9
طیبه سیاوشی، نماینده ادوار مجلس:

مردم رئیس‌جمهور نظامی را نمی‌پذیرند / سرمایه اجتماعی اصلاحات کمرنگ شده است

  • کد خبر : 346396
  • ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۹:۵۱

یک نماینده ادوار مجلس گفت: کشور ما به گونه‌ای پایه‌گذاری شده است که مردم و نظامش تاب پذیرش یک نظامی را در رأس قوه مجریه نخواهند داشت. نظرم بر این است که این‌گونه اقدامات خودش برای نظام یک خطر است.

مردم رئیس‌جمهور نظامی را نمی‌پذیرند / سرمایه اجتماعی اصلاحات کمرنگ شده است

افق انلاین ، طیبه سیاوشی  نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در تحلیل میزان مشارکت در انتخابات‌های پیش رو با توجه به عدم استقبال مردم از انتخابات سال ۹۸ گفت: باید در نظر داشته باشیم انتخابات سال ۱۴۰۰ اولین انتخابات بعد از یک برهه طولانی از بحران‌های اقتصادی و معیشتی  ناشی از تحریم‌هاست که  در کشور برگزار می‌شود.

به گزارش ایلنا این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: موضوع دیگر این است که نظام مشروعیتش را از حضور مردم در پای صندوق‌های رأی می‌گیرد و به هیچ‌عنوان این موضوع را نمی‌توانیم انکار کنیم؛ لذا مشاهده می‌کنیم بارها از سوی بزرگان سیاسی ما تاکید شده است این مردم بودند که به نظام مشروعیت دادند و بحث حضور با درصد پایین خودش می‌تواند یک ضربه و آسیب باشد.

وی با اشاره به این که بر اساس آنچه‌که نظر سنجی‌ها اعلام می‌کنند مردم در حال حاضر رغبتی برای حضور در پای صندوق‌های رای ندارند، ادامه داد: باید بگویم در نظرسنجی‌های انجام شده درصد عمده‌ای از مردم در استان تهران و سپس در شهرهای دیگر اعلام کرده‌اند که در انتخابات شرکت نخواهند کرد؛ حال این که چنین نظر سنجی قابل استناد باشد یا خیر را نمی‌توان به آن قطعیت اعلام کرد اما در عین حال نشان از یک بی‌میلی به صندوق‌های انتخابات دارد و باید برای این مساله فکری کرد.

سیاوشی خاطر نشان کرد: اینکه ما منتظر معجزه یا هیجان چند روز قبل از انتخابات باشیم آن هم برای نظامی که استحکام و  مشروعیتش را از حضور مردم می‌گیرد به نظر معقول نمی‌رسد. بسیار مهم است شورای نگهبان دیگر با رد صلاحیت‌های از نوع رد صلاحیت‌های انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی مردم را دچار یأس نکند. همچنین معتقدم بسیار مهم است این شورا چراغ سبزی را به مردم بدهد مبنی بر این که شما هر شخصی را که فکر می‌کنید اصلح است انتخاب کنید.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان اقبال مردم و رای آوری گزینه‌های نظامی در انتخابات پیش رو و اینکه پیش‌تر این افراد نتوانسته‌اند رای مردم را جلب کنند، گفت: متاسفانه به دلیل نبود سیستم حزبی، کمپین‌های انتخاباتی در کشور ما دیر هنگام شروع به کار می‌کنند در حالی که این حق مردم است در مناظرات، عملکرد این افراد را در طی چند ماه ببینند.

وی با بیان این که بیماری کرونا عملاً فرصت مناظره را از عامه مردم و طبقه نخبگان گرفته است، اظهار داشت: در جریان رقابت‌های انتخاباتی مردم باید بتوانند در مناظرات شرکت کنند  و فرصت دیدار حضوری با هر یک از نامزدها را داشته باشند تا با دیدگاه‌ها و برنامه‌های آن‌ها آشنا شوند که  متاسفانه این امکان در کشور  با توجه به گذشته تاریخی که وجود دارد بسیار کم است و محدود به یک الی ۲ ماه مانده به انتخابات می‌شود؛ حال با  همه گیری بیماری کرونا نیز این فرصت‌ها بسیار محدودتر هم شده است.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی یادآور شد:باتوجه به سنوات گذشته شاهد هستیم در چندماه باقی مانده به انتخابات افراد مختلفی اعلام کاندیداتوری قطعی کرده و کابینه احتمالی خودشان را معرفی می‌کنند؛ اعتقادم بر این است  این امر صرفاً  نمی‌تواند سرگرمی‌های پیش از انتخابات باشد زیرا هر کدام‌شان می‌توانند معیار ارزیابی و محک باشند.

وی با اشاره به اعلام نامزدی تعدادی از افراد نظامی برای این دوره از انتخابات گفت: تعدادی از افراد و اشخاص نظامی در این دوره از انتخابات اعلام حضور کرده‌اند که متاسفانه بر خلاف وصیت و نصیحت حضرت امام و  توصیه‌های رهبری قصد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری دارند؛ این امر را به صلاح نمی‌دانیم چرا که این  کار می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین خطاها را در جمهوری اسلامی صورت دهد زیرا  چنین امری سرچشمه یک سری خطاها و تبعات بعدی می‌شود.

سیاوشی خاطر نشان کرد: کشور ما به گونه‌ای پایه‌گذاری شده است که مردم و نظامش تاب پذیرش یک نظامی را در رأس قوه مجریه نخواهند داشت. نظرم بر این است که این‌گونه اقدامات خودش برای نظام یک خطر است زیرا  کشور ما نیازمند آزادی و عدالت در وجوه مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است که یک نظامی نمی‌تواند این مهم‌ها را تامین کند.

این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر این نظریه سیاسی قطعی است؛  هنگامی که  یک چیز آزمایش شده است خودش می‌تواند تبعات منفی و خطرناکی را برای نظام جمهوری اسلامی داشته باشد. امیدواریم شورای نگهبان از این آزمون سربلند بیرون بیاید.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که اصلاح‌طلبان در این دوره از انتخابات که کثرت نامزدهای جناح اصولگرایان بیشتر شده است و هر روز یک شخص را معرفی می‌کنند، چه برنامه‌هایی دارد، اظهار داشت:  در مورد اصلاح‌طلبان دو بحث وجود دارد؛ نخست اینکه این جریان به پشتوانه سرمایه اجتماعی در انتخابات ورود می‌کند که متاسفانه این سرمایه اجتماعی کمرنگ شده و باید در عرصه اجتماعی برای کسب یا بازگرداندن این سرمایه تلاش کنند.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که متاسفانه این سرمایه‌ای که به سختی به دست آمد به آسانی از دست رفته است و در حال حاضر  باید برای احیای آن تلاش شود، گفت: اصلاح‌طلبان باید به خاطر داشته باشند که سرمایه اجتماعی فقط برای صندوق‌های انتخاباتی نیست و همه جا از جمله برای حفظ کشور، حفظ منافع ملی و حفظ مصالح مردم که اولویت‌های اصلی ما است می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان این که  کادرسازی و برنامه ریزی برای آینده باید در دستور کار اصلاح طلبان قرار گیرد، عنوان کرد: جوان‌سازی کادر اصلاح‌طلبی نیاز به یک جسارت دارد. بارها مشاهده کردیم جوانان اصلاح‌طلب به شورای اصلاح طلبان انتقاد کردند و خواستار حضور نسل جدید در راس این جریان شدند اما ما فاقد ساختاری برای گفت‌وگوی بین نسلی هستیم تا گروهی از جوانان و اصلاح‌طلبان بنشینند و بدون هیچگونه سانسوری گفت‌وگو کنند و بزرگان جریان اصلاح طلب یک جواب اغنا کننده به این جوانان دهند.

این فعال سیاسی تاکید کرد: بحث این است که اصلاح‌طلبان باب گفت‌وگو با جوانان را باز کنند و دست به یک خانه تکانی بزنند و ساختار نوینی را برای جوانان و زنان برنامه‌ریزی کنند که بسیار ضروری است. اعتقادم بر این است که حمایت و توانمندی زنان  یک پشتوانه بزرگ و  سرمایه اجتماعی برای اصلاح‌طلبان خواهد بود؛ پشتوانه‌ای که تاکنون تقریبا اصلا از آن استفاده نکردند؛ یعنی زنان همیشه رأی دهنده بودند. امروز زمان آن رسیده که اصلاح‌طلبان از این  ظرفیت به خوبی  استفاده کنند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=346396

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]