9

ورود اتوبوس‌های جدید به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت/ احیای ساخت یک طبقه اضافی در تجمیع املاک فرسوده

  • کد خبر : 367033
  • ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۲

شهردار تهران برنامه‌های ویژه مدیریت شهری در سال ۱۴۰۱ در حوزه‌های مختلف حمل‌و‌نقل، ساخت‌و‌ساز LRT و … را تشریح کرد.

تدارک ناوگان اتوبوسرانی پایتخت برای فصل پاییز - پارسینه

به گزارش افق نیوز ، علیرضا زاکانی در حاشیه برگزاری پنجاه‌و‌پنجمین جلسه شورای شهر تهران و در جمع خبرنگاران در رابطه با تحقق ۹۳ درصدی بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تهرانی، اظهار کرد: تحقق این بودجه در سال گذشته در نوع خود بی‌سابقه بوده است چرا که در سال‌های قبل بودجه شهرداری تهران بین ۷۰ تا ۸۰ درصد محقق می‌شد اما در سال گذشته بودجه شهرداری تهران قریب به ۹۳ درصد محقق شد.

وی با اشاره به اینکه بودجه شهرداری تهران قبل از ورود شورای ششم بسته شده بود، گفت: بنا بر نظر اعضای شورای شهر تهران در دوره قبل بودجه شهرداری تهران در سال ۱۴۰۰ با رقم ۴۸ هزار میلیارد و ۴۰۰ میلیارد تومان فضایی بسته شده بود که به هرحال با اصلاحیه‌ای که در خصوص بودجه سال قبل صورت گرفت این رقم به ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد.

شهردار تهران با بیان اینکه در ۶ ماهه ابتدایی سال قبل و در مدیریت شهری سابق تنها ۱۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از بودجه شهرداری تهران محقق شده بود، گفت: در ۶ ماهه دوم سال گذشته و علی‌رغم تغییرات مدیریت شهری اما ۲۲ هزار میلیارد تومان از بوده شهرداری تهران در سال قبل محقق شد که ان‌شاءالله به تلاش همکارانمان در شهرداری تهران پایه بودجه ای شهرداری تهران در سال جاری تحقق ۶۰ هزار میلیارد تومانی خواهد بود.

زاکانی ادامه داد: تحقق بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران در سال گذشته به چند علت بستگی داشت که از آن می توان به انضباط مالی و تشکیل خزانه واحد اشاره کرد که همین امر امکان فراهم کردن نظارت و اشراف جدی بر بودجه را ایجاد کرد.

وی ادامه داد: ان شاءالله درسال جدید نیز در حوزه حمل‌و‌نقل برنامه کوتاه‌مدت و بلندمدت پیش‌بینی شده که از برنامه کوتاه‌مدت می‌توان به نوسازی تاکسی ون و توسعه اتوبوس اشاره کرد.

شهردار تهران در این باره توضیح داد: ان‌شاءالله درسال ۱۴۰۱ حوزه حمل و نقل عمومی از جمله موارد اشاره شده ۱۵۰ درصد نسبت به وضعیت فعلی رشد خواهد داشت و بنابر برنامه‌ریزی انجام شده ۳ هزار و ۲۵۰ دستگاه اتوبوس وارد چرخه حمل و نقل عمومی می‌شود که بخشی از این کار مربوط به نوسازی و بازسازی است و بخشی نیز به خرید و تامین اتوبوس خواهد بود.

تسنیم/زاکانی گفت: بازسازی یک هزار و ۳۰۰ دستگاه اتوبوس، ورود ۹۵۰ دستگاه اتوبوس و همچنین تأمین یک هزار دستگاه اتوبوس از طریق کمیسیون زیربنایی دولت از جمله مواردی است که در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد و ان‌شاءالله گام های موثری در حوزه حمل‌و‌نقل به صورت جدی برخواهیم داشت.

وی همچنین به برنامه‌ریزی شهرداری تهران دربخش مترو و توسعه خطوط اشاره کرد و گفت: در سال جاری نیز بنا داریم هفت ایستگاه جدید به ایستگاه های قبلی مترو اضافه کنیم علاوه بر اینکه به میزان ۱۴٫۵ کیلومتر مترو با در نظر گرفتن اولویتها به خطوط اصلی اضافه کنیم که با این اقدامی که در هفت خط صورت خواهد گرفت ظرفیت و بهره‌مندی را به دو برابر افزایش خواهیم داد.

شهردار تهران همچنین به LRT اشاره کرد و گفت: این کار از گذشته از شرق به وردآورد آغاز شده و مجدداً آن را فعلا کردیم و کار جدی نیز در مالزی انجام داده‌ایم و در صورتی که در شورای ترافیک مصوبه لازم را بگیریم به فضل الهی بخش عملیاتی آن توسط بخش خصوصی عملیاتی خواهد شد.

زاکانی در پاسخ به این پرسش که آیا وظیفه شهرداری تهران ساخت و احداث مسکن است یا خیر؟ گفت: براساس بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها احداث خانه‌های استطاعت‌پذیر وظیفه شهرداری است همچنین در برنامه ۵ ساله شهرداری تهران این مسئله تاکید شده و شهرداری ملزم به این کار شده است البته فراتر از آن نیز قانون اساسی همه دستگاه‌ها را ملزم به این مسئله کرده است.

وی در رابطه با نحوه همکاری و مشارکت شهرداری تهران در ساخت مسکن، گفت: در قرارگاه جهادی مسکن سالانه احداث ۱۸۰ هزار واحد مسکونی دردستور کار قرار گرفته که در این بخش شهرداری تهران تسهیلاتی را برای ساخت مسکن در اختیار مجموعه‌های بخش خصوصی و نهادهای دیگر قرار می‌دهد که از جمله این تسهیلات می‌توان به تأمین زمین یا مجوز اشاره کرد و امیدواریم با این اقدام شهرداری تهران گرهی از زندگی مردم باز شود چرا که بخش اعظمی از هزینه‌های زندگی مردم (۶۵ درصد) در بخش مسکن هزینه می شود و اگر کسی بخواهد مسکنی را برای خود تأمین کند باید ۶۶ سال در انتظار بماند.

شهردار تهران با بیان اینکه ظرفیت‌های متعددی در شهرداری وجود دارد که اگر فعال شود اقدامات موثری را می توان در پایتخت انجام داد، افزود: به هرحال ما باید از این ظرفیت‌ها که به عنوان منابع پایدار در بودجه دیده شده است، استفاده کنیم که این منابع کافی نیست و ما باید از سایر منابع دیگر نیز استفاده کنیم که این برمی‌گردد به موضوع ساخت‌و‌ساز، به عنوان مثال در طول سال ۹۹ هفت هزار پروانه ساختمانی صادر شد که این میزان در سال ۱۴۰۰ به حدود ۵ هزار و ۳۰۰ پروانه ساختمانی کاهش پیدا کرد و ما به دنبال این هستیم تا تسهیلاتی در حوزه ساخت‌و‌ساز برای شهروندان فراهم کنیم. همچنین دربخش تجمیع املاک فرسوده نیز دادن یک طبقه موجب مشوق صاحبان املاک می‌شود که از گذشته این کار انجام می‌شد اما از سال ۹۸ متوقف شد و ما به دنبال احیای ان هستیم.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=367033

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]