به گزارش افق آنلاین ، ” داود فرخزاد ” در حاشیه نشست معاون اول رئیس جمهوری، وزرای نیرو، کشور و صمت که در مرکز پایش شبکه برق ایران به منظور رصد مستقیم وضعیت برق در کشور برگزار شد، افزود:در طول ۱۸ سال گذشته، شبکه برق کشور، فروپاشی گسترده نداشته و بعد از این هم نخواهد داشت.
وی در خصوص دلایل افزایش مصرف برق که منجر به خاموشیهایی در کشور شده است، ادامه داد: علت اصلی این مشکلات در وهله اول مربوط به بخش تولید نیروگاههای برقآبی است. ما بخش زیادی از نیروگاههای برقآبی را از دست دادهایم؛ حداکثر تولید امروز این نیروگاهها به ۳۳۰۰ مگاوات رسیده در حالی که در مدت مشابه سال گذشته از مجموع نیروگاههای آبی کشور نزدیک به ۱۰ هزار مگاوات تولید برق داشتیم.
فرخزاددر خصوص عامل دوم افزایش مصرف برق کشور، خاطرنشان کرد: هر وقت که خشکسالی روی دهد، دمای هوا بالا میرود، در سال گذشته و سال ۹۸ با ترسالی مواجه بودیم و دمای هوای تهران به ۴۲ درجه نرسید ولی در سال ۹۷ که خشکسالی رخ داد، دمای هوا در نقاط مختلف کشور بسیار بالا رفت.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: عوامل جنبی چون رمز ارزها که مصارف غیرمجاز آن بر اساس شنیدهها فوق العاده بوده و گفته میشود حتی عددی معادل ۲ هزار مگاوات یعنی دقیقا نصف خاموشیهای کشور است، از دیگر موارد و دلایل افزایش مصرف برق در کشور است.
وی گفت: رمز ارزها به صورت ۲۴ ساعته کار میکنند و دستگاههای آنها پس از آغاز بهکار، خاموش نمیشود اما با این حال سهم آنها از مصرف برق، چندان قابل توجه نیست.
وی در ادامه در خصوص وضعیت مصرف برق کشور، اظهار کرد: حدود ۳۸ درصد مصرف برق کشور در بخش صنعت، حدود ۳۲ درصد در بخش خانگی، نزدیک به ۱۸ درصد در بخش کشاورزی، هفت درصد در بخش تجاری مصرف شده و بقیه مصرف مربوط به بخش عمومی و روشنایی معابر است.
فرخزاد با اشاره به خاموشیهای دانشگاهها و صنوف، گفت: خاموشیهای اصناف و دانشگاهها که از ساعت ۹ شب به بعد فعالیتی ندارند، در پیک مصرف برق شب نیز دخالتی نداشته و بنابراین، تعطیلی آنها منجر به جبران کمبود قابل توجه برق نخواهد شد.
ایرنا/وی افزود: اگر فرض کنیم که میزان تامین برق امروز ۵۳ هزار مگاوات بوده است، حدود ۴۰ هزار مگاوات از آن به پیک روز که کولرها و سایر وسایل برقی روشن هستند، به بخش خانگی و اداری مربوط میشود.
وی با اشاره به محدودیت صنایع در استفاده از برق، افزود: سهم بخشهایی چون اصناف و دانشگاهها از مصرف برق کشور حداکثر ۵ هزار تا ۶ هزار مگاوات میرسد که در مقابل ظرفیت کل شبکه برق ایران، کوچک است.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در خصوص وضعیت صادرات و واردات برق کشور، خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیتی که در کشور داریم قضیه صادرات برق کاملا منتفی است، اما در زمینه واردات، حداکثر واردات ممکن را از کشورهای همسایه داریم که اگر زمینه توسعه در این خصوص وجود داشته باشد حتما انجام میدهیم.
فرخزاد از واردات ۶۰۰ مگاوات برق به کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر زیرساختهای لازم جهت افزایش واردات در کوتاه مدت وجود ندارد ولی در حال آماده سازی هستیم.
وی با بیان اینکه تصمیم خوبی در جلسه گرفته شده که سریعا این تصمیم را اجرا خواهیم کرد، افزود: امیدواریم حوادثی که در روزهای گذشته اتفاق افتاد دیگر تکرار نشود.