به گزارش افق انلاین ، عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: امروزه سازمان های مردم نهاد بسیاری زیر مجموعه وزارت ورزش و جوانان هستند و در استانهای مختلف این سمنها حضور دارند.
وی افزود: وزارت ورزش و جوانان، بودجه ای در اختیار دارد که از این سمن ها حمایت کند و در همین راستا حمایتهایی را از سمنها انجام می دهد.
مقتدایی مطرح کرد: مدتی است انتقاداتی مطرح می شود که برخی جوانان در خصوص توزیع این حمایتها نکاتی دارند؛ در همین راستا در آذرماه تذکری به وزیر ورزش و جوانان ابلاغ شد که ضرورت دارد این حمایتها و میزانش شفاف شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس عنوان کرد: سپس طی دو مکاتبه از این وزارتخانه خواسته شد که در این خصوص شفاف سازی کنند. تاکنون در خصوص تذکر و مکاتبه ها پاسخی به ما واصل نشده است.
وی افزود: یکی از بهترین راهکارها جهت افزایش سلامت اداری و جامعه، شفافیت است. هم انتقادات کمتر می شود و هم رضایت عمومی را در پی دارد. هنگامی که فضای ما اتاق شیشه ای باشد، مردم به راحتی می توانند بر ما نظارت کنند. به دنبال اتاق شیشهای هستیم که همه مباحث برای مردم قابل مشاهده باشد زیرا هنگامی که اتاق شیشهای شکل بگیرد، فساد برجسته میشود و سرعت مقابله و جلوگیری از فساد افزایش مییابد. با توجه به اینکه همواره دغدغه مردم، نمایندگان مجلس، سازمانهای نظارتی و… جلوگیری از رانت و ویژه خواری بوده است از این رو میتوان گفت که یکی از بهترین راههای علاج این دغدغه، شفافیت است؛ البته شفافیتی که قابل رؤیت و مطالبه جدی از سوی نخبگان، رسانهها و مردم باشد.
وی تصریح کرد: قطعاً هنگامی که حمایت مردمی پشتوانه مدیر فسادستیز باشد، آن مدیر در فسادستیزی قویتر و پیشگامتر عمل میکند وزارت ورزش و جوانان باید به سمت اتاق شیشه ای شدن حرکت کند. شفافیت راهگشای مشکلات زیادی است و ایجاد فساد و مشکلات جلوگیری می کند. آقای رئیس جمهور نیز همواره تاکید بر شفافیت داشته اند، اما وزارت ورزش تاکنون اقدام مثبتی در قبال درخواست شفافیت در حوزه حمایت از سمنها انجام نداده است.
وی افزود: باید مشخص شود که مبالغ تخصیصی به سمن ها در قالب حمایت، قراردادها، تفاهم نامه ها و… چه میزان بوده و تمام جوانان دسترسی داشته باشند که کدام سمن ها، چه میزان مبلغ در طول این هشت سال دریافت کرده اند؟
وی تاکید کرد: اگر وزارت ورزش و جوانان اقدامات لازم در خصوص توضیح به نمایندگان مجلس ازجمله اینجانب را که در قالب تذکر مطرح نموده ام ندهد، حتما از سایر ابزارهای قانونی استفاده خوایم کرد. برخی از نمایندگان محترم نیز پیشنهاد اعمال ماده ۲۳۴ و یا تبصره ۱ ماده ۴۵ را نیز داشته اند. امیدوارم آقای وزیر قبل از هرگونه اقدام نظارتی، خودشان رهنمود لازم را زیرمجموعه خود داشته باشند.
مقتدایی در پایان درخصوص مبحث نوجوانان و دستور رئیس جمهور نیز گفت: بارها گفته ایم، نوجوانان که قشر آینده ساز ما هستند هم اکنون متولی و شورای تصمیم گیر ندارد. در همین راستا مکاتبه ای با رئیس جمهور داشتم که شورایی در خصوص نوجوانان تشکیل شود و یا نوجوانان به شورای عالی جوانان ملحق شوند. اقای رئیس جمهور به وزیر ورزش دستور دادند ولی این دستور عملیاتی نشد. معاونت قوانین پاسخ وزارت ورزش را مورد قبول ندانست.
وی بیان کرد: در همین راستا از آقای واعظی خواستیم که به عدم اجرای دستور رئیس جمهور توسط وزارت ورزش رسیدگی کنند و نگذارند این موضوع در پیچ و خم نظرات کارشناسی غیرموجه قرار گیرد. ایشان هم دستور لازم را صادر کردند.