به عبارتی دیگر عدهای بر این باورند که وقتی از بنری برای نمایش یک نگاره استفاده میکنیم، دیگر نور از آن عبور نکرده یا دیگر قادر به مشاهده تصویر ورای آن نیستیم ، در نتیجه اینکه باید از این محصول در مکانی استفاده کنیم که پنهان شدن آن مهم نبوده (مثلاً دیوار یک ساختمان) یا مسدود شدن بخشی از زاویه دید روبروی آن برای فردی دردسرساز نشود (مثل بیلبوردهای غول پیکر نصب شده در ارتفاع) .
با عنایت به این توضیحات معمولاً بنرها را روی شیشهها نصب نمیکنند، چرا که این کار از یک سو سبب میشود تا دریچه نور مسدود شده و محیطهای داخلی تاریک شوند و از سویی دیگر مانع از مشاهده محیط بیرون توسط افراد حاضر در فضاهای داخلی میشود .
درست اینجاست که چاپ بنر مش پا به منصه ظهور گذاشته و با ویژگیهای جالب خود، همه نقاط ضعف بنرهای معمولی را از بین میبرد .
چاپ مش
در همین ابتدای توضیحات لازم به ذکر است که پوستههای چسبنده و استیکری مش عملاً نوعی بنر کلاسیک نیستند، اما به دلیل اینکه در کاربرد و روش تولید قرابت زیادی با چاپ بنر یا چاپ فلکس دارند به چاپ بنر مش معروف شدهاند .
Mesh در لغت به معنی شبکه یا سوراخ است، در نتیجه انتظار میرود تا این بنرهای پلیاستری دارای چنین ویژگیهایی باشند . زمانی که پوستههای مذکور را از نزدیک نگاه میکنیم، مملو از سوراخهای ریز و متحدالشکلی هستند که با فواصلی یکسان از هم قرار گرفته و اجازه میدهند تا بتوانیم ورای آنها را ببینیم .
اما سود این شبکهها در چیست ؟ چنانچه بر روی یک طرف این پوستهها تصاویری را چاپ کنیم، تعداد و میزان این فضاهای خالی آنچنان زیاد نیستند که در نمایش محتوای مورد نظر خللی ایجاد کنند، فلذا با کمک قدرت بینایی و حذف این نقطهها توسط مغزمان تصویر را کامل میبینیم .
این در حالیست که برای ناظری که پشت این لایه قرار گرفته است، به دلیل اختلاف میزان نور طرفین و خاصیت One Way Vision Film بودن این محصولات (به معنی فیلمهایی با دید یک طرفه) میتوانیم تصاویر سمت دیگر بنر را ببینیم .
به عنوان مثالی ملموس میتوان به شیشه برخی اتوبوسهای شهری اشاره کرد که برای ناظرین بیرونی تصاویری عموماً بازرگانی را نمایش میدهد، حال اینکه افراد داخل این وسایل نقلیه به راحتی مناظر بیرونی را مشاهده میکنند . به عنوانی مثالی دیگر میتوان از فروشگاههایی در حوزههای مختلف اشاره کرد که با استفاده از این محصولات از نور خورشید کاسته و دید بیرون به داخل را کاهش میدهند، در عین حال محصولات و خدمات خود را تبلیغ کرده و این امکان را هم به افراد داخل محیط میدهند تا به بیرون دید داشته باشند .
ساختار مش
به طور کلی این محصولات در بازار ایران با عناوین «مش کرهای» و «مش چینی» یافت میشوند که نمونه کرهای دارای جنس مرغوبتری میباشد . این بنرها از جنس PVC بوده، معمولاً دارای عرضهای ۳۲۰ و ۲۰۰ میباشند و واحد وزنی گرماژشان ۱۵ اونس است .
یکی از مشکلاتی که مشبک بودن این محصولات به وجود میآورد کش آمدن در زمان نصب است، به همین دلیل باید از محصولی با ضخامت بیشتر استفاده کرد که به راحتی فرم خود را از دست ندهد . در خصوص طول عمر این محصولات علاوه بر جنس، محل قرارگیریشان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، به طوری که در محیطهای باز و تحت تابش آفتاب یا بارش باران بین ۴ ماه الی ۱ سال و در محیطهای داخلی بین ۱ الی ۳ سال با کیفیت بالا و ثبات رنگ به کار خود ادامه میدهند .
مزایای استفاده از بنر مش
- قابل طراحی و تولید توسط مجموعههای تخصصی چاپ، به طور مشخص چاپ شبانه روزی بلوط،
- امکان فرآوری سریع با کیفیت بالا،
- امکان نصب سریع و عدم ایجاد حباب در زیر پوسته (بر خلاف برچسبهای یکسره) به دلیل وجود حفرههای فراوان،
- عدم کنده شدن آسان به دلیل وجود همین حفرهها،
- تبلیغی ارزان به نسبت بازدهی آن،
- با قابلیت چاپ در ابعاد و طرحهای مختلف،
- دارای مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی از قبیل باد، آب، رطوبت، نور خورشید،
- دارای چاپ ماندگار و ظاهری زیبا،
- عدم مسدود کردن نور و دید شیشه یا پنجره
- کاهنده شدت نور خورشید به داخل.