6

همکاری غیرمنتظره دو رقیب سرسخت برای پرتاب ماهواره به مدار زمین

  • کد خبر : 366794
  • ۰۲ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۲

شرکت “وان وب” در پی قطع همکاری خود با روسیه اعلام کرده است که قصد دارد ماهواره‌های خود را با همکاری شرکت “اسپیس ایکس” به مدار زمین پرتاب کند.

همکاری غیرمنتظره دو رقیب سرسخت برای پرتاب ماهواره به مدار زمین

شرکت “وان وب” در پی قطع همکاری خود با روسیه اعلام کرده است که قصد دارد ماهواره‌های خود را با همکاری شرکت “اسپیس ایکس” به مدار زمین پرتاب کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، هفته‌ها پس از اینکه مسکو، پرتاب ماهواره‌های شرکت انگلیسی “وان وب” (OneWeb) را از “پایگاه فضایی بایکونور” (Baikonur Cosmodrome) لغو کرد، این شرکت اعلام کرد که قراردادی را با شرکت “اسپیس ایکس” (SpaceX) امضا کرده است تا ماهواره‌های خود را به مدار زمین بفرستد.

شرایط قرارداد با اسپیس ایکس که رقیب مستقیم وان وب در صنعت در حال رشد ماهواره‌ها به شمار می‌رود، فاش نشد.

وان وب در اوایل ماه جاری، پرتاب برنامه‌ریزی شده ۳۶ ماهواره از پایگاه فضایی بایکونور را لغو کرد و به دلیل درخواست‌های لحظه آخری که مسکو به این شرکت تحمیل کرد، به روابط خود با “سازمان فضایی فدرال روسیه” یا “روسکوسموس” (Roscosmos) پایان داد. این درخواست‌ها، تضمین عدم استفاده از فناوری وان وب برای اهداف نظامی را در بر داشت.

راه‌اندازی پرتاب ماهواره‌های وان وب، در بحبوحه تشدید تنش‌ها بین روسیه و دولت‌های عضو ناتو از جمله انگلستان آغاز شده بود. این تنش‌ها، بر سر تحریم‌های اقتصادی اعمال‌شده علیه مسکو توسط غرب بود که در واکنش به حمله روسیه به اوکراین صورت گرفت.

دولت انگلستان که سهامی در وان وب دارد، گفت که با توجه به بحران اوکراین، در حال بررسی مشارکت خود در پروژه‌های بیشتر با روسیه است.

این شرکت انگلیسی انتظار دارد که نخستین پرتاب خود با همکاری اسپیس‌ایکس را در اواخر سال جاری انجام دهد تا ماهواره‌های مورد نظر را به مجموعه ۴۲۸ ماهواره‌ای که در مدار پایین زمین قرار دارند، اضافه کند.

“نیل مسترسون” (Neil Masterson)، مدیر اجرایی وان وب گفت: با اجرای این طرح‌های پرتاب، ما در مسیر تکمیل ساخت ناوگان کامل ماهواره‌های خود هستیم.

وان وب که قصد دارد پهنای باند جهانی را از طریق شبکه‌ای که در نهایت متشکل از ۶۵۰ ماهواره است، ارائه دهد، توسط دولت انگلستان و غول مخابراتی هند موسوم به “بهارتی گلوبال” (Bharti Global) در سال ۲۰۲۰ از ورشکستگی نجات یافت. شرکت فرانسوی “یوتل‌ست” (Eutelsat) و شرکت ژاپنی “سافت‌بانک” (SoftBank) از دیگر سرمایه‌گذاران وان وب هستند.

ماهواره‌های “استارلینک” (Starlink) شرکت اسپیس ایکس، یکی از چندین سرمایه‌گذاری در تجارت ماهواره‌ای به شمار می‌روند که به سرعت در حال رشد است و دسترسی به اینترنت را برای مناطقی که به سایر سرویس‌ها دسترسی ندارند یا دسترسی برای آنها دشوار است، فراهم می‌کند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=366794

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]