بدین ترتیب دیگر نیازی نیست مردم برای کارهای کوچکی مثل مشاهده ابلاغیه به دفاتر ارائه دهنده خدمات قضائی مراجعه کنند.
در سال ۱۳۹۲ در مجلس شورای اسلامی مصوبهای تصویب شد که به موجب آن قوه قضائیه موظف شد قسمتی از خدماتی که به صورت حضوری ارائه میداد را به صورت اینترنتی ارائه دهد. در سال ۱۳۹۵ مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه از سامانه عدل ایران و سامانه ثنا رونمایی کرد. در این مقاله به کاربردهای سامانه عدل ایران خواهیم پرداخت.
در سامانه عدل چه خدماتی ارائه میشود؟
- ثبت و پیگیری دادخواست، شکایات و عفو
- ثبت درخواست گواهی عدم سوءپیشینه
- امکان پیگیری اظهارنامه
- محاسبه هزینههای دادرسی و تعرفه خدمات قضایی
- وجود درگاه پرداختهای الکترونیکی
- استعلام سابقه طرح دعوای مرتبط با چک
- استعلام وضعیت وکلا و کارشناسان
- استعلام مدارک قضایی
- استعلام وضعیت مدارک قضایی
- جستجوی لیست دفاتر خدمات
- جستجوی واحدهای قضایی
- جستوجو در آگهیهای قضایی
- ثبت دارایی مسئولان
- نوبتدهی دفاتر خدمات قضایی
- مشاهده ابلاغ الکترونیک قضایی
چگونه میتوان از امکانات سامانه عدل ایران استفاده کرد؟
استفاده از کاربردهای سامانه عدل ایران تنها با ثبتنام و احراز هویت در سامانه ثنا (ثبتنام الکترونیکی) میسر است. برای ثبتنام و احراز هویت در سامانه ثنا نیز از دو طریق میتوانید عمل کنید:
- ۱٫ مراجعه به دفاتر خدمات قضایی: برای ثبتنام حضوری کافی است با همراه داشتن مدارک هویتی، قبض تلفن، برق یا گاز (جهت استعلام آدرس دقیق و کد پستی) و یک قطعه عکس اسکن شده از خودتان به دفاتر ارائهدهنده خدمات قضایی مراجعه کنید. همانطور که در قسمت کاربردهای سامانه عدل ایران گفتتیم، آدرس نزدیکترین محل ارائه دهنده این خدمات را میتوانید با مراجعه به این سامانه به دست آورید.
- ۲٫ ثبتنام به صورت اینترنتی: برای صرفه جویی در وقت و هزینه، قوه قضائیه امکان ثبتنام و احراز هویت اینترنتی را هم در سامانه ثنا ایجاد کرده است. برای ثبتنام و احراز هویت اینترنتی نیاز به مدرک خاصی ندارید. کافی است به سامانه ثنا مراجعه کنید و فرمهای مرتبط با اطلاعات هویتی، تماس و محل اقامت خود را با دقت و به طور کاملاً صحیح پر کنید. برای احراز هویت مجازی نیز میتوانید از طریق درگاه یوآیدی اقدام کنید. برای مطالعه راهنمای کامل ثبتنام و احراز هویت سامانه ثنا کلیک کنید.
برای استفاده از امکانات سامانه عدل ایران، بعد از ثبتنام در ثنا، از اپلیکیشن عدالت همراه نیز میتوانید استفاده کنید.
اپلیکیشن عدالت همراه چیست؟
برای سادهتر شدن استفاده از امکانات سامانه عدل ایران توسط تلفنهای همراه، مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه اقدام به توسعه اپلیکیشن عدالت همراه کرده است. کلیه اشخاص حقیقی، وکلا، اشخاص حقوقی، و مقامهای قضایی میتوانند از این اپلیکیشن استفاده کنند. عدالت همراه هم قابلیت نصب روی سیستمعامل اندروید و هم قابلیت نصب روی iOS را دارد. برای نصب این اپلیکیشن میتوانید به سامانه عدل ایران مراجعه کنید. امکانات این اپلیکیشن عبارتاند از:
۱. امکان مشاهده انواع ابلاغیههای جدید، تاریخچه ابلاغیهها، دریافت ابلاغیههای با رمز و جستجوی ابلاغیه
۲. کسب اطلاع در خصوص جزئیات پرونده و مراحل مربوطه با قابلیت جستجوی پیشرفته
۳. امکان درخواست و ابطال نوبت جهت مراجعه به مجتمعهای قضایی به منظور انجام امور مختلفی همچون پیگیری پرونده و اجرای حکم تا درخواست ملاقات با رئیس کل دادگستری و شورای حل اختلاف
۴. امکان درخواست گواهی عدم سوء پیشینه بدون نیاز به هیچگونه مراجعه حضوری در کمتر از ۴۸ ساعت و مشاهده گواهی در بخش ابلاغیهها
۵. شرکت در نظرسنجیها پس از مراجعه به مجتمعهای قضایی و اعلام نظر در خصوص افراد مختلف (از قاضی تا سایر پرسنل مجتمع)
و سایر قابلیتهای متنوع و متعدد دیگر.
در این مقاله کوتاه مهمترین کاربردهای سامانه عدل ایران را به شما معرفی کردیم. همچنین در مورد اپلیکیشن عدالت همراه نیز صحبت کردیم. شما چه تجربهای در خصوص استفاده از این سامانه دارید؟ آیا تجربه استفاده از سامانه عدل ایران و یا اپلیکیشن عدالت همراه برایتان رضایت بخش بوده است؟ از طریق قسمت نظرات، نظر خود را با یوآیدی در میان بگذارید.