدهند.
در گذر ایام و حوادث، آنچه عیار گروهها و فعالان سیاسی را برای مردم روشن میکند، میزان صداقت، تعهد و وفاداری آنها به منافع ملی است. کسانی که منافع و سرمایههای ملی و حتی موضوعات مرتبط با امنیت ملی را فدای منافع جناحی زودگذر میکنند، بدون شک در دراز مدت از موهبت اعتماد مردم بیبهره خواهند ماند. حوادثی از قبیل شهادت دکتر فخریزاده در عین تکاندهندگی و دشواری و غمانگیز بودن، فرصتی برای اجماع و وحدت ملی برای پیشرفت و بالندگی ایران فراهم میکنند و این خاصیت خون پربرکت شهید است. اقدامات و کنشهایی که چنین سرمایهای را میسوزاند، بدون تردید برای کشور دلسوزانه و برای مردم قابل بخشش نیست. ما نیاز داریم تا با بازتعریف حدود و ثغور رقابتهای سیاسی، سرمایهها و موضوعات استراتژیک ملی را از گزند این رقابتها مصون نگاه داریم. این مسئولیتی است که بر دوش همه جریانها و گروههای سیاسی قرار دارد.