به گزارش افق انلاین ، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود با رسانهها موضوع احضار وزیر ارتباطات از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه را به طور مبسوطی شرح داد. وی در ابتدای سخنان خود در این بخش از نشست با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل، فجرآفرینان و شهیدان انقلاب، گفت: بسیار خرسندیم که این انقلاب گام ۴۰ ساله اول را با موفقیت برداشته و با رسیدن به تکامل و بلوغ، بهرغم میل بدخواهان و دشمنان گام دوم را محکمتر و استوارتر در مسیر رسیدن به ایران قوی و قدرتمند برمیدارد و دشمنان و بدخواهان این نظام و کشور یکی بعد از دیگری به زبالهدان تاریخ میپیوندد. همچنین خوشحالیم که بهمن امسال و دهه فجر ما مقارن شده است با فضاحت و فلاکت ترامپ قمارباز و دیوانه و رسوایی لیبرال دموکراسی غرب.
وی افزود: از ویژگیهای مهم انقلااب که در دوره تحول قوه قضائیه و ابلاغ سند تحول قضائی مورد تأکید است، مردمی بودن انقلاب و مردمی شدن قوه قضائیه است. انقلاب اسلامی و قوه قضائیه تحولی یعنی خدمت بیمنت برای مردم، یعنی صداقت و شفافیت با مردم، یعنی مشارکت دادن مردم در امور حکمرانی در قوه قضائیه. قوه قضائیه مردمی را صاحبان اصلی کشور و نظام و انقلاب و نیز، تأمین امنیت برای شهروندان و اجرای عدالت را وظیفه خود میداند.
اسماعیلی در ادامه با تأکید بر اینکه در شرایط جنگ اقتصادی، رونق کسب و کار و انجام کسب و کار سالم و قانونمند نیازمند سلامت و امنیت است، گفت: فضای مجازی همانند فضای حقیقی در هر جامعه و کشوری اولاً متعلق به شهروندان آن جامعه است، ثانیاً در زمره حقوق عامه به حساب میآید، ثالثاً جزو محدوده قلمرو و حکمرانی کشور محسوب میشود، رابعاً نیازمند ساماندهی، مدیریت و بومیسازی است (کما اینکه در اغلب کشورها و دولتها متناسب با فرهنگ، ارزشها و سیاستهای خودشان ضوابط و مقرراتی را برای استفاده از فضای مجازی وضع و اجرا کردهاند)، خامساً فضای مجازی باید برخودار از سلامت و امنیت باشد و سادساً نباید این فضا رها باشد و به جولانگاه مجرمان و مفسدان و تهبکاران مبدل شود.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه گفت: قوه قضائیه در دوره تحول هیچ رسانه، خبرگزاری و پیامرسانی را مسدود نکرده است و به دنبال مسدودسازی فضای مجازی و هیچیک از پیامرسانهای اجتماعی نیست؛ اما با توجه به احضار یکی از مسئولان این حوزه به دادسرا و فضاسازی رسانهای لازم میدانم توضیح دهم که آنچه دادستانی در این حوزه و در این روزها شاهد آن بودیم، برخوردار فضای مجازی از سلامت و امنیت است. امروز ویرسهایی به مراتب بدتر از ویروس کرونا در فضای مجازی جولان میدهند.
وی افزود: مصادیق مجرمانهای مانند خرید و فروش سلاح و مواد مخدر و کلاهبرداریهای گسترده شبکهای، تبلیغ خودکشی به ویژه بین نسل نوجوان و جوان در این فضا بیداد ی کند که قابل توجیه و پذیرش نیست. اقدام قضایی انجام شده و سخنانی که برخی مقامات قضائی در روزهای اخیر بیان کردند، همگی ناظر به ساماندهی، مدیریت و پالایش این فضا از مصادیق مجرمانه است نه انسداد فضای مجازی! ضمن اینکه مواضع رسمی دستگاه قضا آن است که در فرمایشات رئیس قوه قضائیه بیان میشود یا سخنگو در تریبون رسمی اعلام میدارد.
اسماعیلی ادامه داد: انتظار بر این است که همانگونه که مسئولان بهداشت و درمان جامعه از اولین روزهای شیوع ویروس کرونا در مقابله با این ویروس به میدان آمدند و با اجرای طرح شهید سلیمانی در ماههای اخیر و غربالگری افراد تلاش کردند وتوفیقات خوبی به دست آوردند، مسئولان حوزه فضای مجازی هم نسبت به ساماندهی و مدیریت و بومیسازی و پالایش این فضا از مصادیق مجرمانه اقدام کنند.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: وظیفه دادستاتی، تعقیب و رسیدگی به اتهامات و اعمال مجرمانه، قصور و کوتاهیها و ترک فعلها برابر ضوابط و مقررات قانونی است؛ البته در مورد شخص مورد نظر، موادر متعدد دیگری هم مطرح است که در ادامه رسیدگی خواهد شد و نتیجه رسیدگی در پایان دادرسی مشخص میشود که آیا ما فرد را مقصر و مجرم میدانیم یا نه.
وی در پایان با تأکید بر اینکه مردم ما میدانند دوران دوگانهسازیهای مجعول و وارونهنماییها گذشته است و مردم شاهد عملکرد مردمی قوه قضائیه در دوره تحول بودهاند و این رویکرد تداوم خواهد داشت، از سیاسیون جامعه درخواست کرد که فرافکنی و هراسافکنی نکنند و مقابله با تخلف را مقابله با مردم جلوه ندهند.