به گزارش افق انلاین ، مراسم اختتامیه جشنواره بزرگ صالح شب گذشته در امامزاده صالح تهران برگزار شد. در این مراسم چهرههای هنری نظیر داریوش ارجمند، فرهاد قائمیان، نادر طالبزاده و … حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام بیآزار تهرانی، تولیت آستان مقدس امامزاده صالح و مدیر جشنواره صالح صحبت کرد و در سخنانی کوتاه گفت: در این دوره از جشنواره نزدیک به ۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید. جالب است بدانید که خیلی از اثرها از صفر تا صد توسط خود طلبهها ساخته شده است. در حقیقت تمام امور هنری نظیر تدوین، صدابرداری، کارگردانی و … توسط عزیزان طلبه انجام شده است که جای تقدیر دارد.
وی اضافه کرد: در عصری هستیم که رسانه یک اصل برای ما است و باید با استفاده از آن نسل جوان را با مفاهیم و ارزشها آشنا کنیم. جشنواره صالح نیز در همین مسیر گام برمیدارد.
در ادامه این جلسه و پس از شعرخوانی و مداحی در وصف امیرالمؤمنین، داریوش ارجمند صحبت کرد. او گفت: چه قدر خوب است که کارهای هنری را به این مکانها کشاندید چرا که کار هنری در دامن روشنفکرها راه به جایی نمیبرد. در حقیقت، اگر هنرمند مزین به بارقهای از انوار الهی نباشد کارش بیارزش است. اینجا هنرمندان در سایهای قرار میگیرند که نفس مردم آن را زنده نگه داشته است.
وی ادامه داد: همیشه برایم این سؤال وجود داشت که چرا پیامبر اسلام، جمعیت بزرگ مسلمین را پس از خود به دست امام علی علیه السلام سپرد؟ آیا افراد دیگری نبودند؟ برای پاسخ به این سؤال، دنبالش رفتم. به همه بزرگان تاریخ از جنگاوران، اهالی علم و فیزیک، فیلسوفان، موسیقیدانها و … سر زدم و متوجه شدم که همه اینها فقط در یک ساحت بزرگند. یعنی مثلاً اگر از انیشتین بپرسید که چگونه باید فرزندم را تربیت کنم، چیزی بلد نیست که به شما بگوید. اما وقتی اوصاف علی بن ابیطالب را خواندم، سراغ کتابش نهج البلاغه رفتم و خواندم که پیامبر اسلام او را درب ورود به شهر علم معرفی کرده است، متوجه شدم که او در همه علوم و کارها بزرگ است. یعنی اگر میخواهید پدر خوب، فرزند خوب، جنگاور خوب، قاضی خوب و … باشید باید از امام علی بپرسید و یاد بگیرید.
ارجمند تأکید کرد: در اینجا بودم که فهمیدم پیامبر اسلام چه انتخابی برای کل تاریخ کرده است. هیچکس نمیتوانست این راه را برود به جز ایشان. من که ۱۹ ماه نوکری ایشان را در سریال امام علی کردهام میفهمم که غلامی این خانواده چه لذتی دارد. دانشجویی بودم که نقش مالک به من پیشنهاد شد؛ برای اینکه مالک را بشناسم، سراغ سرچشمه اصلی رفتم و امام علی را شناختم.
این بازیگر سینما و تلویزیون گفت: بنده باید از همه دستاندرکاران این جشنواره تشکر کنم؛ به همه جوانانی که به این جشنواره آمدند و این امامزاده را تبدیل به یک پایگاه فرهنگی کردند تبریک میگویم. به آقای نادر طالبزاده که در صدا و سیمای ما یک تنه با رسانههای معاند میجنگند هم تبریک میگویم.
در بخش بعدی این برنامه، نوبت به اهدای جوایز بخش فیلم مستند رسید. مهدی زمانپور کیاسری، محمدعلی فارسی و مصطفی رزاق کریمی داوران این بخش بودند.
برگزیدگان بخش مستند عبارتند از:
نفر دوم و جایزه ۲۰ میلیون تومانی برای مستند «عاشقانهای برای یک دوست» به کاگردانی حسین نارمنجی
نفر سوم و جایزه ۱۰ میلیون تومانی برای مستند «قهرمان» به کارگردانی الهام آقالری
نفر چهارم و جایزه ۵ میلیون تومانی برای مستند «سراج» به کارگردانی محمدرضا دهستانی
حجتالاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه دیگر سخنران این جلسه بود. او با اشاره به آیه ۳۸ و ۳۹ سوره مدثر گفت: در این آیه میخوانیم: «کُلُّ نَفْسٍ بِمَا کَسَبَتْ رَهِینَهٌ؛ إِلَّا أَصْحَابَ الْیَمِینِ» (هر نفسی در گرو عملی است که انجام داده است، مگر اصحاب یمین) بعضی روایات در تفسیر این آیه میگویند که منظور از اصحاب یمین امام علی و شیعیان اوست، بعضی روایات هم معتقدند که منظور امام علی، اصحاب و شیعیان اوست اما آن چیزی که همه روایات بدان تاکید دارند این است که مصداق بارز «الی اصحاب یمین» امام علی علیه السلام است چرا که ایشان منشا خیر تمام و کمال است.
در ادامه برگزیدگان بخش داستانی معرفی شدند. مسعود اطیابی، سیدجمال ساداتیان و منیره قیدی داوران این جشنواره بودند.
برگزیدگان بخش داستانی عبارتند از:
نفر اول و جایزه ۳۰ میلیون تومانی برای فیلم «بابردو» به کارگردانی سیاوش ساعدپناه
نفر دوم و جایزه ۱۰ میلیون تومانی به صورت مشترک برای فیلم «دایره» به کارگردانی فاطمه دهقانی و «خلافکارهای اصلی» به کارگردانی مصطفی دهقانی اشک
نفر سوم و جایزه ۵ میلیون تومانی به صورت مشترک برای فیلم «برای علی» به کارگردانی محمدجواد حکمی و «ابطال» به کارگردانی سیدمحمود شریفی
رسول صانعی دبیر جشنواره صالح در بخش پایانی این مراسم گفت: از بهمن ماه سال گذشته این جشنواره را با پیام آیت الله جواد آملی آغاز کردیم. حدود ۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که ۴۰۰ تای آن فیلم و ۱۰۰ فیلمنامه بودند. هیئت انتخاب بدوی ۲۰۰ اثر را انتخاب کردند و برگزیدگان نیز امشب معرفی شدند.
وی اضافه کرد: علاوه بر دو بخش مستند و داستانی، بخش قاب صالح را هم داشتیم که در آن بچههای خودمان ۲۰ اثر را با حمایت ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی ساختند. برگزیدگان آن نیز امشب معرفی میشوند.
برگزیدگان بخش «قاب صالح» بدین شرح معرفی شدند:
«برادر رضا» به کارگردانی زینب عبدی
«آخرین بسته» به کارگردانی حمید مظفری
«شرط ضمن عقد» به کارگردانی سعید ایزدپناه
«طجرشت» به کارگردانی مجید مرادی