7

هفت چالش داخلی که بایدن با آنها روبرو است

  • کد خبر : 340804
  • ۲۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۰

 جو بایدن در حالی روز چهارشنبه به طور رسمی قدرت را در دست می‌گیرد که جامعه آمریکا در چهارسال گذشته در اثر سیاست‌های ترامپ و همه‌گیری کرونا، بسیار متزلزل شده و چالش‌های اساسی را پیش روی رئیس جمهوری منتخب گذاشته است.

هفت چالش داخلی که بایدن با آنها روبرو است

 جو بایدن در حالی روز چهارشنبه به طور رسمی قدرت را در دست می‌گیرد که جامعه آمریکا در چهارسال گذشته در اثر سیاست‌های ترامپ و همه‌گیری کرونا، بسیار متزلزل شده و چالش‌های اساسی را پیش روی رئیس جمهوری منتخب گذاشته است.

به گزارش ایرنا، بیش از یکسال رقابت درون حزبی و رقابت برون حزبی، سرانجام جو بایدن را چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا ساخت که سهم مهم آن اتحاد ارکان مختلف حزب دموکرات در برابر یک رقیب سرسخت به نام دونالد ترامپ بود که نوع عملکرد وی در حزب جمهوری‌خواه، این حزب را به یک محفل خانوادگی آن هم در سایه فقدان یک شخصیت کاریزماتیک در حزب تبدیل کرد.

اما ترامپ چهار سال با دمیدن در عوامگرایی و ملی‌گرایی، بخش زیادی از جامعه آمریکا را که وجه مشترک آنها برتری‌طلبی نژادی بود، تحریک کرد.  این مساله، جامعه آمریکا را به شدت دو قطبی کرد و اختلافات را از سطوح سیاسی به سطوح عوام منتقل ساخت تا جایی که در ۱۷ دی‌ماه، پس از فراخوان ترامپ برای یک اجتماع اعتراضی علیه نتیجه انتخابات که او متقلبانه می‌خواند، به کنگره یورش برده شد و در نتیجه آن دست کم پنج نفر کشته شدند.

تا کنون بیش از ۱۰۰ نفر بازداشت و برای آنها پرونده تشکیل شده است که برخی از آنها با راجر استون، دوست صمیمی ترامپ که به تازگی مورد عفو او قرار گرفت، ارتباط داشته‌اند.

در کنار این مساله، تبعیض نژادی ساختاری در آمریکا که با قتل جورج فلوید سیاه پوست توسط یک پلیس سفید رخ داد، همچنان مورد اعتراض در جامعه آمریکا است و راهپیمایی‌ها و تجمع‌های مربوط به شکل‌های مختلفی ادامه دارد. این موضوع یکی از نکات کلیدی در تمامی مناظره‌ها و برنامه‌های حزب دموکرات و همچنین مناظره بایدن-ترامپ بود.

بر همین اساس هم بایدن یک زن و یک رنگین پوست را برای معاونت خود انتخاب کرد تا نشان دهد که نسبت به تبعیض نژادی حساسیت دارد و در برنامه‌های دولت خود آن را لحاظ خواهد کرد.

قطبی شدن شدید و همچنین تفرقه‌نژادی، تنها چالش‌های پیش روی بایدن در چهارسال آینده نیست، بلکه او با شورش فاشیستی هم روبرو است. هرچند رئیس جمهوری منتخب معتقد است کار این لحظه و کار چهار سال آینده باید بازگرداندن دموکراسی، نجابت، عزت، احترام و حاکمیت قانون باشد.

ترس از شورش فاشیستی که یکی از گروه‌های اصلی آن را پسران مغرور و گروه کیوانان تشکیل داده‌اند، مراسم تحلیف بایدن را آن‌قدر تحت تاثیر قرار داده‌ است که علاوه بر استقرار تانک‌ها، نرده‌های پوشیده از سیم خاردار، بیش از ۲۵ هزار گارد ملی در اطراف کاخ سفید و کنگره، باعث شده است اف بی آی نسبت به شورش مسلحانه در پایتخت ۵۰ ایالت آمریکا هشدار صادر کند.

این مساله در اظهارات دونالد ترامپ هم در شامگاه ۱۷ دی‌ماه و هم دو روز پس از آن دیده می‌شد که از برپایی راهپیمایی حامیان خود در روز تحلیف خبر می‌داد و به صراحت اعلام می‌کرد بازی تازه آغاز شده است.

ترامپ کشوری به شدت قطبی شده و متفرق را به ارث گذاشت، به خشونت دامن زد و نظریه توطئه را گسترش داد.

به همین دلیل هم دموکرات‌های مجلس نمایندگان، استیضاح او را کلید زدند و ۱۰ عضو جمهوری‌خواه هم به آنها پیوستند که برخی از آنها در سطوح بالای این حزب بودند.

به این ترتیب، محکمه استیضاح دونالد ترامپ در سنای آمریکا که از یکم بهمن ماه با اکثریت دموکرات‌ها خواهد بود و سازوکار استیضاح را آنها تعیین می‌کنند، چالش دیگری برای دولت بایدن خواهد بود.

این چالش از آن جهت اهمیت دارد که بایدن به دنبال تسریع سنا در رسیدگی به گزینه‌های پیشنهادی وی برای دولت آینده است تا هرچه زودتر بتواند کار را آغاز و وعده‌هایی که برای ۱۰۰ روز آینده داده است، عملی سازد.

ورود سنا به محکمه استیضاح، اگرچه ممکن است به محروم کردن ترامپ از برخی فعالیت‌ها منجر شود که برای حزب جمهوری‌خواه هم مفید خواهد بود اما آنچه که مسلم است، کار برای بایدن سخت خواهد شد چرا که جمهوری‌خواهان از این حربه، در پی انتقام برخواهند آمد همچنانکه در رای‌گیری کاملا حزبی در مجلس نمایندگان، دیده شد که آنها با استیضاح ترامپ مخالفت کردند و در تایید پیروزی بایدن هم رای منفی دادند.

از این رو، هر اقدام نادرست می‌تواند دو قطبی شدن جامعه را تشدید کند و شورش‌ها را گسترش دهد.

چالش بعدی دیگری که بایدن با آن مواجه است، همه‌گیری کرونا در این کشور است که تاکنون نزدیک به ۲۴ میلیون مبتلا و  ۴۰۰ هزار جان باخته ناشی از این بیماری داشته است.

این ویروس مهلک، نه فقط جان انسان‌ها بلکه اقتصاد آمریکا را هم به سرازیری سقوط کشانده است که به تبع آن، افزایش بیکاری، افزایش بی‌خانمانی و از دست رفتن مشاغل کوچک ایجاد شده است.

بسیاری از صنایع همچون هواپیمایی، رستوران‌ها، دانشگاه‌ها، گردشگری، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مشاغل کوچک دچار ورشکستگی شده‌اند و همین مساله موجب رشد بیکاری در آمریکا شده است.

برخلاف ادعاهای عمدتا ساختگی ترامپ مبنی بر روند رو به رشد اقتصادی، اخراج کارگران همچنان ادامه دارد که این اخراج نه فقط منجر به از دست دادن شغل که باعث قطع بیمه درمانی سهم کارفرمایان هم می‌شود.

از این رو، توزیع واکسن و رساندن بسته حمایتی به خانواده‌های آمریکا، دیگر چالش پیش روی بایدن است که به اعتقاد بسیاری از دموکرات‌ها، بهترین راه برای بایدن در متحد کردن ملت و بازگرداندن اعتماد به دولت،  دستیابی به نتایج ملموس در مورد موضوعاتی همچون مهار کرونا و رشد اقتصاداست که برای همه آمریکایی‌ها اهمیت دارد.

در این صورت، شاید هوشیاری بایدن در نیفتادن به دام بازی استیضاح ترامپ و واگذار کردن آن به کنگره، می‌تواند این فرصت را در اختیار او قرار دهد که با عبور از ترامپ، نشان دهد که اقدامات دو حزبی امکان‌پذیر است.

در کنار همه اینها، بایدن با یک چالش درون حزبی هم مواجه است و آن انتظارات جریان مترقی‌خواه است. این جریان با شروطی به حمایت از بایدن برخاست و انتظار می‌رود با نشستن برنی سندرز در جایگاه رئیس کمیته مالی سنا، پیشبرد برنامه‌های آنها به طور جدی باید مد نظر بایدن قرار گیرد تا بتواند جامعه متزلزل و در حال فروپاشی را نجات دهد، در غیر این صورت برنامه‌های حمایتی و اقتصادی وی دچار مشکل خواهد شد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=340804

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]