آرمان ملی بخشی از این نشست راپوشش داده است. در این گزارش آمده است: یاسر هاشمی فرزند آیتا… هاشمی به درخواست مخاطبان زیادی در کلابهاوس حضور یافت تا به سوالات و شایعاتی که مطرح میشود پاسخ دهد. پسر کوچک آیتا… هاشمی میگوید: «آقای هاشمی تاکید داشت به هر اتهامی که زده میشود، حتما جواب دهید تا در تاریخ بماند که ما این کار را کردیم؛ یعنی به اتهامات جواب دادیم. اینطور نیست که سکوت کرده باشیم و خودمان را از بالا نگاه کرده باشیم؛ چرا که اقناع افکارعمومی را وظیفه خودمان میدانستیم اما شاید فضای رسانهای به نحوی بود که جوابها به گوش همه نمیرسید.»
آقای هاشمی تغییر رویکرد نداشت
در اذهان همگان هست که پیش از صدور حکم مهدی هاشمی بود که آیتا… هاشمی گفته بود: «اگر قاضی به حکم برسد، هیچ حرفی ندارم، چون قانون است و اگرقاضی نرسد ودستور بدهد، طبعا هر کس هم باشد، اعتراض میکند.» اکنون یاسر هاشمی میگوید: «مهدی با پای خودش بازگشت، به زندان رفت و محاکمه شد. برخلاف ادعاهایی که میکنند مثلا میگویند مهدی از پروژه کرسنت یا توتال پول گرفته است، حکم مهدی موجود است و یک ریال به حساب مهدی واریز نشده است. این ادعاها هیچگاه ثابت نشد.» ادعای تغییر مواضع آیتا… هاشمی بارها از سوی منتقدان بارها مطرح شده که هیچگاه از سوی نزدیکان آیتا… تایید نشده است. اکنون یاسر هاشمی میگوید: «تغییر رویکرد را تقریبا قبول ندارم. اصلاحطلبان میگویند رویکرد آقای هاشمی از سال ۸۸ تغییر پیدا کرده که چنین نیست. بر خلاف آنچه گفته میشود توسعه سیاسی و اقتصادی مقدم و در اولویت است اما آقای هاشمی در کتاب امیرکبیر به توسعه علمی تاکید زیادی دارد و میگوید استکبار به دنبال آن است که مردم در تحجر باشند، سواد نداشته باشند و خرافات را پخش میکردند که امیرکبیر با این موارد مخالفت میکرد و نمونه بارز آن دارالفنون است. یاسر هاشمی ادامه داد: آقای هاشمی در کنار توسعه سیاسی و اقتصادی ارزش زیادی برای توسعه علمی قائل بود، که نتیجه آن آگاهی مردم به شرایط و اتفاقات است. ایشان در اواخر عمر گفته بودند که «حالا که مملکت به اینجار سیده و مردم به این سطح از آگاهی رسیدهاند، الحمدلله میتوانم راحت سر بر بالین مرگ بگذارم» و از میزان آگاهی مردم خوشحال بودند که قطعا نقش آقای هاشمی در ایجاد آگاهی در مردم در حد سخنرانی نبود؛ بلکه بسترهایی را آماده و راهاندازی کردند، مانند دانشگاه آزاد که حدود یک و نیم میلیون دانشجو داشت. وی ادامه داد: در زمانی که آقای هاشمی، رئیسجمهور بود تعداد دانشآموزان به حدود ۱۸ میلیون نفر رسید که این رقم در زمان حال ۱۱ یا ۱۳ میلیون است. ایشان به پیشرفت در حوزه علمی، آموزشی و تحقیق تاکید زیادی داشت و البته تاکیدات زیادی هم برای پیشرفت اقتصادی کشور داشتند. وی با بیان اینکه «آقای هاشمی در حوزه سیاسی، مصلحی بود که یک شیب منطقی برای خودش تعریف کرده بود» گفت: اشکال کار زیاد بودن شیب است، در صورتی که جامعه ایران نیاز به شیب منطقی دارد. یاسر هاشمی تصریح کرد: آقای هاشمی از ابتدا مصلح و آرمانخواه بود. وقتی آرمانخواهی در کنار واقعیت قرار میگیرد، اعتدال رخ میدهد. همه میخواستیم کشورمان اسلامی شود و کلمه جمهور همان زمان در کنار اسلامی قرار گرفت، زیرا آرمان ما «اسلامی» بود و واقعیت این بود که باید «جمهوری» باشد. وی گفت:آقای هاشمی خیلی تمایل داشت ایران در جنگ تحمیلی پیروز شود اما واقعیت جنگ، وضعیت اقتصادی و نظامی را میسنجید و متهم میشد به اینکه راه شهادت را بسته است. هیچگاه تغییری در آرمانخواهی آقای هاشمی رخ نداد، همیشه بلندپروازانه فکر میکرد و آرزوهای بزرگ داشت.
توجه به متن به جای حاشیه
مریم سالاری، همسر یاسر هاشمی است و علاوه بر آن نسبت خانوادگی دیگری هم دارند اما شایعه شده بود که یاسر هاشمی با یکی از دختران خاندان سعودی ازدواج کرده که خودش با دروغ خواندن این ادعا میگوید: آنهایی که ادعا میکنند، سند بیاروند. پسر کوچک آیتا… هاشمی با انتقاد از پرداختن به حواشی به جای موضوعات مهم میگوید: یکی از موفقیتهای آقای هاشمی این بود که وقت و فکر خود را بیش از حد صرف حواشی نمیکرد و به متن و موضوع اصلی توجه داشت. آقای هاشمی نگاه آرمانی داشت و میدانست اگر وقت کشور را صرف وعدهها و چالشهای سیاسی کند، امکان مدیریت وجود نخواهد داشت. یاسر هاشمی در پایان گفت: آقای هاشمی به عنوان یک مسئولیت اجتماعی برای خود تکلیف کرده بود که هر شب بهرغم خستگی زیاد، یک صفحه مطلب بهصورت شفاف و ساده بنویسد. کتاب خاطرات و دستنوشتههای ایشان بهترین مرجع برای پاسخ به همه سوالات است.